Πόσο θα κοστίσει το καλάθι της Καθαράς Δευτέρας;

Ελαφρώς πιο ακριβό θα είναι το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας φέτος, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε η Υπηρεσία Προστασίας του Καταναλωτή.

Η έρευνα αφορά συνολικά 83 σημεία πώλησης (μεγάλες και μικρές υπεραγορές και φρουταρίες), που δραστηριοποιούνται σε όλες τις επαρχίες και περιλαμβάνει προϊόντα τα οποία είναι τα πλέον διαδεδομένα για κατανάλωση τη συγκεκριμένη ημέρα (λαχανικά, σαλάτες, χαλβάς, θαλασσινά κλπ.).

Ενδεικτικά οι τιμές για τα λαχανικά και τα φρούτα παρουσιάζουν μείωση σε σχέση με το 2020 και το 2019.

Όσον αφορά το χαλβά, οι τιμές είναι σχετικά οι ίδιες με τις προηγούμενες χρονιές. Οι ταχινοσαλάτες και ταραμοσαλάτες παρουσιάζουν σημαντική άνοδο, όπως τα θαλασσινά και οι ελιές.

Η Λαγάνα παρουσιάζεται μερικά σεντς πιο πάνω από το €1 σε σχέση με τις τιμές του 2019, όπως και το κουλούρι. Ελαφρώς αυξημένη είναι η τιμή της ταχινόπιτας και της ελιωτής.

 

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή διευκρινίζει ότι τα Παρατηρητήρια Τιμών ετοιμάζονται αποκλειστικά για σκοπούς υποβοήθησης/ γενικής πληροφόρησης των καταναλωτών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν συμβουλές. Τα Παρατηρητήρια Τιμών, δεν προορίζονται και ούτε μπορούν να υποκαταστήσουν την έρευνα αγοράς που πρέπει να κάνει ο κάθε καταναλωτής βάσει των δικών του προτιμήσεων, δεδομένων και αναγκών, ούτε αποσκοπούν να υποδείξουν στους καταναλωτές τα σημεία πώλησης που θα επιλέξουν.

Ιδιαίτερα για τα προϊόντα που περιλαμβάνονται σε αυτό το Παρατηρητήριο, τονίζεται ότι υφίστανται ποιοτικές διαφορές οι οποίες δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη στα αποτελέσματα ενός Παρατηρητηρίου Τιμών. Για το σκοπό αυτό η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή παροτρύνει τους καταναλωτές όπως κάνουν ουσιαστική έρευνα αγοράς πριν προχωρήσουν σε αγορές, προκειμένου να βρουν τα προϊόντα και τις τιμές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις τους.

Τέλος τονίζεται ότι οι τιμές που παρουσιάζονται σε κάθε δημοσίευση του Παρατηρητηρίου Τιμών, αφορούν τις τιμές στις συγκεκριμένες ημερομηνίες που έχει διεξαχθεί η λήψη τιμών, δηλαδή στις 11 Μαρτίου 2021 για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Δειτε Επισης

Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών