Σε διαβούλευση το προσχέδιο νομοσχεδίου για την οικοτεχνία

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας (ΥΕΕΒ) ανακοινώνει ότι από τις 3 Ιανουαρίου έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το προσχέδιο νομοσχεδίου το οποίο ρυθμίζει τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία των μονάδων οικοτεχνίας, καθώς επίσης τον αποτελεσματικό τους έλεγχο.

Το νομοσχέδιο έχει ετοιμαστεί σε συνεργασία του ΥΕΕΒ, του Υφυπουργείου Τουρισμού και του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων και άλλων συναρμόδιων Υπουργείων.

 

Σε αυτό καθορίζονται οι όροι και οι απαιτήσεις της μεταποιητικής παραγωγής και διάθεσης μικρών ποσοτήτων οικοτεχνικών προϊόντων, καθώς και οι προϋποθέσεις για την υποχρεωτική εγγραφή των Οικοτεχνικών Εγκαταστάσεων στο Μητρώο που θα τηρείται για τον σκοπό αυτό. Με τη θεσμοθέτηση της οικοτεχνίας μικρές μονάδες που διεξάγουν τις εργασίες τους από το σπίτι, θα μπορούν με την εγγραφή τους στο Μητρώο να εξασφαλίζουν χορηγίες και να πωλούν στη λιανική αγορά τα προϊόντα τους, κάτι που εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στις περιοχές της υπαίθρου, ειδικά στους τομείς των παραδοσιακών προϊόντων, αλλά και στη συγκράτηση και προσέλκυση πληθυσμού, κυρίως, στις ορεινές περιοχές.

 

Η άτυπη διαβούλευση του νομοσχεδίου που φέρει τον τίτλο «Ο περί των Όρων και Απαιτήσεων Παραγωγής, Μεταποίησης και Διάθεσης Προϊόντων Οικοτεχνίας και Δημιουργίας Μητρώου Οικοτεχνικών Εγκαταστάσεων Νόμος του 2022» θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2022, τελική ημερομηνία κατά την οποία θα πρέπει να υποβληθούν οι όποιες προτάσεις και εισηγήσεις. Ακολούθως το νομοσχέδιο θα υποβληθεί στη Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο.

 

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην άτυπη διαβούλευση μπορούν να συμπληρώσουν και να αποστείλουν, στην ηλεκτρονική διεύθυνση iheracleous@meci.gov.cy, το ειδικό έντυπο που βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Βιομηχανίας και Τεχνολογίας meci.gov.cy/sit.

Δειτε Επισης

Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών