Mallouppas & Papacostas: Μικρές οι απώλειες στο Four Day Clearance

Μείωση ύψους 31,10% παρουσίασε ο κύκλος εργασιών της Mallouppas & Papacostas Public Ltd το πρώτο εξάμηνο του 2020, φτάνοντας τα €13.375.230 έναντι €19.411.200 την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ζημιές σε ένδυση και υπόδηση
Με βάση τις μη ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας για την πρώτη εξαμηνία του 2020, η μεγάλη μείωση κατά κύριο λόγο οφείλεται στη μείωση ύψους 38,8% του κύκλου εργασιών των καταστημάτων ένδυσης και υπόδησης, την ώρα που ο τομέας επίπλων και οικιακού εξοπλισμού (τα γνωστά Four Day Clearance) παρουσιάζει μικρή μείωση 7,1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Όπως αναφέρεται ακόμα, οι μειώσεις στον κύκλο εργασιών και όλων των λειτουργικών εξόδων για το πρώτο εξάμηνο του 2020 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο οφείλονται κατά κύριο λόγο στην πλήρη αναστολή εργασιών του Συγκροτήματος για μεγάλο χρονικό διάστημα με βάση τα διατάγματα της κυβέρνησης για συγκράτηση και περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Η ζημιά για το πρώτο εξάμηνο της χροιάς πριν τη φορολογία φτάνει τα €607.844 σε σύγκριση με ζημιά ύψους €351.123 την αντίστοιχη περίοδο του 2019, ενώ η ζημιά μετά τη φορολογία που αναλογεί στους μετόχους ανήλθε σε €609.002 συγκριτικά με ζημιά €352.639 το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Σύμφωνα με το Συγκρότημα, η διαφοροποίηση οφείλεται εξ ολοκλήρου στη μείωση του κύκλου εργασιών κυρίως στον τομέα της ένδυσης και υπόδησης λόγω της πλήρους αναστολής εργασιών ένεκα των περιοριστικών μέτρων (περίοδος lockdown).

Διαγραφή υποχρεώσεων από μισθώσεις €359.673
Ως αποτέλεσμα των μέτρων της κυβέρνησης κατά της πανδημίας, τα ενοίκια και τα δικαιώματα χρήσης στα εμπορικά κέντρα μειώθηκαν την περίοδο Μαρτίου-Ιουνίου 2020, διάστημα κατά το οποίο τα καταστήματα του Συγκροτήματος ήταν σε πλήρη ή μερική αναστολή εργασιών. «Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη διαγραφή υποχρεώσεων από μισθώσεις €359.673, αφού η υποχρέωση μίσθωσης πρέπει να διαμορφωθεί για να μειωθεί το μέρος της υποχρέωσης μίσθωσης που δεν πληρώθηκε», επισημαίνεται σχετικά.

Προοπτικές
Όσον αφορά τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, το Συγκρότημα αναφέρει ότι δεν μπορούν να εκτιμηθούν με εύλογη βεβαιότητα σε αυτό το στάδιο λόγω του ρυθμού επέκτασης της έξαρσης και του υψηλού επιπέδου αβεβαιότητας που προκύπτει από την αδυναμία να προβλεφθεί αξιόπιστα το αποτέλεσμα.

Δειτε Επισης

Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Λιανεμπόριο: Το δυσβάστακτο κόστος των καυσίμων για τις επιχειρήσεις και η εξίσωση της ακρίβειας
Η Visa ανακοινώνει τον νικητή του διαγωνισμού της για ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο