Υπεραγορές: Επάρκεια προϊόντων, σταθεροποιούνται οι τιμές

Για πλήρη επάρκεια προϊόντων στην αγορά διαβεβαιώνουν οι υπεραγορές, οι οποίες κρίνουν ως φυσιολογικές τις καθυστερήσεις στις παραλαβές και τις προσωρινές ελλείψεις που έχουν προκύψει.

Δεν ανησυχούν οι ελλείψεις
Σε δηλώσεις του στο InBusinessNews ο εκτελεστικός γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών, Ανδρέας Χατζηαδάμου τόνισε ότι δεν υπάρχουν ουσιώδεις ελλείψεις προϊόντων που να προκαλούν ανησυχία, σημειώνοντας ότι οι όποιες ελλείψεις έχουν προκύψει, είναι στο πλαίσιο της καθημερινότητας.

«Περιοδικά και περιστασιακά προκύπτουν κάποιες καθυστερήσεις στις παραλαβές ή ελλείψεις, οι οποίες αναπληρώνονται το συντομότερο δυνατό. Πρόκειται για φαινόμενο που αντιμετωπίσαμε και στο παρελθόν, κατά την περίοδο της πανδημίας και δεν σχετίζεται με τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διευκρινίζεται ότι τυχόν ελλείψεις προϊόντων αναμένεται να υπάρξουν και στο μέλλον. Ωστόσο, για προϊόντα, για τα οποία διαπιστώθηκαν και θα διαπιστωθούν ελλείψεις, υπάρχουν υποκατάστατα (άλλες μάρκες/brands).

Μένουν σταθερές οι τιμές
Ανακούφιση, τουλάχιστον προσωρινά, αναμένεται να προκαλέσει στις τσέπες των καταναλωτών η σταθεροποίηση στις τιμές, οι οποίες ομολογουμένως έχουν πάρει την ανιούσα.

Από την πλευρά τους οι λιανέμποροι επιδίδονται σε μία συνεχή προσπάθεια απορρόφησης των τιμών, προκειμένου να μην επιβάλουν μεγάλες αυξήσεις.

Οι κρίκοι της εφοδιαστικής αλυσίδας φαίνεται να αντιλαμβάνονται πλήρως ότι στενεύουν τα περιθώρια αντοχών των καταναλωτών, καθώς και ότι πρέπει να στηριχθεί τώρα όσο ποτέ η αγοραστική δύναμη των πολιτών, η οποία με τη σειρά της στηρίζει λιανεμπόριο και οικονομία.

«Σε έρευνα που πραγματοποιήσαμε σε υπεραγορές, αλλά έπειτα και από τη διαρκή επικοινωνία που έχουμε με τους προμηθευτές, διαπιστώνεται το τελευταίο διάστημα σταθεροποίηση στις τιμές, η οποία ελπίζουμε να συνεχιστεί προς όφελος του καταναλωτή», επεσήμανε ο κ. Χατζηαδάμου.

Οι αυξήσεις στις τιμές αφορούν διάφορες κατηγορίες προϊόντων, ανάμεσά τους έλαια, αλεύρια, σιτηρά, ζυμαρικά, κονσέρβες και πουλερικά.

Δειτε Επισης

Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Λιανεμπόριο: Το δυσβάστακτο κόστος των καυσίμων για τις επιχειρήσεις και η εξίσωση της ακρίβειας
Η Visa ανακοινώνει τον νικητή του διαγωνισμού της για ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο
Νέος μέτοχος σε Mall of Cyprus και Mall of Engomi η Pareto-Μειώνεται το ποσοστό συμμετοχής της Atterbury Europe
Οι μάρκες αυτοκινήτων που προτίμησαν οι αγοραστές το πρώτο τρίμηνο
Δυσφορία αγελαδοτρόφων με δημοσιεύματα για το χαλλούμι-«Δυναμιτίζουν το πολύ καλό κλίμα»
Lordos United Public: Κέρδος €1,773,000 από αναγκαστική απαλλοτρίωση γης σε συμφωνία με τον Δήμο Λεμεσού