Εξοντωτικά πρόστιμα στις υπεραγορές-Προειδοποιούν με μέτρα

InBusinessNews  16/09/2021 12:03
Εξοντωτικά πρόστιμα στις υπεραγορές-Προειδοποιούν με μέτρα

Εξοντωτικά πρόστιμα στις υπεραγορές-Προειδοποιούν με μέτρα

InBusinessNews  16/09/2021 12:03

Την έντονη δυσαρέσκειά του για τα εξοντωτικά και πολλές φορές εκδικητικά, όπως αναφέρει, πρόστιμα των €8000 και €4000 σε υπεραγορές εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών (ΠΑ.Σ.ΥΠΕ), υποστηρίζοντας πως είναι φανερό ότι η παραχώρηση υπέρμετρης εξουσίας σε κάποιους, οδηγεί σε τελείως αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδεικνυόμενα.

Στην ανακοίνωσή του, ο ΠΑ.Σ.ΥΠΕ τονίζει πως δεν μπορούν οι επιχειρήσεις να αναλαμβάνουν ευθύνες του κράτους και της πολιτείας και να κάνουν τους αστυνομικούς και ότι δεν μπορεί εκβιαστικά το κράτος να βάζει μπροστά τις επιχειρήσεις και απέναντι στους πολίτες για να επιβάλει τα οποιαδήποτε μέτρα. 

Ο ΠΑΣΥΠΕ ζητά να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες το και υπογραμμίζει πως συνέχιση αυτού του μέτρου σε ό,τι αφορά τα καταστήματα τροφίμων θα είναι αναπόφευκτα καταστροφική ιδιαίτερα για μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Ένα μέτρο το οποίο εκ των πραγμάτων και του αποτελέσματος σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ελεχθεί δημιουργώντας έντονο αθέμιτο ανταγωνισμό και επιχειρήσεις δύο ταχυτήτων», επισημαίνει. 

«Παρακαλούμε όπως γίνει άμεσα επαναξιολόγηση του μέτρου αυτού για τα καταστήματα τροφίμων για την διάσωση των επιχειρήσεων και την επαναφορά της εύρυθμης και σωστής λειτουργίας της αγοράς προς το συμφέρον και την ευημερία της κοινωνίας.

Σε διαφορετική περίπτωση είμαστε έτοιμοι για την λήψη αποτελεσματικών και δραστικών μέτρων για την διαφύλαξη και την προστασία της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων μας», καταλήγει στην ανακοίνωσή του Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών. 

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας