Υπεραγορές/ Φαρμακεία: Ωράριο αποκλειστικά για συγκεκριμένες ομάδες

InBusinessNews  20/03/2020 18:09
Υπεραγορές/ Φαρμακεία: Ωράριο αποκλειστικά για συγκεκριμένες ομάδες

Υπεραγορές/ Φαρμακεία: Ωράριο αποκλειστικά για συγκεκριμένες ομάδες

InBusinessNews  20/03/2020 18:09

Αρχής γενομένης, από αύριο στις 06:00 π.μ. τα φαρμακεία και οι υπεραγορές θα εξυπηρετούν από την ώρα έναρξης της λειτουργίας τους έως τις 10 π.μ. αποκλειστικά και μόνο πρόσωπα που εμπίπτουν στις ευπαθείς ομάδες, άτομα 60 ετών και άνω και άτομα με αναπηρίες, σύμφωνα με νέο διάταγμα του υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου. 
 
Παράλληλα και σύμφωνα με το διάταγμα, οι επιχειρήσεις που εξακολουθούν να λειτουργούν μπορούν να επεκτείνουν το ωράριο λειτουργίας τους ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός πολλών προσώπων, νοουμένου ότι:

  • Δεν παραβιάζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων βάσει των σχετικών νομοθεσιών, καθώς και συλλογικών συμβάσεων (όπου ισχύουν)
  • Τηρούνται οι πρόνοιες του περί Λοιμοκαθάρσεως Διατάγματος (Αρ. 3)  με τις οποίες δεν επιτρέπεται η παρουσία στον ίδιο χώρο, δηλαδή στον χώρο εξυπηρέτησης, ανά πάσα στιγμή αριθμού ατόμων, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων, που δεν θα υπερβαίνει το 1 άτομο ανά 8 τ.μ. ωφέλιμου χώρου.

 
Το νέο διάταγμα αναφέρει ακόμη ότι εξαιρούνται από τις πρόνοιες του περί Λοιμοκαθάρσεως Διατάγματος (Αρ. 3) τα ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα των οποίων οι ιδιοκτήτες ή/και διαχειριστές έχουν συνάψει ή/και θα συνάψουν σχετικές συμφωνίες με:
 

  • Το Υφυπουργείο Τουρισμού για: (i) Προσωρινή φιλοξενία προσώπων τα οποία θα παραμείνουν για 14 ημέρες από την άφιξη τους σε χώρους υποχρεωτικής απομόνωσης (Καραντίνα) δυνάμει του περί Λοιμοκαθάρσεως Διατάγματος (Αρ.5) και (ii) Προσωρινή φιλοξενία ξένων περιηγητών οι οποίοι δεν κατέστη δυνατόν να επιστρέφουν στις χώρες μόνιμης διαμονής τους.

 

  • Διπλωματικές αποστολές Κρατών ή/και διεθνείς Οργανισμούς με τα οποία/με τους οποίους η Κυπριακή Δημοκρατία έχει συνομολογήσει διμερείς διακρατικές συμφωνίες ή διεθνείς συμβάσεις για προσωρινή φιλοξενία ξένων υπηκόων οι οποίοι δεν κατέστη δυνατόν να επιστρέφουν στις χώρες μόνιμης διαμονής τους.

 

  • Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για φιλοξενία αιτητών ασύλου ή άλλων ευάλωτων ομάδων πληθυσμού ή αιτητών διεθνούς προστασίας.

 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας