Ντ. Λευκαρίτης: Η εμπιστοσύνη στην ομάδα και η πιο μεγάλη επιτυχία

Στον Εκτελεστικό διευθύνοντα σύμβουλο της Petrolina (Holdings) Public, Ντίνο Λευκαρίτη απονεμήθηκε το Βραβείο Μάνατζερ (Εις Μνήμην Άντη Χατζηκωστή), στο πλαίσιο των 13ων IN Business Awards.

Όπως επεσήμανε σε συνέντευξή του στο IN Business, το βραβείο ανήκει σε όλη την ομάδα, στην οποία ο ίδιος δείχνει εμπιστοσύνη.

Αναφερόμενος στην πιο μεγάλη επιτυχία στην πορεία του, τόνισε αυτή είναι η μετακίνηση στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στο Βασιλικό.

Διαβάστε ακόμα:

Καλπάζει το κατασκευαστικό κόστος (πίνακας)

iSPIRAL: Ενισχύει τη διεθνή της παρουσία


Στόχος της Petrolina είναι η αξιοποίηση ιδιόκτητης γης, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και την τουριστική αναβάθμιση της Λάρνακας και κατ’ επέκταση της Κύπρου.

Ακολουθούν πιο κάτω όλα όσα ανέφερε στο IN Business ο Ντίνος Λευκαρίτης:

Η Petrolina (Holdings) Public, της οποίας ηγούμαι, είναι κυπριακή εταιρεία πετρελαιοειδών και δραστηριοποιείται στον τομέα εισαγωγής και εμπορίας πετρελαιοειδών, υγραερίου, μηχανελαίων και λιπαντικών.

Πίσω στο 1960
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1960 από τους πέντε αδερφούς Λευκαρίτη, με την αρχική ονομασία Πετρολίνα. Το 2000 μετατράπηκε σε δημόσια εταιρεία και μετονομάστηκε σε Petrolina (Holdings) Public. Σήμερα, εργοδοτεί άμεσα ως όμιλος πέραν των 530 ατόμων και έμμεσα 2.000 άτομα/οικογένειες, ενώ ο ετήσιος της τζίρος είναι της τάξης των €400 εκατ. και το μερίδιο αγοράς περίπου 30%.

 

Σήμερα στο πηδάλιο 
Ξεκίνησα να εργάζομαι στις οικογενειακές επιχειρήσεις το 1974, αναλαμβάνοντας τις ναυτιλιακές εργασίες του ομίλου, αφότου σπούδασα Business Studies στο Λονδίνο.

Επιστρέφοντας στην Κύπρο το 1977, συνέχισα να εργάζομαι στον τομέα της ναυτιλίας και στην οικονομική διαχείριση του ομίλου. Από το 1982 μέχρι το 1994 διετέλεσα διευθυντής της Petrolina A.E. στην Ελλάδα. Σήμερα, κατέχω τη θέση του εκτελεστικού διευθύνοντος συμβούλου της Petrolina (Holdings) Public.

 

Το βραβείο στην ομάδα
Όταν ένας μάνατζερ βραβεύεται, το βραβείο ανήκει σε όλη την ομάδα, ειδικά στα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας. Σε αυτούς στηρίζεται η επιτυχία. 

Η σημασία του βραβείου είναι μεγάλη, γιατί ο όμιλος εταιρειών Λευκαρίτη και η Πετρολίνα είναι ένα αναπόσπαστο μέρος της Κύπρου. Λειτουργούμε με σεβασμό στον καταναλωτή, προσφέροντας προϊόντα υψηλών προδιαγραφών, και κάθε μας ενέργεια έχει στόχο τη στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας του τόπου μας.


Δείχνω εμπιστοσύνη 
Όσον αφορά το δικό μου στιλ management, έχω εμπιστοσύνη στη διευθυντική ομάδα, κάτι το οποίο γνωρίζουν, και τους δίνω την ευκαιρία να εργαστούν αποδοτικά. Επίσης, ξέρουν ότι είμαι πάντα στη διάθεσή τους για οτιδήποτε χρειάζονται. Μάλιστα, εφαρμόζω το ίδιο στιλ διοίκησης και σε άλλες δραστηριότητές μου, όπως η ενασχόλησή μου με τα αθλητικά δρώμενα, με τον ίδιο βαθμό επιτυχίας.


Η μεγαλύτερη επιτυχία
Ως μεγάλη επιτυχία στη μέχρι τώρα πορεία μου θεωρώ την εξαγορά κάποιων εταιρειών πετρελαιοειδών στην Κύπρο και την Ελλάδα. Η πιο μεγάλη, όμως, είναι η μετακίνηση στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στο Βασιλικό.

Μετά την ολοκλήρωσή τους προχωρήσαμε στην αποξήλωση των δεξαμενών στον δρόμο Λάρνακας - Δεκέλειας και στην εξαγορά της γης των εγκαταστάσεων της ExxonMobil Cyprus. Στόχος μας είναι η ιδιόκτητη αυτή γη να αξιοποιηθεί, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και την τουριστική αναβάθμιση της Λάρνακας και κατ’ επέκταση της Κύπρου.

 

Εταιρικά πλεονεκτήματα
Η πρωτοπορία, η διορατικότητα και ο δυναμισμός είναι τα χαρακτηριστικά που μας καθιστούν ικανούς στην προσαρμογή σε μεταβαλλόμενες ανάγκες και προκλήσεις. Αυτά είναι και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Petrolina σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο ενεργειακό περιβάλλον. Επίσης, οι στρατηγικές για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η καινοτομία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και στην ανταγωνιστικότητα της εταιρείας. 

 

Για μια καλύτερη ζωή 
Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια εποχή όπου ο τομέας της ενέργειας στην Κύπρο αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, όπως την αξιοποίηση του φυσικού αερίου και την ανάπτυξη παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Η πανδημία επιτάχυνε την αναβάθμιση της τεχνολογίας και αυτό είναι ένα θετικό βήμα που πρέπει να συνεχιστεί.

Όμως, κάθε επένδυση και λήψη μέτρων για εξοικονόμηση ενέργειας από τις κυπριακές επιχειρήσεις, μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά σε καλύτερες περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως και στη δημιουργία προϋποθέσεων για μια καλύτερη ζωή.

Δειτε Επισης

Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Κορυφαία κοινή προτεραιότητα για Κύπρο και Ισραήλ ο Great Sea Interconnector
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις