Δ. Θωμά: Αλλιώτικο από τα υπόλοιπα εμπορικά κέντρα το Metropolis Mall

Καταλύτη για μελλοντικές επενδύσεις και ανάπτυξη στη Λάρνακα χαρακτηρίζει το Metropolis Mall, ο Γενικός Διευθυντής του έργου, Δημήτρης Θωμά, αναλύοντας το όραμά του για διαφοροποίηση από τα υπόλοιπα εμπορικά κέντρα.

Σε συνέντευξή του στο InBusinessNews εξηγεί ότι η απόφαση για καθυστέρηση του ανοίγματος ήταν αναπόφευκτη και ελήφθη για την προστασία όλων των ενδιαφερομένων, καθώς έως τις 29 Ιουλίου, αναμένεται ότι η πλειονότητα του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί.

Ταυτόχρονα, ο κ. Θωμά αναφέρεται στις συμφωνίες με τους ενοικιαστές, καθώς και τα νέα brands που θα βρουν στέγη στο Metropolis Mall, το οποίο, όπως επισημαίνει, αποτελεί ένα εμπορικό κέντρο που θα αποτρέψει την εκροή σημαντικών καταναλωτικών δαπανών από τη Λάρνακα, οι οποίες μέχρι τώρα διοχετεύονταν στη Λευκωσία και τη Λεμεσό.

Πώς προχωρούν οι κατασκευαστικές εργασίες και πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο;

Η κατασκευή του Metropolis Mall προχωρά κανονικά και στοχεύουμε σε άνοιγμα του εμπορικού κέντρου στις 29 Ιουλίου 2021.

 

Άνοιγμα στις 29 Ιουλίου

 

Πώς επηρεάζει τους σχεδιασμούς και τα χρονοδιαγράμματα η πανδημία: Ποιες οι προσδοκίες από το όλο εγχείρημα;

Λόγω των διαφόρων περιοριστικών μέτρων και των lockdowns, καθώς και της αβεβαιότητας που επικρατεί τους τελευταίους 13 μήνες εξαιτίας της πανδημίας, τα χρονοδιαγράμματα του έργου έχουν επηρεαστεί σημαντικά. Το Metropolis Mall αναμενόταν αρχικά να ολοκληρωθεί έως τον Νοέμβριο του 2020, ενώ τώρα αναθεωρήσαμε την ημερομηνία έναρξης έως τις 29 Ιουλίου 2021. Η απόφαση για καθυστέρηση του ανοίγματος ήταν αναπόφευκτη και ελήφθη για την προστασία όλων των ενδιαφερομένων, καθώς πιστεύουμε ότι έως τις 29 Ιουλίου, η πλειονότητα του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί και ο κίνδυνος για περαιτέρω lockdowns και περιορισμούς θα έχει ελαχιστοποιηθεί.

Παρόλα αυτά, πιστεύω ακράδαντα ότι το Metropolis Mall θα έχει μια ηχηρή επιτυχία, λόγω της εξαιρετικής θέσης και της προσβασιμότητάς του, καθώς και του single-level design, του συνδυασμού ενοικιαστών και της έμφασης στο πράσινο και τον οικογενειακό τρόπο ζωής.

 

Οι συμφωνίες με tenants και τα νέα brands

Έχουν ολοκληρωθεί οι συμφωνίες με τους tenants; Ποια νέα brands αναμένονται στο Metropolis Mall;

Όλες οι συμφωνίες με τους μεγάλους ενοικιαστές έχουν οριστικοποιηθεί και οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ήδη ξεκινήσει τις εργασίες τους πριν από λίγους μήνες. Όσον αφορά τα νέα brands που θα ανοίξουν για πρώτη φορά στην Κύπρο, έχουμε εξασφαλίσει μερικές όπως η Kiabi, μια γαλλική unisex μάρκα μόδας, η Calliope, μια ιταλική unisex μάρκα μόδας, η Ximi Vogue, για αξεσουάρ και δώρα. Το Metropolis Mall θα διαθέτει επίσης το μεγαλύτερο κατάστημα Public στο νησί, το οποίο θα πουλά τα πάντα, από βιβλία, παιχνίδια, τεχνολογία, αξεσουάρ, έως μια πλήρη γκάμα οικιακών συσκευών. Το Zara θα είναι επίσης το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό στην Κύπρο, σχεδιασμένο σύμφωνα με το τελευταίο concept του 2021, ενώ στέγη στο Metropolis Mall θα έχουν οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ.

Έχουμε επίσης συμπεριλάβει μια σειρά από τοπικά καταστήματα και brands από τη Λάρνακα στο μείγμα ενοικιαστών μας, όπως: Al Dente, Domenikos, Conelle, Ioannou Shoes, Izar, Milk & Honey, Accessories, καθώς και κάποιες άλλες εξειδικευμένες τοπικές μάρκες, όπως Ambiance Elements και Hairspray. 

Στο Metropolis Mall θα βρείτε επίσης το Κiko Milano, το οποίο δεν υπαρχει πουθενά αλλού στο νησί, καθώς και πολλά άλλα brands που θα αφήσουν πολύ ικανοποιημένους τους καταναλωτές.

 

Ποιο το κόστος κατασκευής του εμπορικού κέντρου και πώς θα καλυφθεί; Πόσες θέσεις εργασίας αναμένεται να προκύψουν;

Το ύψος των άμεσων ξένων επενδύσεων είναι αξιοσημείωτο και περιλαμβάνει ένα σημαντικό ποσό που επενδύθηκε στην οδική υποδομή. Έχουμε δημιουργήσει τρεις νέους κυκλικούς κόμβους, καθώς και έναν νέο δημόσιο δρόμο για να εξασφαλίσουμε εξαιρετική πρόσβαση μέσα και έξω από το εμπορικό κέντρο από έξι διαφορετικούς δρόμους. Η τοποθεσία του εμπορικού κέντρου εξασφαλίζει επίσης εξαιρετική πρόσβαση στην τουριστική αγορά και στο αεροδρόμιο, καθώς βρίσκεται στις κύριες οδικές αρτηρίες που συνδέουν τη Λάρνακα και το αεροδρόμιο, καθώς και τις κύριες γραμμές λεωφορείων.

Κατά τη φάση κατασκευής, δημιουργήθηκαν περίπου 1.300 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας. Με το άνοιγμά του, το Metropolis Mall θα έχει δημιουργήσει περίπου 1.000 άμεσες θέσεις εργασίας (άτομα που εργάζονται στο εμπορικό κέντρο) και περίπου 500 έμμεσες θέσεις εργασίας (άτομα που εργάζονται σε τομείς που υποστηρίζουν τα καταστήματα και το mall).

Ευχαριστούμε τον ανάδοχο του έργου που είναι η  κοινοπραξία Iacovou/Zemco (Μ) JV για την εκτέλεση των κατασκευαστικών εργασιών του έργου. 

Διαφοροποίηση από τα υπόλοιπα malls

Ποια η σημασία του έργου για τη Λάρνακα και πόσο θα αλλάξει η πόλη από τέτοιου είδους έργα;

Το Metropolis Mall είναι καταλύτης για μελλοντικές επενδύσεις και ανάπτυξη στη Λάρνακα. Η επένδυσή μας στη βελτίωση της οδικής υποδομής, σε συνδυασμό με την καταβολή σημαντικού ποσού από την εταιρεία μας προς τον Δήμο Λάρνακας για τη βελτίωση της πόλης, έχει ήδη επηρεάσει θετικά την πόλη. Είμαι πεπεισμένος ότι η Λάρνακα θα επωφεληθεί από το Metropolis Mall, το οποίο είναι καταλύτης για αύξηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και των επενδύσεων στην περιοχή, όπως διαπιστώνεται ήδη από μια σειρά από νέες αναπτύξεις που έχουν ήδη ξεκινήσει κοντά στο Metropolis Mall.

Το όραμά μας για το Metropolis Mall ήταν να διαφοροποιηθούμε από τα άλλα εμπορικά κέντρα με διάφορους τρόπους, όπως ένα mall σε κεντρική τοποθεσία, άριστη οδική πρόσβαση και ευκολία, το εμπορικό κέντρο ενός επιπέδου, η επικέντρωση στις οικογένειες και την κοινότητα (έχουμε ενσωματώσει σιντριβάνια, εξοπλισμό παιχνιδιού για παιδιά, μονοπάτια πεζοπορίας και ποδηλασίας), ενσωμάτωση πρασίνου στον σχεδιασμό του εμπορικού κέντρου (έχουμε φυτέψει περίπου 350 δέντρα και φυτά).

Το Metropolis Mall θα αποτρέψει την εκροή σημαντικών καταναλωτικών δαπανών, οι οποίες μέχρι τώρα διοχετεύονταν στη Λευκωσία και τη Λεμεσό, λόγω της έλλειψης ολοκληρωμένης λιανικής προσφοράς στη Λάρνακα. Εκτός από αυτό, το Mall θα προσελκύσει νέες καταναλωτικές δαπάνες από τις γύρω κοινότητες και πόλεις, όπως το Παραλίμνι, ο Πρωταράς, η Αγία Νάπα, καθώς και τα χωριά μεταξύ Λευκωσίας και Λάρνακας.

Πιστεύω ότι η Λάρνακα έχει πολύ θετικές προοπτικές και τα επόμενα δέκα χρόνια θα αλλάξει σημαντικά, καθώς πραγματοποιούνται πολλά έργα μεγάλης κλίμακας, τα οποία θα διασφαλίσουν ότι η Λάρνακα έχει πολλά να προσφέρει τόσο για τους κατοίκους της περιοχής όσο και για τους τουρίστες.

Δειτε Επισης

Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών
Investors In People Platinum: Η σημαντικότερη διεθνής διάκριση ανθρώπινου δυναμικού για τρίτη φορά στον Όμιλο ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ