Πήραν την πάνω βόλτα οι τιμές-Θα πούμε το ψωμί...ψωμάκι

Ανοδική πορεία ακολουθούν οι τιμές του ψωμιού και άλλων βασικών προϊόντων, με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή.

Συγκεκριμένα, το άσπρο μικρό ψωμί ακρίβυνε κατά 9 σεντ, αύξηση που αντιστοιχεί σε 8,3%. Τεράστια αύξηση παρατηρείται και στις τιμές από τα αγγουράκια χωραφιού, που έχουν εκτοξευτεί σε €4,89 το κιλό, σημειώνοντας αύξηση 24,2% σε σχέση με τον Φεβρουάριο.

Στα διαφορετικά είδη ψωμιού παρατηρούνται αυξήσεις από 1,2-8,3%, συγκρίνοντας τη χαμηλότερη τιμή τους στις 9 Μαρτίου σε σχέση με τις 9 Φεβρουαρίου.

Αντίστοιχα, στα φρέσκα λαχανικά, παρατηρείται μεγάλη αύξηση στα αγγουράκια, ενώ ντομάτες και πατάτες επανέρχονται σε χαμηλότερες τιμές. Τα αγγουράκια χωραφιού αυξήθηκαν κατά 24,2% σε €4,89 το κιλό, ενώ τα αγγουράκια θερμοκηπίου αυξήθηκαν κατά €0,51 ή 14,6% και φτάνουν τα €3,98 το κιλό. Την ίδια ώρα, παρατηρείται 43% μείωση στις ντομάτες, που έπεσαν στα €3,17 από €3,98, καθώς και 21,9% μείωση παρατηρείται στις φρέσκιες πατάτες, που έπεσαν στα €0,82, από €1,05.

Στα φρέσκα ψάρια, αξιοσημείωτη είναι η αύξηση στις γόπες κατά 10,4%, με την τιμή τους να ανέρχεται στα €10,49. Από την άλλη, η τιμή της τσιπούρας μειώθηκε κατά 12,7%, πέφτοντας στα €8,19 από €9,38.

Η τιμή στο γάλα δεν διαφοροποιήθηκε αισθητά από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα.

Σε άλλα προϊόντα, όπως ρύζι, όσπρια, γαλακτοκομικά, σημειώνονται αυξομειώσεις ανάλογα με την εταιρεία και δεν παρουσιάζεται κάποια καθολική ανοδική ή καθοδική τάση. Για αυτό τον λόγο, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή παροτρύνει τους καταναλωτές να κάνουν ουσιαστική έρευνα αγοράς πριν προχωρήσουν σε αγορές, προκειμένου να βρουν τα προϊόντα και τις τιμές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις τους.

Δειτε Επισης

Μήνυμα Υπουργείου Ενέργειας στις εταιρείες εμπορίας καυσίμων-«Να επιδείξουν μέγιστη υπευθυνότητα για τις τιμές»
Η CPO φέρνει την Korres στο Mall of Cyprus-Ποιο είναι το ελληνικό brand που κατέφθασε στο εμπορικό κέντρο
Ετήσια αύξηση στην αξία κύκλου εργασιών στο χονδρικό εμπόριο και στα οχήματα το α΄ τρίμηνο
Προετοιμάζουν το έδαφος για απότομη αύξηση των τιμών καυσίμων οι πρατηριούχοι-«Απλώς ακολουθούμε τις τιμές»
Θέλουν να ανοίξει ξανά για τα αυτοκίνητα η Μακαρίου και ζητούν να εφαρμοστεί άμεσα η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Wolt+ Weeks: Εκπτώσεις μέχρι το 50% στο Wolt market και το 40% σε επιλεγμένα εστιατόρια μέχρι τις 29 Ιουνίου
M. Αντωνίου: Γιατί το «e-kalathi» δεν οδηγεί στη φθηνότερη υπεραγορά-Η ατυχής επιλογή προϊόντων και η πρώτη αποτίμηση
Συμφόρηση απόψεων για το άνοιγμα της Μακαρίου...«Πρέπει να είναι προορισμός και όχι κέντρο διέλευσης»
Α. Χατζηαδάμου: Δυσμενής διάκριση η μη συμμετοχή καταστημάτων που λειτουργούν ως υπεραγορές στο e-kalathi
Με ειδοποίηση πτώσης τιμής το «e-kalathi»... Η επίσημη πρώτη και ο οδηγός χρήσης για την ηλεκτρονική πλατφόρμα