Εξοντωτικά πρόστιμα στις υπεραγορές-Προειδοποιούν με μέτρα

Την έντονη δυσαρέσκειά του για τα εξοντωτικά και πολλές φορές εκδικητικά, όπως αναφέρει, πρόστιμα των €8000 και €4000 σε υπεραγορές εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών (ΠΑ.Σ.ΥΠΕ), υποστηρίζοντας πως είναι φανερό ότι η παραχώρηση υπέρμετρης εξουσίας σε κάποιους, οδηγεί σε τελείως αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδεικνυόμενα.

Στην ανακοίνωσή του, ο ΠΑ.Σ.ΥΠΕ τονίζει πως δεν μπορούν οι επιχειρήσεις να αναλαμβάνουν ευθύνες του κράτους και της πολιτείας και να κάνουν τους αστυνομικούς και ότι δεν μπορεί εκβιαστικά το κράτος να βάζει μπροστά τις επιχειρήσεις και απέναντι στους πολίτες για να επιβάλει τα οποιαδήποτε μέτρα. 

Ο ΠΑΣΥΠΕ ζητά να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες το και υπογραμμίζει πως συνέχιση αυτού του μέτρου σε ό,τι αφορά τα καταστήματα τροφίμων θα είναι αναπόφευκτα καταστροφική ιδιαίτερα για μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Ένα μέτρο το οποίο εκ των πραγμάτων και του αποτελέσματος σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ελεχθεί δημιουργώντας έντονο αθέμιτο ανταγωνισμό και επιχειρήσεις δύο ταχυτήτων», επισημαίνει. 

«Παρακαλούμε όπως γίνει άμεσα επαναξιολόγηση του μέτρου αυτού για τα καταστήματα τροφίμων για την διάσωση των επιχειρήσεων και την επαναφορά της εύρυθμης και σωστής λειτουργίας της αγοράς προς το συμφέρον και την ευημερία της κοινωνίας.

Σε διαφορετική περίπτωση είμαστε έτοιμοι για την λήψη αποτελεσματικών και δραστικών μέτρων για την διαφύλαξη και την προστασία της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων μας», καταλήγει στην ανακοίνωσή του Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών. 

 

Δειτε Επισης

Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Κορυφαία κοινή προτεραιότητα για Κύπρο και Ισραήλ ο Great Sea Interconnector
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις