Mall of Cyprus: Μισό ενοίκιο κατά την περίοδο του lockdown

Όπως ήταν αναμενόμενο, η πανδημία του κορωνοϊού και τα μέτρα περιορισμού της, επηρέασαν σημαντικά και το The Mall of Cyprus. Το εμπορικό κέντρο κατέγραψε σημαντικές ζημιές για το πρώτο εξάμηνο του έτους, ωστόσο, έλαβε και τέτοιου είδους μέτρα τα οποία θεωρεί ότι διασφαλίζουν τη βιωσιμότητά του και τη διαχείριση της ρευστότητας.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση για το πρώτο εξάμηνο, η λειτουργική ζημιά ανήλθε σε 9 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με κέρδος 5.4 εκατ. ευρώ ένα χρόνο προηγουμένως. Η ζημιά μετά τη φορολογία ανήλθε σε 9.9 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με κέρδος 3.4 εκατ. ευρώ ένα χρόνο προηγουμένως.

Σε σχέση με τον χειρισμό των ενοικιαστών, η εταιρεία εξηγεί πως χρεώθηκαν το μηνιαίο τέλος κανονικά, ωστόσο, για όσους δεν μπορούσαν να εμπορευθούν λόγω των μέτρων της κυβέρνησης ή τα ασφαλιστικά τους συμβόλαια δεν κάλυπταν την διακοπή του επιχειρησιακού σκέλους, έγινε διευθέτηση να απορροφηθεί το 50% των τελών χρήσης για την περίοδο από την 16η Μαρτίου μέχρι την 9η Ιουνίου, μέρα επαναλειτουργίας του εμπορικού κέντρου. Για κάποιους τα μειωμένη τέλη συνεχίστηκαν μέχρι την 30η Ιουνίου.

Η ομώνυμη ιδιοκτήτρια εταιρεία σχολιάζει πως ήρθε σε συμφωνία με την Τράπεζα Κύπρου και την Eurobank για αναστολή των δόσεων τους για εννέα μήνες αρχίζοντας από τον Απρίλη. Η εξέλιξη αυτή, αναφέρεται περιορίζει σημαντικά τις εκροές μετρητών από την εταιρεία. Την ίδια ώρα, η λήξη των δανείων έχει επεκταθεί για αντίστοιχη περίοδο.

Δειτε Επισης

Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση
Υπουργείο Εμπορίου: Εφαρμόζονται κανονισμοί για έλεγχο της μεσιτείας όπλων
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών