Δεν αφορά την Κύπρο η ανάκληση 3,4 εκατ. αυτοκινήτων της TOYOTA

Δεν αφορά την Κύπρο η ανάκληση 3,4 εκατ. αυτοκινήτων της TOYOTA

Δεν αφορά την Κύπρο η ανάκληση 3,4 εκατ. αυτοκινήτων της TOYOTA

Δεν αφορά την Κύπρο η ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας Toyota Motor Corp για ανάκληση 3,4 εκατομμυρίων οχημάτων παγκοσμίως εξαιτίας ενός ηλεκτρονικού προβλήματος, το οποίο μπορεί να οδηγήσει στην μη ανάπτυξη των αερόσακων στην διάρκεια ατυχημάτων.

RELATED ARTICLESΠηγές της TOYOTA Κύπρου ανέφεραν στο InBusinessNews πως πρόκειται για παλιά μοντέλα που κυκλοφόρησαν κυρίως στις ΗΠΑ και η ανακοίνωση από την Toyota Motor Corp γίνεται στο πλαίσιο της θέσης ευθύνης προς τον πελάτη και με γνώμονα την διασφάλιση της ασφάλειας και της ποιότητας αρχές που χαρακτηρίζουν τον Όμιλο.
 
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, εάν υπάρχει σχετική ενημέρωση για μοντέλα που ενδεχομένως να υπάρχουν στην Κύπρο, τότε TOYOTA Κύπρου θα πράξει τα δέοντα για να διασφαλίσει τα δικαιώματα των πελατών της.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η ανάκληση περιλαμβάνει 2,9 εκατομμύρια οχήματα στις ΗΠΑ και αναφέρεται στα μοντέλα Corolla (2011-2019), Matrix (2011-2013), Αvalon (2012-2018), αλλά και τα υβριδικά οχήματα του ίδιου μοντέλου Avalon Hybrid vehicles (2013-2018).

Στα οχήματα αυτά, είναι ενδεχόμενο να έχει τοποθετηθεί μία ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου, η οποία ενδέχεται να μην διαθέτει την κατάλληλη προστασία για την λειτουργία της στην διάρκεια ενός ατυχήματος με συνέπεια την μερική ή ολική αδυναμία ανάπτυξης του αερόσακου.

Οι αντιπροσωπείες της Toyota θα προχωρήσουν στην εγκατάσταση ενός ειδικού φίλτρου για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την ομαλή λειτουργία της διάταξης των αερόσακων.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας