Η ΙΚΕΑ δημιούργησε μια κουρτίνα σύμμαχο στην καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο σπίτι!

Δελτίο Τύπου  14/07/2020 13:00
Η ΙΚΕΑ δημιούργησε μια κουρτίνα σύμμαχο στην καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο σπίτι!

Η ΙΚΕΑ δημιούργησε μια κουρτίνα σύμμαχο στην καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο σπίτι!

Δελτίο Τύπου  14/07/2020 13:00
Μέχρι τώρα ξέραμε πως οι κουρτίνες μας προστατεύουν από τον ήλιο και τα αδιάκριτα βλέμματα και αποτελούν σημαντικό στοιχείο στη διακόσμηση ενός σπιτιού. Θα σας περνούσε ποτέ από το μυαλό ότι οι κουρτίνες του σαλονιού ή του υπνοδωματίου σας μπορούν να καθαρίσουν αποτελεσματικά τον αέρα μέσα στο σπίτι σας; 
 

Ζώντας σε μια εποχή που η ατμοσφαιρική ρύπανση αποτελεί τον μεγαλύτερο περιβαλλοντικό κίνδυνο για την υγεία μας, η ΙΚΕΑ πρωτοπορεί δημιουργώντας ένα καινοτόμο προϊόν που βοηθά στην καταστροφή της εσωτερικής ατμοσφαιρικής ρύπανσης χωρίς τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας ή σύνθετων συστημάτων φιλτραρίσματος.
 

Πρόκειται για τις κουρτίνες GUNRID που θα τις αγαπήσεις γιατί θα κάνουν την καθημερινότητά σου πιο εύκολη και πιο βιώσιμη. Οι GUNRID αντλούν ενέργεια από το φυσικό φως και μετατρέπουν τον μολυσμένο αέρα σε καθαρό. Έχουν μια επίστρωση ορυκτής προέλευσης και φιλτράρουν τον αέρα χωρίς να χρησιμοποιούν ηλεκτρικά ή περίπλοκα συστήματα φίλτρων. Φτιαγμένες από ύφασμα που διαθέτει «ορυκτό φωτοκαταλύτη» που ενεργοποιείται όταν έρχεται σε επαφή με το φως, οι κουρτίνες GUNRID καταστρέφουν με ένα φυσικό αλλά «μαγικό» τρόπο τους κοινούς εσωτερικούς ρύπους, όπως τις οσμές και την ακεταλδεΰδη.
 

«Εκτός από το ότι παρέχουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους να αναπνέουν καλύτερο αέρα στο σπίτι, ελπίζουμε ότι οι GUNRID θα αυξήσουν την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων για την ατμοσφαιρική ρύπανση των εσωτερικών χώρων, εμπνέοντας αλλαγές συμπεριφοράς που συμβάλλουν στη δημιουργία ενός κόσμου με καθαρό αέρα», λέει η Lena Pripp-Kovac, επικεφαλής της βιωσιμότητας στο Inter IKEA Group. Συνεχίζει «Οι κουρτίνες GUNRID αποτελούν το πρώτο προϊόν πάνω στο οποίο χρησιμοποιείται αυτή η τεχνολογία, αλλά η ανάπτυξη της τεχνολογίας θα μας δώσει ευκαιρίες για μελλοντικές εφαρμογές σε άλλα υφάσματα.»

Οι κουρτίνες διατίθενται σε ανοιχτό γκρι, ανοιχτό ροζ και κίτρινο χρώμα. Συνδυάζονται με ευκολία με όλα τα στιλ διακόσμησης και αποτελούν ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να συμβάλλουν με τον τρόπο τους στην αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

 

 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας