Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για την ηλεκτροκίνηση

InBusinessNews  20/01/2021 15:00
Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για την ηλεκτροκίνηση

Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για την ηλεκτροκίνηση

InBusinessNews  20/01/2021 15:00

Οι οδικές μεταφορές αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες πηγές ατμοσφαιρικών ρύπων παγκοσμίως. Στην Κύπρο το 30% όλων των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) προέρχονται από τις μεταφορές, για αυτό και η επίτευξη των στόχων του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα, που θα έχουν θετική επίδραση στη δημόσια υγεία και στο βιοτικό επίπεδο των πολιτών, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη μείωση των εκπομπών του συγκεκριμένου τομέα.  

Πέραν της προώθησης εναλλακτικών μέσων μεταφοράς, η ηλεκτροκίνηση, σε συνδυασμό με την παραγωγή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για ανεφοδιασμό των ηλεκτρικών οχημάτων, αποτελεί μία από τις τεχνολογίες που θα αναμένεται ότι θα βοηθήσουν στη μετάβαση σε ένα πιο καθαρό περιβάλλον, μειώνοντας σημαντικά τις εκπομπές θερμοκηπιακών αερίων στη χώρα μας. 

Το Υπουργείο Ενέργειας, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των εμπλεκομένων φορέων αλλά και των πολιτών για τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης, συνδιοργανώνουν στις 27 Ιανουαρίου 2021 διαδικτυακή ημερίδα. 

Σύμφωνα με την ατζέντα, οι ομιλητές θα παρουσιαστούν παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών σε ότι αφορά στην ηλεκτροκίνηση σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Μεταξύ των θεμάτων που θα παρουσιαστούν είναι οι διαφορετικοί τρόποι ρύθμισης του τομέα, οι διαθέσιμες επιλογές για τη διασφάλιση της σωστής υποδομής, όπως, διαλειτουργικότητα, περιαγωγή μεταξύ παρόχων υπηρεσιών και αναγκαίες δομές υποστήριξης πληροφοριών και τεχνολογίας.

Η ημερίδα ξεκινά στις 5 μ.μ. και θα μπορεί όποιος επιθυμεί να την παρακολουθήσει ακολουθώντας τον σύνδεσμο: 

https://www.lunchquiz.nl/quizfiles/allinclusive.php?a=1

Η εκδήλωση χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος στήριξης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και υλοποιείται μέσω του εργαλείου τεχνικής βοήθειας και ανταλλαγής πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (TAIEX).

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας