Έτσι μπορείτε να αγοράσετε κυπριακά προϊόντα απευθείας από παραγωγούς

Έτσι μπορείτε να αγοράσετε κυπριακά προϊόντα απευθείας από παραγωγούς

Έτσι μπορείτε να αγοράσετε κυπριακά προϊόντα απευθείας από παραγωγούς

Τρεις διαδικτυακές πλατφόρμες προσφέρουν μέχρι στιγμής τη δυνατότητα διάθεσης και προβολής, γεωργικών προϊόντων, δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να αγοράσουν προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς.

Πρόκειται για τις σελίδες:
-www.portofolakis.com
-www.genuin.com.cy
-https://m.facebook.com/kentro.provolis.paradosiakon.proionton
 
Αναλυτικά:
Το www.portofalkis.com προσφέρει τη δυνατότητα αγοράς καλαθιού με φρούτα και λαχανικά συνολικής αξίας €27
 

Το www.genuin.com.cy προσφέρει τη δυνατότητα αγοράς προϊόντων που έχουν να κάνουμε με γεωργικά και παραδοσιακά προϊόντα, γλυκά, αρτοποιήματα, κρέατα, αλλαντικά, αυγά και ψάρια, ελαιόλαδο, βότανα, τσάγια, γαλακτοκομικά και μελισσοκομικά προϊόντα προσφέροντας μία ευρεία γκάμα προϊόντων
 
 


Το κέντρο προβολής παραδοσιακών προϊόντων https://m.facebook.com/kentro.provolis.paradosiakon.proionton σας προσφέρει τη δυνατότητα παγκύπριας παράδοσης προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς, με χρέωση €5.00 και ελάχιστη παραγγελία τα €20.

Κάποιες ενδεικτικές τιμές:


Αξίζει να σημειωθεί πως το Υπουργείο Γεωργίας σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Καινοτομίας βρίσκονται σε συνεννόηση με ιδιωτικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες εμπορίας με στόχο την ενίσχυση των διαδικτυακών αγορών για τη διάθεση των γεωργικών προϊόντων, σε μια προσπάθεια να αμβλυνθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει μετά την έξαρση της πανδημίας και την αναστάτωση που έχει προκληθεί στην αγορά.


Στοχεύουν δηλαδή να συνεχιστεί μέσω του διαδικτύου η διακίνηση φρέσκων και ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, απευθείας από τους παραγωγούς στον καταναλωτή. 


Με αυτό τον τρόπο οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων θα μπορούν να πωλούν τα προϊόντα και τις σοδειές τους στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στις εν λόγω ιδιωτικές πλατφόρμες.


Οι πλατφόρμες  αυτές θα προσφέρουν δωρεάν φιλοξενία για περίοδο μερικών μηνών, ενώ παράλληλα θα δώσουν την ευκαιρία στους παραγωγούς με άδεια πώλησης στις λαϊκές αγορές, καθώς και άλλους παραγωγούς με μικρό τέλος, στο να εγγραφούν για την επόμενη περίοδο. 

Ο ρόλος των Τοπικών Ομάδων Δράσης και των Αγροτικών Οργανώσεων

Σε αυτή την προσπάθεια είναι σημαντικός ο ρόλος των Ομάδων Τοπικής Δράσης, οι οποίες ως Αναπτυξιακές Εταιρείες, έχουν άμεσο ρόλο και σκοπό στην διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης των περιοχών της υπαίθρου αλλά και της υλοποίησης τοπικών στρατηγικών.
Πρόσθετα η συνδρομή των Αγροτικών Οργανώσεων είναι πολύ σημαντική όπου μαζί με τις ομάδες τοπικής δράσης,  θα προσφέρουν υποστηρικτικές υπηρεσίες στον εντοπισμό, την ενημέρωση, την καθοδήγηση και τη συνεργασία με παραγωγούς, ώστε αυτοί να μπορέσουν ομαλά και αποτελεσματικά να ενταχθούν και να προβάλουν τα προϊόντα τους μέσω των καναλιών ηλεκτρονικής διάθεσης και πώλησης.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας