Μ. Αντωνίου: Αναμένουμε στοχευμένη οικονομική στήριξη

Μ. Αντωνίου: Αναμένουμε στοχευμένη οικονομική στήριξη

Μ. Αντωνίου: Αναμένουμε στοχευμένη οικονομική στήριξη

Αναμενόμενα χαρακτήρισε τα αυστηρά μέτρα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας ο Γενικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου, Μάριος Αντωνίου και τα οποία οδηγούν στο κλείσιμο για τρεις εβδομάδες την πλειοψηφία των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου. Ο κ. Αντωνίου επισήμανε πως η αγωνία των επιχειρήσεων επικεντρώνεται πλέον στα μέτρα στήριξης που αναμένεται να ανακοινώσει το Υπουργείο Οικονομικών την ερχόμενη εβδομάδα.

RELATED ARTICLESΜιλώντας στο InBusinessNews ο κ. Αντωνίου τόνισε πως ο Σύνδεσμος αναμένει πως τα μέτρα στήριξης του Υπουργείου Οικονομικών θα κινηθούν σε τρείς άξονες.

Συγκεκριμένα, πρώτον θα πρέπει να υπάρχει στοχευμένη επέκταση της αναστολής δόσεων για επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου που επηρεάζονται από τα αυστηρά μέτρα.

Δεύτερον θα πρέπει να υπάρχει στοχευμένη οικονομική στήριξη προς τις επιχειρήσεις οι οποίες πραγματικά επηρεάζονται ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα λειτουργικά τους έξοδα όπως ενοίκια, απλήρωτες φορολογίες, ηλεκτρισμό κλπ.

Τρίτον, θα πρέπει να παραχωρηθούν κρατικές εγγυήσεις ούτως ώστε οι επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση σε φθηνό δανεισμό και πρόσβαση σε φθηνό χρήμα με συνοπτικές διαδικασίες ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού, με καινούργιο απόθεμα, όταν θα επαναλειτουργήσουν.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας