MV Vassos, το νέο πλοίο στον στόλο της Safe Bulkers Inc

Η Safe Bulkers Inc, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο NYSE της Νέας Υόρκης από το 2008, με Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Πόλυ Β. Χατζηωάννου, στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης και περιβαλλοντικής αναβάθμισης του στόλου της, παρέλαβε, στις 12 Μαίου 2022, το νεότευκτο πλοίο MV Vassos, ιαπωνικής κατασκευής και χωρητικότητας 82,000 dwt.

Πρόκειται για ένα από τα πρώτα πλοία υψηλής ενεργειακής απόδοσης που κατασκευάστηκαν με σχεδιασμό που πληροί τις απαιτήσεις των κανονισμών του IMO που αφορούν στη μειωμένη εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα κατά 30% σε σύγκριση με το 2008 (EEDI – Phase 3) και επίσης συμμορφώνεται με τον τελευταίο κανονισμό για τις μειωμένες εκπομπές οξειδίων του αζώτου (NOx-Tier III).

Το MV Vassos είναι το πρώτο από τα συνολικά εννέα (9) νεότευκτα «πράσινα» πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου που έχει παραγγείλει η εταιρεία και τα οποία θα παραδοθούν μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Όλα τα νεότευκτα πλοία θα κατασκευαστούν σε ιαπωνικά ναυπηγεία βάσει των πλέον σύγχρονων περιβαλλοντικών προδιαγραφών της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας και με σχεδιασμό ευθυγραμμισμένο με τους προαναφερθέντες περιβαλλοντικούς δείκτες, καλύπτοντας τους πιο αυστηρούς περιβαλλοντικούς κανονισμούς που θα τεθούν σε εφαρμογή μετά το 2025.

Το MV Vassos όπως και τα άλλα οκτώ υπό παραγγελία πλοία θα φέρουν την κυπριακή σημαία, ενώ η διαχείρισή του θα γίνεται από την εταιρεία διαχείρισης Safe Bulkers Management Ltd με έδρα τη Λεμεσό. Η ένταξη των νέων αυτών πλοίων στο Κυπριακό νηολόγιο θα συμβάλλει δυναμικά στην ποιοτική ενίσχυση της Κυπριακής σημαίας καθώς στην περαιτέρω αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής ναυτιλίας.

Δειτε Επισης

Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Columbia Technology και Sita δημιουργούν την SmartSea-Θα παρέχει λύσεις ναυτιλιακής τεχνολογίας
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις
Καλύτερες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία-Ικανοποίηση Υπουργείου Οικονομικών
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Σε καθοδική πορεία ωθούμενος από τη μείωση στις τιμές της ενέργειας ο πληθωρισμός
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού