H LEXUS παρουσιάζει το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο με τατουάζ

Στο πλαίσιο της άρτιας δεξιοτεχνίας και της παραδοσιακής ιαπωνικής τέχνης, που την κάνει να ξεχωρίζει, η Lexus παρουσίασε το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που έχει τατουάζ. Αυτή η εμπνευσμένη εκδοχή του compact SUV, Lexus UX, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την Claudia De Sabe, την κορυφαία καλλιτέχνη τατουάζ του Λονδίνου,
Χρησιμοποιώντας ένα λευκό Lexus UX ως "καμβά" και με ένα εργαλείο τρυπανιού Dremel που αξιοποιήθηκε σαν βελόνα τατουάζ, η Claudia δημιούργησε ένα  μοναδικό σχέδιο που αντικατοπτρίζει το koi carp σε όλο το μήκος του οχήματος. Το koi carp είναι ένα μοτίβο γνωστό από την παραδοσιακή ιαπωνική τέχνη και  συμβολίζει τις ιδιότητες της καλής τύχης και της επιμονής. 

Η Lexus έχει δημιουργήσει μια ταινία μικρού μήκους στην οποία καταγράφεται η πορεία της δημιουργίας του αυτοκινήτου-τατουαζ. Η συγκεκριμένη ταινία είναι διαθέσιμη στον ακόλουθο υπερσύνδεσμο: TattooedCar - howitwasdone
 
 

Για το εμπνευσμένο αποτέλεσμα η Claudia χρησιμοποίησε το εργαλείο Dremel μέσω του οποίου ξεφύλλισε το χρώμα της επιφάνειας του αυτοκινήτου, ώστε να αποκαλύψει την επιφάνεια του μετάλλου πάνω στην οποία στη συνέχεια σχεδίασε το περίπλοκο μοτίβο. Έπειτα εφάρμοσε με το χέρι 5 λίτρα υψηλής ποιότητας βαφής αυτοκινήτων, για να αναδείξει όλες τις λεπτομέρειες. Για το τελικό φινίρισμα, χρησιμοποίησε φύλλα χρυσού για να προσδώσει έμφαση στα σημεία και να αποτυπώσει  στο σχέδιο μια τρισδιάστατη οπτική, ενώ ακολούθησε η εφαρμογή  μιας προστατευτικής επίστρωσης από λάκα σε ολόκληρο το όχημα ώστε να μπορεί να οδηγηθεί στον δρόμο.
 

Για τη διαδικασία ολοκλήρωσης  του τελικού αποτελέσματος απαιτήθηκαν έξι μήνες ενώ για  τον σχεδιασμό του  «τατουάζ» χρειάστηκαν πέντε οκτάωρα  εντατικής εργασίας. Η διαδικασία ήταν απαιτητική σωματικά λόγω της δόνησης του τρυπανιού αλλά και διότι η όλη σύνθεση εφαρμόστηκε πάνω σε ένα αντικείμενο το οποίο, σε αντίθεση με τον οποιονδήποτε πελάτη, δεν μπορούσε να μετακινηθεί σε μια άνετη θέση, κατα τη διάρκεια σχεδιασμού του τατουάζ. Μια πιθανή αστοχία  σε ένα τατουάζ πελάτη μπορεί πολύ εύκολα να διορθωθεί ή να χρωματιστεί , ωστόσο η «χαρακτική» που ακολουθήθηκε  για τις ανάγκες του σχεδιασμού με τη χρήση τρυπανιού απαιτεί απόλυτη ακρίβεια, ανέφερε η Claudia.

Το περίτεχνο Lexus UX δεν έχει ακόμη τιμολογηθεί, αλλά εκτιμάται ότι το έργο θα κοστίσει πάνω από £120,000.

Ήταν η πρώτη φορά που η Claudia έχει εφαρμόσει τις δεξιότητές της σε μέταλλο αντί σε ανθρώπινο δέρμα και σε αυτό το μοναδικό έργο τέχνης ανακάλυψε τόσο ομοιότητες όσο και νέες προκλήσεις.
 

Το έργο αποτελεί ένα είδος αφιερώματος προς την τεχνική Takumi, που εφαρμόζεται σε κάθε Lexus, και αναδεικνύει τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες και τα άψογα φινιρίσματα που επιτεύχθηκαν από ανθρώπινες δεξιότητες και τελειοποιήθηκαν μέσα από πολλά χρόνια αφοσιωμένης εκπαίδευσης.

Ομοίως, η Lexus αγκαλιάζει την παραδοσιακή ιαπωνική αισθητική σε ό,τι αφορά στον σχεδιασμό των οχημάτων της, με την προσθήκη στοιχείων  όπως οι υφασμάτινες  ραφές στην καμπίνα του UX και η ομαλή συγχώνευση του εσωτερικού και του εξωτερικού του οχήματος, μέσω της εμπρόσθιας οθόνης, αντανακλώντας το engawa –που αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό χαρακτηριστικό των ιαπωνικών σπιτιών.
 

Δειτε Επισης

Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών