Χορηγία Κατηγορίας Εμπόριο

Οι 150 καλύτερες εταιρείες της Ευρώπης στο «μικροσκόπιο»

Σε εξαιρετικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα καταλήγει η ανάλυση των αποτελεσμάτων της έρευνας των 150 εταιρειών που έχουν εξασφαλίσει θέση στη λίστα Europe’s Best Workplaces™ 2021 του Great Place to Work®.

Το Trust Index©, το ερευνητικό εργαλείο του Great Place to Work® που αξιολογεί την εργασιακή κουλτούρα επιχειρήσεων εξετάζει τις εμπειρίες των εργαζομένων σε συνάρτηση με μια σειρά παραγόντων και ρίχνει φως στο επίπεδο δέσμευσης των εργαζομένων.

«Το πλέον στρατηγικό συμπέρασμα» εξηγεί ο Κυριάκος Ιακωβίδης, Γενικός Διευθυντής του Great Place to Work® Cyprus «είναι το ότι: το 82% των εργαζομένων στις 150 εταιρείες αυτές δήλωσαν έτοιμοι, με δέσμευση, να καταβάλουν έξτρα προσπάθεια προκειμένου να συνεισφέρουν στην επίτευξη των στόχων της εταιρείας. Το αντίστοιχο στις υπόλοιπες εταιρείες είναι 67%. Το συμπέρασμα αυτό τεκμηριώνει την άποψη μας ότι η απόδοση ενός οργανισμού, επηρεάζεται άμεσα από τις θετικές εμπειρίες του προσωπικού που βιώνει στον εργασιακό χώρο που τελικά καθορίζουν το επίπεδο δέσμευσης».

Μια άλλη σημαντική διαπίστωση είναι η αντίληψη που έχουν οι εργαζόμενοι σε σχέση με την ‘’εργασιακή ευεξία’’ (well-being) που βιώνουν στο εργασιακό περιβάλλον. Το ποσοστό των εργαζομένων στις 150 αυτές εταιρείες που δηλώνουν ικανοποίηση στη διάσταση αυτή, φτάνει στο 85% ενώ στις υπόλοιπες εταιρείες στο 76%.

Τα αποτελέσματα των ερευνών τεκμηριώνουν ότι η εργασιακή ευεξία έχει καθοριστικό αντίκτυπο σε πολλές άλλες διαστάσεις που συνθέτουν τη συνολική εμπειρία των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι που αξιολογούν θετικά την εργασιακή ευεξία που βιώνουν είναι:

  • 5.8 φορές πιο πιθανόν να χαρακτηρίσουν το χώρο εργασίας τους ιδανικό
  • 4.4 φορές πιο πιθανόν να μη θέλουν να εγκαταλείψουν το συγκεκριμένο εργοδότη
  • 3.7 φορές πιο πιθανόν να δηλώσουν ικανοποίηση σε σχέση με την ισορροπία εργασιακής και προσωπικής ζωής
  • 2.9 φορές πιο πιθανόν να είναι αποφασισμένοι να καταβάλουν έξτρα προσπάθεια όταν αυτό απαιτείται

Τα αποτελέσματα του Trust Index© επιτρέπουν επίσης την εξαγωγή συμπερασμάτων αναφορικά με την κουλτούρα καινοτομίας που επικρατεί στις επιχειρήσεις που έχουν αναπτύξει ένα εξαιρετικά θετικό εργασιακό περιβάλλον.

Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα δείχνουν ότι στις 150 αυτές εταιρείες οι εργαζόμενοι βιώνουν διπλάσιες εμπειρίες που σχετίζονται με τη δυνατότητα καινοτομίας από τις υπόλοιπες. Συγκεκριμένα το IVR (Innovation Velocity Ratio) των εταιριών που έχουν ενταχθεί στη λίστα Europe’s Best Workplaces™ 2021 είναι 4:1 σε αντίθεση με το 2:1 των υπολοίπων.

«Κάθε φορά που οι πελάτες μας έχουν μπροστά τους τα αποτελέσματα του Trust Index© και έχουν εξασφαλίσει την πιστοποίηση, ασφαλώς χαίρονται. Η σοφία, όμως που τους παρέχει η ανάλυση των αποτελεσμάτων για το πως μπορούν να βελτιώσουν περεταίρω το επίπεδο δέσμευσης της ομάδας έχει μεγάλη αξία», δήλωσε καταληκτικά ο Κυριάκος Ιακωβίδης.

Υπενθυμίζουμε ότι, τρεις Κυπριακές εταιρείες και μια πολυεθνική με παρουσία στην Κύπρο, έχουν πετύχει να ενταχθούν στην περίφημη λίστα Europe’s Best Workplaces™ 2021 του Great Place to Work®.

Πρόκειται για την NEXXIE Group που εξασφάλισε την 7η θέση στην κατηγορία «Οι 25 καλύτερες μικρές εταιρείες με αριθμό προσωπικού μέχρι 49 άτομα», την PARIMATCH που είναι στην 22η θέση και την Vassos Eliades Ltd στην 33η θέση, στη μεσαία κατηγορία «Οι 50 καλύτερες μεσαίες εταιρείες με αριθμό προσωπικού μέχρι 499 άτομα». Η DHL με παρουσία σε 220 χώρες συμπεριλαμβανομένου και της Κύπρου εξασφάλισε την πρώτη θέση της Ευρώπης στην κατηγορία των πολυεθνικών.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την αποκλειστική ιστοσελίδα του The Economist με τις καλύτερες 150 εταιρείες της Ευρώπης, για να μάθετε περισσότερα, καθώς και να διαβάσετε συνεντεύξεις με κάποια από τα στελέχη των 3 κυπριακών εταιριών που έχουν ενταχθεί στη λίστα.

Δειτε Επισης

Αυξήσεις τιμών έως 48% ενόψει Καθαράς Δευτέρας αλλά και σημαντικές μειώσεις
Οι εμπορικοί σύμμαχοι της Κύπρου-Από πού εισάγουμε και πού εξάγουμε προϊόντα
Η Toyota Κύπρου στον παγκόσμιο διαγωνισμός ζωγραφικής «Toyota Dream Car» 2024
Το κατάστημα του μέλλοντος ανοίγει την πόρτα του στο Cyprus Grocery Retail Conference
Στις τάξεις του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου το Superhome Center
Νicosia Mall: Η απόλυτη εμπειρία shopping και διασκέδασης
Τα υβριδικά αυτοκίνητα προσελκύουν τους αγοραστές-Τα top brands
Δέκα εντολές για το σεξ και το λιανικό εμπόριο
Βλέπει οφέλη για τα κέρδη των ναυτιλιακών εταιρειών από τις διαταραχές στην Ερυθρά ο Fitch
Ανεβάζουν τα μερίδια τους στην αγορά ηλεκτροκίνητα και υβριδικά αυτοκίνητα