ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ: Δεν συντρέχει λόγος πανικού

Έκκληση προς το καταναλωτικό κοινό να παραμείνει ψύχραιμος και να προβαίνει σε αγορά προϊόντων με σύνεση καθώς δεν πρόκειται να κλείσουν οι υπεραγορές, λειτουργεί απρόσκοπτα η εφοδιαστική αλυσίδα και δεν παρατηρούνται ελλείψεις προϊόντων, απευθύνουν οι υπεραγορές. Μάλιστα, ζητούν την κατανόηση του κοινού εάν παρατηρείται οποιαδήποτε προσωρινή έλλειψη συγκεκριμένων προϊόντων στα ράφια των υπεραγορών, καθώς απαιτείται χρόνος για ανεφοδιασμό λόγω και των μεγάλων ποσοτήτων προϊόντων που αγοράζουν οι καταναλωτές.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο οι υπεραγορές όσο και οι εταιρείες της εφοδιαστικής αλυσίδας έχουν επηρεαστεί από τα μέτρα έχουν ληφθεί και αριθμός προσωπικού τους παραμένει σπίτι, έτσι το προσωπικό που εργάζεται καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την απρόσκοπτη λειτουργία και εφοδιασμού των υπεραγορών.

Δεν τίθεται θέμα κλεισίματος υπεραγορών διαβεβαίωσε στο InBusinessNews για ακόμα μια φορά ο ΓΓ του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου (ΠΑΣΥΛΙΕ), Μάριος Αντωνίου ο οποίος τόνισε πως οι προμηθευτές είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις αυξημένες παραγγελίες των υπεραγορών λόγω της μαζική προσέλευσης των καταναλωτών. Υπογράμμισε πως ενδέχεται να παρατηρηθεί προσωρινή έλλειψη ορισμένων προϊόντων καθώς απαιτείται χρόνος για ανεφοδιασμού των ραφιών διότι τόσο οι υπεραγορές όσο οι εταιρείες εφοδιαστικής αλυσίδας έχουν επηρεαστεί σε ό,τι αφορά τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τους εργαζομένους.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών διά του εκτελεστικού γραμματέα Ανδρέα Χατζηαδάμου διαβεβαίωσε πως η εφοδιαστική αλυσίδα συνεχίζει να εργάζεται κανονικά. Δεν συντρέχει, όπως είπε, κανένας λόγος ανησυχίας και δεν αναμένεται να παρατηρηθούν ελλείψεις προϊόντων. Σημείωσε πως τηρούνται πιστά όλα τα απαραίτητα μέτρα, ενώ γίνονται απολυμάνσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα τόσο των χώρων των υπεραγορών όσο και αντικειμένων όπως τα καροτσάκια.
 
Την ίδια ώρα, κάλεσε παράλληλα και τους καταναλωτές να παίρνουν τα δικά τους μέτρα προστασίας με το να τηρούν τις αποστάσεις μεταξύ τους, ενώ εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς το προσωπικό των υπεραγορών και των εταιρειών της εφοδιαστικής αλυσίδας που καταβάλλουν, όπως είπε, υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καταναλωτών.

Τέλος, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τους επαγγελματίες υγείας οι οποίοι τις τελευταίες μέρες εργάζονται με το άπαν των δυνάμεων τους για μείωση της εξάπλωσης της πανδημίας.

Δίκτυο υπεραγορών MAS: Ενδεχόμενες ελλείψεις στα ράφια δεν σχετίζονται με το απόθεμα της αποθήκης
Ομαλά συνεχίζει να εξυπηρετεί τους καταναλωτές του, στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, το δίκτυο υπεραγορών MAS, χωρίς να παρατηρείται καμία έλλειψη προϊόντων στα ράφια των 45 υπεραγορών που διαθέτει σε όλες τις περιοχές της Κύπρου.

Μιλώντας στο InBusinessNews o Γενικός Διευθυντής των MAS, Λούκας Ζουρίδης, ξεκαθάρισε ότι ενδεχόμενες ελλείψεις που μπορεί να παρατηρούνται αφορούν την αυξημένη ζήτηση, καθώς και το μειωμένο προσωπικό των υπεραγορών (για το λόγο αυτό εργασίες γίνονται και τα Σάββατα) και όχι καθυστερήσεις σε παραλαβές εμπορευματοκιβωτίων ή ελλείψεις στην αποθήκη των υπεραγορών.

Επί τούτου, o ίδιος σημείωσε την συνεργασία του δικτύου MAS με την εταιρεία Μασούτης, η οποία διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα αποθήκευσης και διανομής στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Όσον αφορά τα μέτρα πρόληψης που λαμβάνονται από το δίκτυο λόγω του κορωνοϊού, ο κ. Ζουρίδης μας ανέφερε ότι αυτά είναι αρκετά και περιλαμβάνουν την τοποθέτηση αντισηπτικών και γαντιών σε όλες τις εισόδους και εξόδους των καταστημάτων (ο πελάτης έχει να επιλέξει ανάμεσα στα δύο), την αποστείρωση που γίνεται στα καροτσάκια ψωνίσματος μετά από κάθε χρήση, τον έλεγχο που γίνεται από συγκεκριμένο άτομο στις εισόδους των υπεραγορών για τον αριθμό των πελατών, την αποστείρωση των ταμείων έπειτα από κάθε συναλλαγή και την απολύμανση όλων των χώρων προσέλευσης ανά μια ώρα.

Μέτρα έχουν παρθεί και στα κεντρικά γραφεία του δικτύου MAS, στα οποία γίνεται έλεγχος θερμοκρασίας, σε όλα τα αυτοκίνητα διανομής της εταιρείας, στα οποία υπάρχουν γάντια, αντισηπτικά και μάσκες, καθώς και στην αποθήκη των υπεραγορών, στην οποία απαγορεύεται, πλέον, η είσοδος στους διανομείς που φορτοεκφορτώνουν τα προϊόντα.

Δειτε Επισης

Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Λιανεμπόριο: Το δυσβάστακτο κόστος των καυσίμων για τις επιχειρήσεις και η εξίσωση της ακρίβειας
Η Visa ανακοινώνει τον νικητή του διαγωνισμού της για ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο
Νέος μέτοχος σε Mall of Cyprus και Mall of Engomi η Pareto-Μειώνεται το ποσοστό συμμετοχής της Atterbury Europe
Οι μάρκες αυτοκινήτων που προτίμησαν οι αγοραστές το πρώτο τρίμηνο
Δυσφορία αγελαδοτρόφων με δημοσιεύματα για το χαλλούμι-«Δυναμιτίζουν το πολύ καλό κλίμα»
Lordos United Public: Κέρδος €1,773,000 από αναγκαστική απαλλοτρίωση γης σε συμφωνία με τον Δήμο Λεμεσού
Φάρμακα: Ο... βασιλιάς των κυπριακών εξαγωγών-Σε ποιους προορισμούς φτάνουν