Υπεραγορές/ Φαρμακεία: Ωράριο αποκλειστικά για συγκεκριμένες ομάδες

Αρχής γενομένης, από αύριο στις 06:00 π.μ. τα φαρμακεία και οι υπεραγορές θα εξυπηρετούν από την ώρα έναρξης της λειτουργίας τους έως τις 10 π.μ. αποκλειστικά και μόνο πρόσωπα που εμπίπτουν στις ευπαθείς ομάδες, άτομα 60 ετών και άνω και άτομα με αναπηρίες, σύμφωνα με νέο διάταγμα του υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου. 
 
Παράλληλα και σύμφωνα με το διάταγμα, οι επιχειρήσεις που εξακολουθούν να λειτουργούν μπορούν να επεκτείνουν το ωράριο λειτουργίας τους ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός πολλών προσώπων, νοουμένου ότι:

  • Δεν παραβιάζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων βάσει των σχετικών νομοθεσιών, καθώς και συλλογικών συμβάσεων (όπου ισχύουν)
  • Τηρούνται οι πρόνοιες του περί Λοιμοκαθάρσεως Διατάγματος (Αρ. 3)  με τις οποίες δεν επιτρέπεται η παρουσία στον ίδιο χώρο, δηλαδή στον χώρο εξυπηρέτησης, ανά πάσα στιγμή αριθμού ατόμων, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων, που δεν θα υπερβαίνει το 1 άτομο ανά 8 τ.μ. ωφέλιμου χώρου.

 
Το νέο διάταγμα αναφέρει ακόμη ότι εξαιρούνται από τις πρόνοιες του περί Λοιμοκαθάρσεως Διατάγματος (Αρ. 3) τα ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα των οποίων οι ιδιοκτήτες ή/και διαχειριστές έχουν συνάψει ή/και θα συνάψουν σχετικές συμφωνίες με:
 

  • Το Υφυπουργείο Τουρισμού για: (i) Προσωρινή φιλοξενία προσώπων τα οποία θα παραμείνουν για 14 ημέρες από την άφιξη τους σε χώρους υποχρεωτικής απομόνωσης (Καραντίνα) δυνάμει του περί Λοιμοκαθάρσεως Διατάγματος (Αρ.5) και (ii) Προσωρινή φιλοξενία ξένων περιηγητών οι οποίοι δεν κατέστη δυνατόν να επιστρέφουν στις χώρες μόνιμης διαμονής τους.

 

  • Διπλωματικές αποστολές Κρατών ή/και διεθνείς Οργανισμούς με τα οποία/με τους οποίους η Κυπριακή Δημοκρατία έχει συνομολογήσει διμερείς διακρατικές συμφωνίες ή διεθνείς συμβάσεις για προσωρινή φιλοξενία ξένων υπηκόων οι οποίοι δεν κατέστη δυνατόν να επιστρέφουν στις χώρες μόνιμης διαμονής τους.

 

  • Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για φιλοξενία αιτητών ασύλου ή άλλων ευάλωτων ομάδων πληθυσμού ή αιτητών διεθνούς προστασίας.

 

Δειτε Επισης

Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών
Investors In People Platinum: Η σημαντικότερη διεθνής διάκριση ανθρώπινου δυναμικού για τρίτη φορά στον Όμιλο ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ