Χατζημιτσής: Θυσιάσαμε δύο πόλεις, μόνη ελπίδα το black week

Την πλήρη απογοήτευσή του για τις αποφάσεις κλεισίματος των εμπορικών κέντρων Λεμεσού και Πάφου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου εξέφρασε ο CEO και συνιδιοκτήτης του MY MALL Limassol, Ανδρέας Χατζημιτσής, προειδοποιώντας ότι με αυτό τον τρόπο τα δύο mall βρίσκονται σε δυσχερέστερη θέση από τα υπόλοιπα.
 
Μιλώντας στο InBusinessNews επεσήμανε ότι η κυβέρνηση για δεύτερη φορά πράττει το ίδιο λάθος, προωθώντας, όπως είπε, αθέμιτο ανταγωνισμό. «Είναι εύκολο να αντιληφθεί κάποιος ότι δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός με το κλείσιμο μικρομεσαίων επιχειρήσεων εντός των malls Λεμεσού και Πάφου, ενώ άλλα καταστήματα λειτουργούν κανονικά στους κεντρικούς δρόμους των πόλεων», ανέφερε σχετικά.

Black week η μόνη λύση
Με την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, αλλά και ολόκληρο τον Δεκέμβριο να είναι ομολογουμένως οι πιο εμπορικές περίοδοι της χρονιάς, η πλειοψηφία των καταστημάτων εντός των εμπορικών κέντρων είχαν προετοιμαστεί με μεγάλες παραγγελίες στοκ τόσο για το Black Friday όσο και για τα Χριστούγεννα.

Ερωτηθείς για τα βήματα που μελετώνται για αντιμετώπιση των επιπτώσεων στον τζίρο των επιχειρήσεων, ανέφερε ότι γίνεται μία προσπάθεια όπως οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα εμπορικά κέντρα ακολουθήσουν μία πολιτική ουσιαστικών εκπτώσεων, μετά την αναμενόμενη επαναλειτουργία τους την 1η Δεκεμβρίου.

Ουσιαστικά, εφόσον ευοδωθούν οι προσπάθειες, θα επιχειρηθεί μία black week, δηλαδή μία εβδομάδα εκπτώσεων την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου.

«Θυσιάστηκαν Λεμεσός και Πάφος»
Πέραν της κατάστασης με την πανδημία στη Λεμεσό, η επισκεψιμότητα στο mall της πόλης κατέγραφε τους τελευταίους μήνες μείωση πέραν του 30% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, κυρίως λόγω της χρήσης μάσκας και της ανησυχίας για επιβολή προστίμων, καθώς τα εμπορικά κέντρα δεν φαίνεται να αποτελούν πια χώρο αναψυχής και άνετης διακίνησης.

Ο CEO και συνιδιοκτήτης του MY MALL εξέφρασε έντονες αντιρρήσεις για την απόφαση κλεισίματος των εμπορικών κέντρων Λεμεσού και Πάφου, εξηγώντας ότι με αυτό τον τρόπο θυσιάστηκαν οι δύο πόλεις, χωρίς προηγουμένως να αφεθεί χρόνος να αποδώσουν τα μέτρα που είχαν ληφθεί.

Φρένο και γκάζι στο λιανεμπόριο
«Τα εμπορικά κέντρα τηρούσαν πιστά όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα που όριζαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αποτελώντας έναν από τους ασφαλέστερους χώρους. Μιλάμε για χώρους 50.000 τ.μ., στους οποίους πραγματοποιούνται διαρκώς θερμομετρήσεις, απολυμάνσεις και καθαρισμός των χώρων, με αποτέλεσμα να μην έχουν εντοπιστεί οποιαδήποτε κρούσματα, παρά τους ελέγχους που έγιναν», υπογράμμισε ο κ. Χατζημιτσής.

Εξήγησε ακόμα ότι δεν είναι εφικτό για το λιανικό εμπόριο το κλείσιμο και η επαναλειτουργία των καταστημάτων. «Δεν μπορούμε συνεχώς να πατάμε φρένο και μετά από λίγο ξανά γκάζι. Χρειάζεται χρόνος και αρκετή προσπάθεια για να πειστεί το κοινό και να νιώσει έτοιμο να επιστρέψει στα malls», σχολίασε σχετικά.

«Θα στηρίξουμε τους ενοικιαστές»
Την ελπίδα η κυβέρνηση να στηρίξει έστω την ύστατη στιγμή τους καταστηματάρχες εντός των εμπορικών κέντρων εξέφρασε ο Ανδρέας Χατζημιτσής, εξηγώντας ότι οι επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με σωρεία υποχρεώσεων.

Ερωτηθείς αν μελετάται οποιοδήποτε σχέδιο στήριξης των ενοικιαστών για την περίοδο που το εμπορικό κέντρο θα παραμείνει κλειστό, διαβεβαίωσε ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει έμπρακτη βοήθεια από την κυβέρνηση, τότε θα μελετηθούν λύσεις για ουσιαστική στήριξη των καταστηματαρχών για την περίοδο που δεν θα λειτουργούν οι επιχειρήσεις τους.

Δειτε Επισης

Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση
Υπουργείο Εμπορίου: Εφαρμόζονται κανονισμοί για έλεγχο της μεσιτείας όπλων
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες