STAROIL: 15 χρόνια και 15 πρατήρια μέχρι το τέλος 2022

Στην περαιτέρω επέκταση του δικτύου πρατηρίων, τα οποία θα εξυπηρετούν τοπικές κοινότητες, στοχεύει η STAROIL, η οποία συμπληρώνει 15 χρόνια παρουσίας στην Κύπρο.

Σε συνέντευξή του στο InBusinessNews, ο Διευθύνων Σύμβουλος της STAROIL, Γιώργος Πέτρου τονίζει ότι τα πρατήρια αναμένεται να ανέλθουν στα 15 μέχρι το τέλος του 2022, ενώ παράλληλα, επέκταση θα υπάρξει και στον στόλο των οχημάτων, με σύγχρονα βυτιοφόρα.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο πλήγμα που υπέστη η αγορά καυσίμων εξαιτίας των lockdowns και των περιοριστικών μέτρων, δίνει τη δική του εκτίμηση για το 2021, ότι η μείωση αναμένεται να περιοριστεί γύρω στο 10%.

Τι σημαίνουν για σας τα 15 χρόνια STAROIL;
Κατ’ αρχήν είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι για την ανάπτυξη και την εξέλιξη της STAROIL από το ξεκίνημά της μέχρι και σήμερα. Η εμπιστοσύνη και η εκτίμηση που εισπράττουμε από τους πελάτες μας, μας δίνει το κίνητρο να εξελισσόμαστε διαρκώς και να ανταποκρινόμαστε άμεσα και αποτελεσματικά στις ανάγκες της αγοράς. Σε όλα αυτά τα 15 χρόνια, η STAROIL χάραξε τον δικό της δρόμο για την καθιέρωσή της στον κλάδο των πετρελαιοειδών, εφαρμόζοντας έναν ευέλικτο τρόπο εργασίας, με γνώμονα την καινοτομία και την πελατοκεντρική προσέγγιση.

Το 2006, η STAROIL έγινε η πρώτη κυπριακή εταιρεία πετρελαιοειδών που εισήγαγε και διένειμε καύσιμα απευθείας σε επιχειρήσεις και ιδιώτες. Χάρη στην ευέλικτη διοικητική μας δομή και την κατάργηση των μεσαζόντων, η εταιρεία διαφοροποιήθηκε από τον ανταγωνισμό. Mέσω των υπερσύγχρονων τερματικών μας σταθμών, συνεχίζουμε να παραδίδουμε παγκύπρια καύσιμα υψηλής ποιότητας με ασφαλή τρόπο, με τελευταίας τεχνολογίας ιδιόκτητα οχήματα. Παράλληλα, από τον Μάιο του 2011 η STAROIL εισήλθε στη λιανική αγορά δημιουργώντας το δικό της δίκτυο πρατηρίων που επεκτείνεται στρατηγικά σε επιλεγμένα σημεία παρέχοντας επαγγελματικές υπηρεσίες σε ένα φιλικό περιβάλλον για τους καταναλωτές.

Σήμερα λειτουργούμε δέκα ιδιόκτητα πρατήρια καυσίμων στις επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Πάφου και ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, προμηθεύοντας τους καταναλωτές με ποιοτικά καύσιμα και λιπαντικά σε ανταγωνιστικές τιμές. Στόχος μας, η περαιτέρω επέκταση του δικτύου μας, με επιπρόσθετα πρατήρια που να εξυπηρετούν τοπικές κοινότητες σε ολόκληρη την Κύπρο.

Με ποιο τρόπο διαφοροποιείστε από τον ανταγωνισμό;
Η  διαφοροποίησή μας από τον ανταγωνισμό, εστιάζεται κυρίως στην ευέλικτη διοικητική μας δομή και την κατάργηση των μεσαζόντων. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να παραδίδουμε υψηλής ποιότητας καύσιμα και λιπαντικά Veedol, των οποίων η εταιρεία μας είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος. Παράλληλα, όλα τα πρατήριά μας είναι στρατηγικά τοποθετημένα σε στοχευμένες περιοχές, καθώς με την παρουσία μας σε αυτές πρώτιστο μέλημά μας είναι να βρισκόμαστε πάντα δίπλα από όλους τους συνανθρώπους μας και να στηρίζουμε την τοπική κοινότητα. Όλα τα πιο πάνω έρχονται να μας διαφοροποιήσουν από τον ανταγωνισμό, καθώς επίσης εμπίπτουν και στην υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδιασμού, αλλά και της στόχευσής μας να καλύψουμε τις ανάγκες των Κυπρίων οδηγών για ποιοτικά καύσιμα.

Η αγορά καυσίμων το 2021

Πώς κινείται η αγορά καυσίμων μετά τα συνεχή lockdown;
Η αγορά καυσίμων επηρεάστηκε σημαντικά στην Κύπρο, ως αποτέλεσμα του αναγκαίου περιορισμού κινήσεων και το κλείσιμο αρκετών κλάδων. Η μείωση στην κατανάλωση κατά το 2020 έφτασε μέχρι και το 70%. Με το άνοιγμα της 1ης φάσης, στις αρχές Μαΐου του 2020, καταγράφηκε μια αισθητή ανάκαμψη των πωλήσεων της τάξεως του 30%. Όσον αφορά το 2021, πολλά θα εξαρτηθούν από την ροή των πραγμάτων, δηλαδή το πρόγραμμα εμβολιασμού και το πόσο θα συνετιστεί ο κόσμος για να αποτρέψουμε αυτή την κατάσταση. Επίσης, σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει και η ανεργία που θα προκύψει, καθώς φυσικά και ο κλάδος του τουρισμού που δέχθηκε και το πιο καίριο πλήγμα. Σαν μια πρώτη εκτίμηση, πιστεύω πως η μείωση την υφιστάμενη χρονιά θα περιοριστεί γύρω στο 10%.

Πώς επηρεάστηκε η αγορά πετρελαιοειδών τα τελευταία δύο χρόνια;
Οι πωλήσεις πετρελαιοειδών τους τελευταίους 16 μήνες καταγράφουν αισθητές μειώσεις, κυρίως λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας και των προληπτικών μέτρων που λήφθηκαν για την αντιμετώπισή της. Ενδεικτικά να σας αναφέρω ότι κατά τον μήνα Απρίλιο του 2020, οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών στην Κύπρο έφτασαν τους 56.443 τόνους, καταγράφοντας μείωση της τάξης του 55,1%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019.

Οι μειώσεις στις πωλήσεις συνεχίστηκαν και κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2021, σύμφωνα και με τα επίσημα στατιστικά, αφού κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2021, οι ολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών σημείωσαν πτώση 8,6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Παρ' όλα αυτά, εμείς παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας και στο στρατηγικό μας πλάνο, καθώς εκτιμούμε πως θα ξεκινήσει άμεσα η σταδιακή ανάκαμψη, τόσο λόγω της άρσης των περιοριστικών μέτρων όσο και της καλοκαιρινής περιόδου, που παραδοσιακά επηρεάζει τις πωλήσεις, αφού καταγράφεται μεγαλύτερη ζήτηση ως αποτέλεσμα των αυξημένων διακινήσεων.

Επέκταση πρατηρίων και στόλου

Πόση έμφαση δίνετε ως εταιρεία σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης;
Η περιβαλλοντική συνείδηση, αποτελεί μια από τις βασικές αξίες και προτεραιότητες για την λειτουργία της STAROIL. Στο στρατηγικό μας πλάνο επιδιώκουμε με πράξεις τη σταδιακή μείωση των επιπτώσεων στο περιβάλλον από τη δραστηριότητα μας.

Από το 2018, η STAROIL εφαρμόζει το πρόγραμμα «Staroil Goes Green», που περιλαμβάνει ενέργειες και δράσεις για τη μείωση της ρύπανσης και την προστασία του περιβάλλοντος. Βάσει του πλάνου της εταιρείας, μακροπρόθεσμος στόχος είναι όπως όλα τα πρατήρια μας λειτουργούν συστήματα ηλεκτροδότησης μέσω φωτοβολταϊκών. Επίσης, μέσω του προγράμματος ΕΚΕ, πέραν της εισφοράς μας για την ενίσχυση του οικοσυστήματος, επιδιώκουμε να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό καθώς και να ενθαρρύνουμε και άλλες εταιρείες να υιοθετήσουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και περιβαλλοντικές δράσεις, για την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και στη δημιουργία βιώσιμων εγκαταστάσεων και πόλεων.

Ποια τα επόμενά σας πλάνα; Πώς προχωρά η επέκταση του δικτύου πρατηρίων;
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε πολύ καλά νέα για τα επόμενα μας βήματα, καθώς η επέκταση του δικτύου μας είναι στα άμεσα μας πλάνα. Σίγουρα η πανδημία μας καθυστέρησε λίγο, αλλά η στρατηγική της γεωγραφικής επέκτασης του δικτύου των πρατηρίων της STAROIL συνεχίζεται τώρα με αμείωτο ρυθμό, στοχεύοντας στη ανέγερση και λειτουργία καινούριων πρατηρίων εντός του τρίτου και τέταρτου τριμήνων του έτους, καθώς και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στα πρατήριά μας.

Με βάση τα πλάνα μας, το δίκτυο της STAROIL αναμένεται να φτάσει τα 15 πρατήρια παγκύπρια μέχρι το τέλος του 2022, ενώ παράλληλα, επέκταση θα υπάρξει και στον στόλο των οχημάτων μας, με σύγχρονα βυτιοφόρα. Έχουμε επίσης προχωρήσει στην εξαγορά τριών ακινήτων, στα οποία υπάρχουν δύο πρατήρια, ενώ για το τρίτο έχει ήδη αιτηθεί άδεια ανέγερσης νέου πρατηρίου.

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση