ΠΑΣΥΠΕ: Απαράδεκτο το κλείσιμο όλων των λωρίδων κυκλοφορίας του δρόμου στη Μουτταγιάκα

Την έντονη δυσαρέσκεια αλλά και απογοήτευση με τον τρόπο που για ακόμη μια φορά οι υπηρεσίες του κράτους ενήργησαν σε σχέση με τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων και τις επιχειρήσεις που βρίσκονται επί της συγκεκριμένης οδού, εκφράζει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών, αναφερόμενος στην ασφαλτόστρωση της οδού Αριάδνης στην Μουτταγιάκα την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020.

Σε επιστολή του προς Έπαρχο Λεμεσού, Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού, Επαρχιακό Μηχανικό Τμ. Δημοσίων Έργων Λεμεσού, Αστυνομικό Διευθυντή Λεμεσού και Υπεύθυνο γραφείου οδικής ασφάλειας, ο ΠΑΣΥΠΕ τονίζει ότι αναμφίβολα το έργο της ασφαλτόστρωσης του συγκεκριμένου δρόμου είναι σημαντικό και καίριο για την ασφαλή διακίνηση των πολιτών και τροχοφόρων και επιβαλλόταν.

Διευκρινίζεται ότι εξίσου σημαντικό είναι να επιδεικνύεται ο ανάλογος σεβασμός για το σύνολο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε δρόμους και περιοχές όπου διεξάγονται οποιασδήποτε μορφής έργα που σκοπό έχουν την αναμόρφωση και αναβάθμιση των πόλεων είτε αυτή είναι στο κέντρο ή στην περιφέρεια.

«Επί του συγκεκριμένου έργου θεωρούμε αδιανόητο και προκαλεί πάμπολλα ερωτηματικά με τον τρόπο που έχει ληφθεί η απόφαση για κλείσιμο όλων των λωρίδων κυκλοφορίας του δρόμου, εμποδίζοντας στην ουσία τη λειτουργία των επιχειρήσεων τη συγκεκριμένη μέρα με αποτέλεσμα τον μηδαμινό κύκλο εργασιών με ότι αυτό συνεπάγεται, ενώ θα έπρεπε να λαμβάνονταν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να γίνονταν οι απαραίτητες ρυθμίσεις που να επέτρεπαν την πρσπελασιμότητα του κοινού στα καταστήματα», εξηγεί ο Σύνδεσμος Υπεραγορών.

Προσθέτει επίσης ότι «είναι απαράδεκτο και φανερώνει έλλειψη έστω ελάχιστου σεβασμού προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις η μη έγκυρη ενημέρωση και πληροφόρηση για το κλείσιμο του δρόμου, παρά μόνο δύο μέρες πριν και συγκεκριμένα την Παρασκευή 02/10/20 κατά τις 14:00».

«Αγαπητοί κύριοι, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στον κόσμο των επιχειρήσεων δεν θεωρείται τίποτα δεδομένο ούτε και ασφαλές.  Είναι ένας καθημερινός αγώνας για επιβίωση, με πολύ κόπο και μόχθο και θα πρέπει να το αντιληφθείτε αυτό επιτέλους.  Δεν έχει να κάνει ούτε με μεγάλες ή μικρές, μεσαίες επιχειρήσεις, είναι θέμα επιχειρηματικότητας, εμπορίου, εξυπηρέτησης πελατών, πολιτών, είναι θέμα ευρύτερα της οικονομίας του τόπου, πόσο μάλλον και μέσα από αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που περνούμε με την πανδημία και τα προβλήματα που δυστυχώς προκαλεί σε όλους», εξηγεί ο ΠΑΣΥΠΕ. 

«Ας σεβαστούμε λοιπόν την αγωνία και την καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλει ο κάθε εργαζόμενος σε αυτό τον τόπο για να διατηρεί εν ζωή των επιχείρηση του, για να πάει ο τόπος μπροστά.  Επιτέλους ας αλλάξει νοοτροπία και κουλτούρα αυτό το κράτος, οι αρμόδιοι, συναρμόδιοι για το συγκεκριμένο θέμα που όλοι μας γνωρίζουμε ότι είναι διαχρονικό και έχει επιφέρει το μαρασμό και κλείσιμο σε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων σε διάφορες περιοχές της Κύπρου», υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος.

«Λίγη προσπάθεια χρειάζεται, σεβασμός αλλά και κατανόηση έτσι ώστε και έργα να γίνονται για την ποιοτικότερη αναβάθμιση του τόπου μας προς το συμφέρον όλων, αλλά όχι με θυματοποίηση των επιχειρήσεων με αποτέλεσμα μετά την ολοκλήρωση των έργων να καταλήγουν έρημα και χωρίς οποιαδήποτε οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα και παράλληλα κόσμος να καταλήγει σε ανεργία και να βλέπει τα  όνειρα του να γκρεμίζονται», σημειώνει ακόμα.

«Ευελπιστώντας ότι θα αντικρύσετε το όλο ζήτημα με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα, δίνοντας του την ανάλογη βαρύτητα σε σχέση με τα προβλήματα που προκαλεί και θα δώσετε τις ανάλογες οδηγίες και προβείτε στις απαιτούμενες παρεμβάσεις σε μελλοντικά έργα με γνώμονα τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, σας ευχαριστούμε εκ’ των προτέρων», τονίζει καταληκτικά ο ΠΑΣΥΠΕ.

Δειτε Επισης

Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση