Το Cosmos Sport Group στην οικογένεια της JD Sports Fashion Plc

Δελτίο Τύπου  27/10/2021 19:00
Το Cosmos Sport Group στην οικογένεια της JD Sports Fashion Plc

Το Cosmos Sport Group στην οικογένεια της JD Sports Fashion Plc

Δελτίο Τύπου  27/10/2021 19:00

Η επιτυχημένη πορεία της γρήγορα αναπτυσσόμενης Cosmos Sport, κάτω από την οποία λειτουργούν σήμερα 61 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο με 4 επωνυμίες (Cosmos Sport, Sneaker10, Slamdunk, Sportsfactory), επισφραγίστηκε με την στρατηγική επένδυση από την JD Sports Fashion Plc, ενός εκ των κορυφαίων Sportwear & Outdoor Retailers στον κόσμο.

Το Success Story της Cosmos Sport, ξεκίνησε το 1982 από τον Φ. Τσικνάκη, από 1 κατάστημα στη Χερσόνησο της Κρήτης  διαγράφοντας σημαντική πορεία τα τελευταία χρόνια. Επίκεντρο της δραστηριότητας της είναι ο συνδυασμός κορυφαίων προϊοντικών συλλογών, ξεχωριστών καταστημάτων, ηγετικού eCommerce και καινοτόμων omnichannel υπηρεσιών. Το 2020, έφτασε τις 1 M online παραγγελίες, βραβεύτηκε ως ένα εκ των κορυφαίων eShop της δεκαετίας και αποτέλεσε μια εκ των κορυφαίων επιχειρήσεων από όλους τους κλάδους της Ελληνικής οικονομίας για τις χρηματοοικονομικές επιδόσεις. Από τον Μάιο του 2021 αναπτύσσεται στην Κύπρο με τα Sneaker10 & το Cosmos Sport. Μέσα από τα καινοτόμα φυσικά καταστήματα και τα ομώνυμα ηλεκτρονικά Cosmossport.CY, Sneaker10.CY, προσφέρει στον πελάτη κορυφαία προϊόντα από 60+ επώνυμα Brands, με exclusive συλλογές , online υπηρεσίες με προηγμένες δυνατότητες personalization και γρήγορη παράδοση μέσω της επένδυσης  στο νέο logistics center που βρίσκεται στην τοποθεσία Δάλι της Κύπρου.

 

Απαντώντας στις καθημερινές ανάγκες των πελατών της, τα Cosmos Sport & Sneaker10 επενδύουν  σε υπηρεσίες που κάνουν τις αγορές εύκολες, όπως το FitFinder, υπηρεσία για να βρίσκει o πελάτης το σωστό νούμερο σε κάθε Online αγορά αξιοποιώντας τεχνολογία machine learning, το Home Try On για τη δυνατότητα δοκιμής προϊόντων στο σπίτι με δυνατότητα επιστροφής χρημάτων εντός 24 ώρου τον On line Stylist (προσωπικός στυλίστας), την eGiftcard (Ηλεκτρονική Δωροκάρτα).

Ο CEO της εταιρείας Μ. Τσικνακης δήλωσε για την ένταξη της Cosmos Sport στην JD Sports Plc : “Η ένταξη της οικογένειας των Cosmos στην JD Fashion Plc είναι μια απόδειξη ότι η σκληρή δουλειά, το ταλέντο και οι αξίες οδηγούν πάντοτε στην πρόοδο. Η εταιρεία μας μπαίνει σε μια νέα επιχειρηματική σελίδα, σε ένα νέο συναρπαστικό ταξίδι στηριγμένο στην κληρονομιά των αξιών μας, την ταλαντούχα διοικητική μας ομάδα και όλους τους 800 ανθρώπους μας σε Ελλάδα και Κύπρο”

Ο Peter Cowgill, Executive Chairman of JD Sports Fashion Plc, δήλωσε : “Είναι μια ακόμη συναρπαστική στρατηγική συνεργασία για την JD, που επεκτείνει περαιτέρω την παρουσία μας στην Ευρώπη. Καλωσορίζουμε την έμπειρη και ικανή διοικητική ομάδα των Cosmos Sport στο Group μας και ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί”. Η προσήλωση στην αποστολή «Together We make Cosmos A better Place» έχει διαμορφώσει μέχρι σήμερα μια μοναδική κουλτούρα διαρκούς βελτίωσης, ανάπτυξης ταλέντου και κοινωνικής υπευθυνότητας για τους 800 ανθρώπους που εργάζονται στο δυναμικό της Cosmos Sport σε Ελλάδα και Κύπρο.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας