Μ. Λουκαΐδης: Το λιανεμπόριο επωφελήθηκε, ας κάνουμε win win ό,τι δεν δούλεψε

Ο τομέας του λιανικού εμπορίου είχε την τύχη να μην υποφέρει τόσο από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού όσο άλλοι τομείς, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, διοργανωτές γάμων, συνεδρίων, τόνισε ο Μάριος Λουκαΐδης, Σύμβουλος, Synpraxis Management Services Ltd.

Ο προεδρεύων του 17ου Συνεδρίου Λιανικού Εμπορίου ανέφερε ότι ο καταναλωτής συμπεριφέρθηκε παράξενα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, χωρίς να αφήνει για παράδειγμα χαρτί τουαλέτας στα ράφια των υπεραγορών.

Επηρεάστηκαν οι προμηθευτές HORECA
Παρόλο που, όπως είπε, δεν υπήρξαν ουσιαστικές επιπτώσεις στο λιανικό εμπόριο, εντούτοις ο τομέας βρέθηκε αντιμέτωπος με αυξημένο κόστος για την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων και τη διαχείριση του προσωπικού των καταστημάτων.

«Η καλή πλευρά είναι ότι η αγορά του λιανικού εμπορίου δεν πλήγηκε, αλλά αντίθετα επωφελήθηκε από την κρίση», επεσήμανε σχετικά, εξηγώντας, ωστόσο, ότι οι προμηθευτές επηρεάστηκαν, καθώς κάποιοι από αυτούς προμήθευαν ξενοδοχεία και εστιατόρια, τα οποία έχουν πληγεί εξαιτίας της πανδημίας.

Ο κ. Λουκαΐδης κάλεσε τους εμπλεκόμενους στο λιανικό εμπόριο να διδαχθούν τόσο από τα θετικά όσο και από τα μαθήματα της πανδημίας. «Ό,τι δεν δούλεψε, να το βελτιώσουμε να κάνουμε αυτή τη συγκυρία win win. Ας πάρουμε τη στιγμή, δημιουργώντας ένα κίνημα, όπως το black lives matter», πρόσθεσε.

Ανάμεσα στις θετικές συνέπειες της πανδημίας είναι η δυνατότητα παρουσιάσεων από το σπίτι και οι παραγγελίες χωρίς την απαίτηση για φυσική παρουσία.

Αναφερόμενος στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής στο λιανικό εμπόριο, τους χαρακτήρισε ήρωες, οι οποίοι εργάστηκαν ως ομάδα κάτω από τρομερή πίεση, χειριζόμενοι κάποιες φορές δύσκολους πελάτες, οι οποίοι, λόγω της πίεσης που ένιωθαν λόγω εγκλεισμού κατά τη διάρκεια του lockdown, δεν είχαν τις καλύτερες συμπεριφορές απέναντι στο προσωπικό των καταστημάτων.

Μιλώντας για το τεράστιο ποσοστό οικογενειακών επιχειρήσεων στην Κύπρο, ο Μάριος Λουκαΐδης τόνισε ότι θα πρέπει να σταθούμε δίπλα στις οικογένειες για να χτίσουμε το μέλλον.

Δειτε Επισης

Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση
Υπουργείο Εμπορίου: Εφαρμόζονται κανονισμοί για έλεγχο της μεσιτείας όπλων
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών