Galatariotis Motors: Ανεβάζει ταχύτητα με την απόκτηση της HONDA

Σε έναν δυναμικό, νέο παίκτη  στην αυτοκινητοβιομηχανία έχει καταστεί η Galatariotis Motors, αφού πρόσφατα απέκτησε την αντιπροσωπεία της HONDA στην Κύπρο. Μετά τη δημιουργία του νέου πολυχώρου HONDA στο Καϊμακλί, ετοιμάζεται για το νέο showroom στην περιοχή του The Mall of Cyprus. Απώτερος σκοπός είναι η δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης ανάμεσα στην εταιρεία και το κυπριακό καταναλωτικό κοινό, δίνοντας έμφαση στη σωστή υποδομή που αφορά εγκαταστάσεις, ειδικές παροχές υπηρεσιών, stock ανταλλακτικών αλλά και άρτια καταρτισμένο προσωπικό. 
 
Στον πολυχώρο της HONDA στην οδό Μάρκου Μπότσαρη στο Καϊμακλί βρίσκεται το νέο showroom, η κεντρική αποθήκη ανταλλακτικών, το κεντρικό συνεργείο και μια πληθώρα υπηρεσιών που προσφέρει η εταιρεία. Ο χώρος άνηκε στον Όμιλο Γαλαταριώτη και αξιοποιήθηκε έτσι ώστε να καλύψει τις υψηλές απαιτήσεις της Galatariotis Motors στην κυπριακή αυτοκινητοβιομηχανία.
 
Σχετικά με το όραμα της Galatariotis Motors, καθώς και τις νέες τάσεις της αγοράς αυτοκινήτων στην Κύπρο, μίλησε σε συνέντευξή του στο InBusinessNews ο Χρίστος Πολυκάρπου, Sales Manager της Galatariotis Motors.
 
«Η άποψή μας είναι ότι ο Κύπριος, μιας και εκεί εστιάζουμε, επιλέγει μικρά MPV (Multi-Purpose Vehicles) ενώ στις μεγάλες κατηγορίες SUV ξεκίνησε να εστιάζει στον υβριδισμό».
 
«Τα μικρά υβριδικά αυτοκίνητα άρχισαν σιγά-σιγά να κερδίζουν έδαφος μιας και αν κρίνουμε από το δικό μας HONDA JAZZ, οι εσωτερικοί χώροι τους έχουν μεγαλώσει κατά πολύ ενώ η οικονομία είναι απίστευτα χαμηλή».
 


Μετά την πρόσφατη απόκτηση της αντιπροσωπείας της HONDA, ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι της Galatariotis Motors;
Η Galatariotis Motors έχει θέσει ως στόχο να δημιουργήσει μια σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας με το κυπριακό, καταναλωτικό κοινό, αντάξιο του ονόματος της HONDA. Συνεπώς δίνεται μεγάλη έμφαση στη σωστή υποδομή που αφορά εγκαταστάσεις, ειδικές παροχές υπηρεσιών, stock ανταλλακτικών, άρτια καταρτισμένο προσωπικό κοκ.
 
Ποιο είναι το όραμα της Galatariotis Motors για το μέλλον της HONDA στην Κύπρο; Ποιοι είναι οι στόχοι σας για market share;
Στόχος μας είναι να οδηγήσουμε το HONDA brand εκεί όπου του αξίζει. H πίττα, όπως γνωρίζετε, είναι για όλους και όλοι προσπαθούν για ένα μεγαλύτερο κομμάτι. Αυτός συνεπώς είναι και ο δικός μας ο στόχος. Η HONDA είναι γνωστή ανά τον κόσμο για τις τεχνολογικά προηγμένες καινοτομίες της, καθώς και για τη μεγάλη αξιοπιστία της, γεγονός που την κατατάσσει ψηλά στις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού παγκοσμίως. Έτσι εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ανεβάσουμε το HONDA Brand στο επίπεδο που του αξίζει να είναι, για να ξανά-κερδηθεί η εμπιστοσύνη του Κύπριου καταναλωτή.

Πώς διασφαλίζετε καλό client service πριν και μετά την αγορά οχήματος από την αντιπροσωπεία;
Σε αυτό το σημείο, θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι η ομάδα που ηγείται της Galatariotis Motors, εκτός από άρτια καταρτισμένοι τεχνοκράτες, είναι και αυτοκινητιστές. Αυτό σημαίνει ότι αγαπούν τα αυτοκίνητα και γνωρίζουν και το μέγεθος της φροντίδας που πρέπει να τυγχάνουν κατά τη συντήρησή τους και όχι μόνο. Με άλλα λόγια η ομάδα της Galatariotis Motors, έχει δεσμευτεί ότι θα προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες, στις καλύτερες και πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις από τους καλύτερους και πιο άρτια καταρτισμένους τεχνικούς του χώρου, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αλλάξει τα στερεότυπα-δεδομένα που ίσχυαν μέχρι σήμερα στο χώρο του καινούριου αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας.

 
Γιατί επιλέξατε τον συγκεκριμένο χώρο στο Καϊμακλί για το νέο σας showroom;
Ο χώρος στην οδό Μάρκου Μπότσαρη στο Καϊμακλί ανήκε στον Όμιλο Γαλαταριώτη, έτσι αποφασίσαμε να τον αξιοποιήσουμε δημιουργώντας έναν πολυχώρο HONDA. Στον χώρο αυτόν βρίσκεται η κεντρική αποθήκη ανταλλακτικών, το κεντρικό συνεργείο, πληθώρα υπηρεσιών (car wash, μέτρημα τιμονιού) και η καινούρια μας έκθεση αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Για εμάς αυτός ο εκθεσιακός χώρος είναι ένας χώρος-κλειδί μιας και όλοι οι υφιστάμενοι μας πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν από κοντά τα καινούρια μοντέλα HONDA, όταν φέρνουν το αυτοκίνητό τους για service, πράγμα που το θεωρούμε πολύ σημαντικό. Επίσης, έχουμε δημιουργήσει έναν μεγάλο πλακόστρωτο χώρο μπροστά από τον εκθεσιακό χώρο, όπου θα πραγματοποιούνται όλα τα λανσαρίσματα νέων μοντέλων HONDA, καθώς και εκδηλώσεις ενώ παράλληλα, έχουμε λύσει και το πρόβλημα στάθμευσης των πελατών μας. Να αναφέρουμε ότι στη Λευκωσία θα έχουμε και δεύτερο εκθεσιακό χώρο σύντομα στην περιοχή του The Mall of Cyprus. 



Ποιες είναι οι τελευταίες τάσεις στην αγορά αυτοκινήτων και πού στρέφονται οι αγοραστές;  
Η άποψή μας είναι ότι ο Κύπριος, μιας και εκεί εστιάζουμε, επιλέγει μικρά MPV (Multi-Purpose Vehicles) ενώ στις μεγάλες κατηγορίες SUV ξεκίνησε να εστιάζει στον υβριδισμό μιας και η πληθώρα ζημιών των πετρελαιοκίνητων κινητήρων έχει κάνει πολύ κόσμο να τα αποφεύγει. Επίσης, τα μικρά υβριδικά αυτοκίνητα άρχισαν σιγά-σιγά να κερδίζουν έδαφος μιας και αν κρίνουμε από το δικό μας HONDA JAZZ, οι εσωτερικοί χώροι τους έχουν μεγαλώσει κατά πολύ ενώ η οικονομία είναι απίστευτα χαμηλή. Φυσικά θα υπάρχουν πάντα και οι παραδοσιακοί φίλοι του αυτοκινήτου που θα επιλέγουν το sport sedan ή coupe μοντέλο ενώ σε αυτές τις περιπτώσεις, αυτό που μετρά είναι η εμφάνιση και οι επιδόσεις.  
  

Πώς βλέπετε την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο το τελευταίο διάστημα; Κατά πόσο επηρέασε η πανδημία τον τομέα σας;
Η αλήθεια είναι ότι η πανδημία έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτήν την ενότητα, μιας και η αβεβαιότητα που βιώνουμε αυτές τις μέρες έχει κάνει τον κόσμο να μαζευτεί. Ωστόσο  θεωρούμε ότι ο Κύπριος πάντα θα θέλει να αλλάξει το παλιό του αυτοκίνητο και πάντα θα το διερευνά. Έτσι, σε τέτοιες περιόδους αναδιοργανώνεσαι και προσπαθείς να κάνεις τον καταναλωτή να γνωρίσει το προϊόν σου διαδικτυακά, ούτως ώστε μόλις είναι έτοιμος, να ξέρει τι είναι αυτό που χρειάζεται βάσει των αναγκών του και να σε επισκεφθεί.

Δειτε Επισης

Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά