Υπεραγορές: Ουρές, χαμένη Κυριακή και ανάγκη για αστυνόμευση

Μάριος Ιωάννου  04/04/2020 06:33
Υπεραγορές: Ουρές, χαμένη Κυριακή και ανάγκη για αστυνόμευση

Υπεραγορές: Ουρές, χαμένη Κυριακή και ανάγκη για αστυνόμευση

Μάριος Ιωάννου  04/04/2020 06:33
Εικόνες συνωστισμού παρατηρούνται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στις υπεραγορές, με τους λιανεμπόρους να μην είναι σε θέση να ελέγξουν την κατάσταση που επικρατεί έξω από τα καταστήματά τους.

RELATED ARTICLESΗ αργία της 1ης Απριλίου, η εξυπηρέτηση της μεγάλης μάζας καταναλωτών σε συγκεκριμένες ώρες (μετά τις 10:00), αλλά και το κλείσιμο των υπεραγορών τις Κυριακές έχουν δημιουργήσει συμφόρηση εντός κι εκτός των καταστημάτων.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΠΑΣΥΛΕ, με την κατάργηση της Κυριακής (09:00-21:00)  και της εξυπηρέτησης συγκεκριμένων πολιτών τις πρωινές ώρες (από τις 07:00 μέχρι τις 10:00), υπολογίζεται ότι η μεγάλη μερίδα του πληθυσμού εξυπηρετείται κατά 30 ώρες λιγότερες από πριν κάθε εβδομάδα, με αποτέλεσμα να προκαλείται συνωστισμός.

Ουρές και συμφόρηση
Μιλώντας στο InBusinessNews ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΥΛΕ, Μάριος Αντωνίου ανέφερε ότι το επιπλέον μέτρο που λήφθηκε για κατάργηση της Κυριακής δεν φαίνεται να κινείται προς την ορθή κατεύθυνση, καθώς η κίνηση στις υπεραγορές είναι πλέον συσσωρευμένη και δύσκολο να ελεγχθεί τις υπόλοιπες μέρες, ιδιαίτερα Παρασκευή και Σάββατο.

«Η εικόνα που καταγράψαμε την Πέμπτη και την Παρασκευή στις υπεραγορές ήταν ουρές που σε ορισμένες περιπτώσεις έφταναν μέχρι τον δρόμο», επεσήμανε σχετικά τονίζοντας ότι με τη μείωση του ωραρίου λειτουργίας δεν επιτυγχάνεται η αποσυμφόρηση αλλά ακριβώς το αντίθετο.
 

Να επιστρέψει η Κυριακή
Ταυτόχρονα ανέφερε ότι σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό, έχει επεκταθεί το ωράριο λειτουργίας των υπεραγορών, οι οποίες λειτουργούν και τις Κυριακές, εκτιμώντας ότι η συμφόρηση ιδιαίτερα τα Σάββατα θα είναι αναπόφευκτη.

Οι λιανέμποροι ζητούν άμεεη επαναξιολόγηση του μέτρου και επαναφορά της λειτουργίας των υπεραγορών τις Κυριακές προκειμένου να περιοριστεί ο συνωστισμός. Παράλληλα, έχει διαπιστωθεί ότι τις τελευταίες Κυριακές που έχουν εφαρμοστεί απαγορεύσεις στις μετακινήσεις των πολιτών, η κίνηση στις υπεραγορές δεν είναι ιδιαίτερα αυξημένη και μπορεί να ελεγχθεί.
 

Ζητούν τη συμβολή της Αστυνομίας
Την ίδια ώρα, ο ΠΑΣΥΛΕ εκφράζει ανησυχία για το τι επικρατεί έξω από τις υπεραγορές, σημειώνοντας ότι οι διευθυντές και το προσωπικό αδυνατούν να ελέγξουν κατά πόσο τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας  σε μεγάλη ακτίνα.

Στο πλαίσιο αυτό οι λιανέμποροι ζητούν τη συμβολή της Αστυνομίας για τους απαραίτητους ελέγχους έξω από τις υπεραγορές, εξηγώντας ότι το προσωπικό και οι προϊστάμενοι είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο της τήρησης των μέτρων ασφαλείας εντός των υπεραγορών. «Αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα της κατάστασης, μεριμνούμε για την ευλαβική τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας μεταξύ των καταναλωτών, της εισόδου στις υπεραγορές μόνο του επιτρεπόμενου αριθμού επισκεπτών και της εξυπηρέτησης συγκεκριμένων ομάδων πληθυσμού έως τις 10:00, αλλά οι ουρές φτάνουν μέχρι τους δρόμους και η κατάσταση δεν μπορεί να ελεγχθεί», τόνισε ο κ. Αντωνίου.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας