Αγοράζοντας μεταχειρισμένο όχημα: Τι να προσέξετε

Η αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου βρίσκεται ψηλά στις επιλογές του μέσου καταναλωτή για πολλούς λόγους. Οι ίδιες οι συνθήκες της αγοράς σήμερα ευνοούν τη συγκεκριμένη επιλογή έναντι των καινούργιων οχημάτων.

 

Πολλοί υποστηρίζουν ότι αγοράζοντας μεταχειρισμένο αυτοκίνητο μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ακριβότερα μοντέλα και τύπους οχημάτων με λιγότερα χρήματα. Παράλληλα, προτάσσουν το γεγονός ότι ένα μεταχειρισμένο όχημα έχει δοκιμαστεί στο δρόμο και έχει δείξει τα όποια πιθανά του προβλήματα, έναντι ενός καινούργιου. Είναι, εξάλλου, γεγονός ότι ένα καλά συντηρημένο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο είναι αντάξιο της αξιοπιστίας ενός καινούργιου οχήματος.

  

Επιλέγοντας το κατάλληλο αυτοκίνητο

Ποια είναι όμως τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ο καταναλωτής, ώστε να προχωρήσει στην αγορά ενός καλού, στη βάση των αναγκών του, μεταχειρισμένου οχήματος; Πρωτίστως, είναι σημαντικό ο ενδιαφερόμενος αγοραστής να προχωρήσει σε έρευνα αγοράς, ώστε να έχει εικόνα των τιμών των οχημάτων που τον ενδιαφέρουν και να καθορίσει έτσι το ποσό που θα διαθέσει. Ένας σωστός προϋπολογισμός δεν βασίζεται μόνο στην αξία αγοράς ενός οχήματος, αλλά θα πρέπει να περιλαμβάνει και το κόστος συντήρησής, τα τέλη κυκλοφορίας, την ασφάλεια του αυτοκινήτου και πιθανό κόστος επιδιορθώσεων κατά την αγορά του.

Κατά την έρευνα αγοράς, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να εντοπίσει τα μοντέλα των αυτοκινήτων που καλύπτουν τις ανάγκες του. Άρθρα, forums και κριτικές των διαφόρων μοντέλων από άλλους ιδιοκτήτες αποτελούν χρήσιμη βάση πληροφόρησης μέσω του διαδικτύου.

Η μεταπωλητική αξία ενός οχήματος αποτελεί, επίσης, μια παράμετρο που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη. Μια σωστή πρακτική είναι να επιλέγονται για αγορά, μεταχειρισμένα οχήματα με χαμηλή κατανάλωση, χαμηλά τέλη κυκλοφορίας και μικρό κόστος συντήρησης, έτσι ώστε να μπορούν να πωληθούν στο μέλλον.

  

Τα κρυφά προβλήματα

Ο ενδιαφερόμενος αγοραστής θα πρέπει, επίσης, να έχει υπόψην ότι στην αγορά υπάρχουν μεταχειρισμένα οχήματα που έχουν υποστεί επιδιορθώσεις κατόπιν εμπλοκής τους σε ατυχήματα και διατίθενται προς πώληση χωρίς αναφορά στις επιδιορθώσεις αυτές. Επίσης, υπάρχουν περιπτώσεις παρεμβολών στα πραγματικά χιλιόμετρα του κοντέρ, ώστε να φαίνεται ότι το εισαγόμενο όχημα δεν έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά. Με τα κόλπα αυτά, τα συγκεκριμένα οχήματα πωλούνται ακριβότερα από την πραγματική τους αξία.

  ​

  

Από που να αγοράσεις

Υπάρχουν δυο πηγές, από τις οποίες μπορεί να αγοράσει κανείς ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο: Είτε από ιδιώτες είτε από μάντρες αυτοκινήτων ή αντιπροσωπείες. Και στις δυο περιπτώσεις, ο ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι προσεχτικοί και επιφυλακτικοί, καθώς ελλοχεύουν κίνδυνοι.

Οι ιδιώτες κυρίως πωλούν τα οχήματα τους μέσω ιστοσελίδων ή Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης. Συνήθως, τα οχήματα αυτά πωλούνται σε πιο συμφέρουσες τιμές. Θα πρέπει, ωστόσο, να τονιστεί ότι οι αγοραπωλησίες μέσω διαδικτύου από ιδιώτες δεν προσφέρουν τις ανάλογες εγγυήσεις που δίδονται από έναν επαγγελματία έμπορο μεταχειρισμένων οχημάτων.

​Στον αντίποδα, οι επαγγελματίες έμποροι, εκτός από περισσότερες εγγυήσεις, συνήθως προσφέρουν πιο ελεγμένα οχήματα, ενώ στην τιμή πώλησης περιλαμβάνουν την αρχική συντήρηση του οχήματος κατά την αγορά αλλά και τα μεταβιβαστικά τέλη.

Αναγκαίος ο έλεγχος του οχήματος

Λίγο πριν την αγορά, ο ενδιαφερόμενος αγοραστής συνήθως καλεί κάποιον μηχανικό, προκειμένου να ελέγξει το όχημα. Ένας μηχανικός, όμως, δεν μπορεί να προβεί σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους, καθώς δεν διαθέτει όλα τα εργαλεία, ενώ συνήθως δεν δίδεται και ο απαιτούμενος χρόνος ώστε ο έλεγχος να είναι εξονυχιστικός.

Το Bazaraki Car Check

Η νέα, πρωτοποριακή για τα κυπριακά δεδομένα Υπηρεσία Bazaraki Car Check προσφέρει στους εν δυνάμει νέους αγοραστές, την δυνατότητα να ελέγξουν οποιοδήποτε μεταχειρισμένο όχημα τους ενδιαφέρει. Αποτελεί μια εξιδεικευμένη τεχνική υπηρεσία, η οποία απευθύνεται σε πρόσωπα και εταιρείες που ενδιαφέρονται να αγοράσουν μεταχειρισμένο όχημα, προσφέροντάς τους τη σιγουριά ότι αγοράζουν ένα καλό αυτοκίνητο. Αφού γίνει ο απαραίτητος έλεγχος του οχήματος, ο πελάτης λαμβάνει μια λεπτομερή αναφορά σε σχέση με την κατάσταση του αυτοκίνητου. Ο έλεγχος πραγματοποιείται επί τόπου, σε οποιαδήποτε τοποθεσία, από τους έμπειρους και καταρτισμένους μηχανικούς της Υπηρεσίας και με τη χρήση τελευταίας γενιάς εξοπλισμού και διαγνωστικών εργαλείων.​

Η αναφορά/πιστοποιητικό που εκδίδει το Bazaraki Car Check προσφέρει στον εν δυνάμει αγοραστή τη δυνατότητα να γνωρίζει την πραγματική κατάσταση του αυτοκινήτου που τον ενδιαφέρει και συνεπώς να βρίσκεται σε θέση να διαπραγματευτεί την τιμή, έχοντας πλέον ενώπιον του τα απαραίτητα στοιχεία και τις πληροφορίες που χρειάζεται, αποφεύγοντας τυχόν δαπανηρές εκπλήξεις. 

 

Για να μάθεις περισσότερα μπες τώρα στο https://carcheck.bazaraki.com/  και Checkαρε το !!

 

Δειτε Επισης

Κόβει κάθε κουβέντα για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών ο Χριστοδουλίδης
Κ. Ηροδότου: Η ανησυχητική πραγματικότητα και η ανάγκη ενίσχυσης του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού
Το δυναμικό «comeback» των Gloria Jean’s... Η εξαγορά από τον όμιλο Λανίτη και το πλάνο επαναλανσαρίσματος
The Landmark Nicosia: Το νέο Spa και οι εγκαταστάσεις Fitness & Wellness του ξενοδοχείου (pics)
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»