Άναψε πράσινο η ΕΠΑ για νέο αντιπρόσωπο Honda

InBusinessNews  27/05/2020 06:44
Άναψε πράσινο η ΕΠΑ για νέο αντιπρόσωπο Honda

Άναψε πράσινο η ΕΠΑ για νέο αντιπρόσωπο Honda

InBusinessNews  27/05/2020 06:44
Τη συγκατάθεση της έδωσε η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού για την εξαγορά και απόκτηση τμήματος της εταιρείας Demstar Automotive Limited από την Galatariotis Motors Limited.

RELATED ARTICLES


 
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», η ΕΠΑ δίνει τις «ευλογίες» της για απόκτηση της αντιπροσωπείας και διανομής των οχημάτων υπό την επωνυμία HONDA, του υφιστάμενου στοκ των οχημάτων και ανταλλακτικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών μάρκας HONDA, μέρους των εργαλείων-εξοπλισμού της πωλήτριας εταιρείας και τη φήμη (Goodwill) της πωλήτριας εταιρείας στην Κύπρο σε σχέση με τα αυτοκίνητα υπό την επωνυμία «HONDA», από την Galatariotis Motors Limited.
 
Η Επιτροπή, αφού αξιολόγησε το ενώπιον της υλικό και όλα τα στοιχεία που περιέχονται στο διοικητικό φάκελο της υπόθεσης αποφάσισε ακολουθώντας το πιο κάτω σκεπτικό:

Η υπό εξέταση πράξη συγκέντρωσης πραγματοποιείται στη βάση προτεινόμενης συμφωνίας εξαγοράς τμήματος επιχειρήσεων μεταξύ της Demstar Automotive ως πωλήτριας εταιρείας, και της Galatariotis Motors ως αγοράστριας εταιρείας, η οποία λειτουργεί ως όχημα για λογαριασμό της Galatariotis Technical.

Από τη συμφωνία εξαιρείται μεταξύ άλλων η εξαγορά και συνεπώς η απόκτηση ελέγχου επί οποιουδήποτε συνεργείου επιδιόρθωσης ή συντήρησης. Επιπρόσθετα το μέρος των εργαλείων και/ή του εξοπλισμού της επιχείρησης της πωλήτριας εταιρείας όπως αυτά μεταβιβασθούν, θα καθορίζονται ρητά στη συμφωνία, και όπως επισημαίνεται στην κοινοποίηση, θα αποτελούν επιμέρους εργαλεία και εξοπλισμό τα οποία δεν δύνανται να αποτελέσουν από μόνα τους διακριτή σχετική αγορά.

Στην απόφαση της ΕΠΑ σημειώνεται ότι η συμφωνία συμπίπτει και με την πρόθεση τερματισμού της ισχύουσας συμφωνίας διανομής-αντιπροσωπείας ημερομηνίας 1/11/19 από τον προμηθευτή, η οποία αποτελεί μεταξύ άλλων αίρεση για την ολοκλήρωση της υπό εξέταση συμφωνίας εξαγοράς.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι αναμενόταν συμφωνία αντιπροσωπείας-διανομής μεταξύ του προμηθευτή με την Galatariotis Motors, και επομένως να τύχει εφαρμογής ανεξάρτητα από την ολοκλήρωση της υπό εξέταση προτεινόμενης πράξης συγκέντρωσης, δυνάμει της οποίας η Galatariotis Motors θα διορίζεται ως η νέα εξουσιοδοτημένη αντιπρόσωπος και μεταπωλητής των οχημάτων μάρκας «ΗΟΝDA» στην Κύπρο.

Ως εκ τούτου, σημειώνει η ΕΠΑ στην γνωμάτευση της, ενεργώντας σύμφωνα με το άρθρο 22 του Νόμου, η Επιτροπή ομόφωνα αποφασίζει να μην αντιταχθεί στην κοινοποιηθείσα συγκέντρωση και κηρύσσει αυτή συμβατή με τη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας