Πώς οι ΜμΕ μπορούν να επωφεληθούν του σχεδίου επιχορήγησης εγγραφής εμπορικού σήματος

Ξεκίνησε την 1η Μαρτίου η δεύτερη περίοδος υποβολής αιτήσεων από μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ), για εξασφάλιση χορηγίας για εγγραφή εμπορικού σήματος στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ideas Powered for Business SME Fund».

Το πρόγραμμα προσφέρει οικονομικά κίνητρα στις ΜμΕ για την εγγραφή και, συνεπώς, την προστασία των εμπορικών τους σημάτων και των βιομηχανικών σχεδίων. Συνολικά για το 2021 θα παρέχει στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που έχουν την έδρα τους στην ΕΕ, επιχορηγήσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ, με σκοπό να τις βοηθήσει να αποκτήσουν πρόσβαση στα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας τους και να αντλήσουν όφελος από αυτά.

Η δεύτερη περίοδος υποβολής θα διαρκέσει μέχρι τις 31/03/2021. Κατά τη διάρκεια του μήνα οι ΜμΕ της Κύπρου θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για επιχορήγηση του 50% του βασικού τέλους αίτησης εγγραφής Εμπορικών Σημάτων και Βιομηχανικών Σχεδίων μέσω της πλατφόρμας «Ideas Powered for Business» του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO), στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://euipo.europa.eu/ohimportal/online-services/sme-fund. Στον σύνδεσμο, πέραν από τον τρόπο υποβολής των αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, το χρονοδιάγραμμα και άλλες πληροφορίες που αφορούν στο πρόγραμμα.

Θα ακολουθήσουν άλλες τρεις περίοδοι υποβολής αιτήσεων μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να προστατεύουν τη διανοητική τους ιδιοκτησία, ισχυροποιώντας το εμπορικό σήμα και το βιομηχανικό τους σχέδιο, για να γίνουν ευρύτερα γνωστές και αναγνωρίσιμες στην αγορά. Η διανοητική ιδιοκτησία αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία στη σημερινή οικονομία της γνώσης, καθώς αποτελεί βασική κινητήρια δύναμη για την καινοτομία και την οικονομική ανάπτυξη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι με επιτυχία που έκλεισε η πρώτη χρονική περίοδος υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα, καθώς 37 κυπριακές επιχειρήσεις υπέβαλαν αίτηση για επιχορήγηση εμπορικού σήματος ή και βιομηχανικού σχεδίου. Συγκεκριμένα, στην πρώτη φάση του προγράμματος που έληξε στις 31/01/2021, το EUIPO δέχθηκε συνολικά 37 αιτήσεις επιχορήγησης Εμπορικών Σημάτων και Βιομηχανικών Σχεδίων από κυπριακές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Άλλες 79 αιτήσεις επιχορήγησης έγιναν από μικρομεσαίες εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται και στην Κύπρο.

Η Κύπρος κατατάσσεται έτσι 13η ανάμεσα σε 27 χώρες, σε αιτήσεις που αφορούν γηγενείς Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και 8η από 28 Εθνικά Γραφεία σε αιτήσεις που αφορούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

Τα στατιστικά της πρώτης χρονικής περιόδου του ταμείου επιχορηγήσεων «Ideas Powered for Business SME Fund» μπορείτε να τα βρείτε ΕΔΩ.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να επικοινωνούν με τον αρμόδιο λειτουργό του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Παντελή Παντελή, στο τηλέφωνο 22404357 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση ppandeli@drcor.meci.gov.cy.

Δειτε Επισης

Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών
Investors In People Platinum: Η σημαντικότερη διεθνής διάκριση ανθρώπινου δυναμικού για τρίτη φορά στον Όμιλο ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ