Η μπύρα που καταναλώνουμε στην Κύπρο και η θέση μας στην Ευρώπη (πίνακες)

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζει να αυξάνεται η παραγωγή και η κατανάλωση μπύρας στην Κύπρο, με τη χώρα μας να ακολουθεί τη διεθνή τάση η οποία θέλει τον τομέα να αναπτύσσεται συνεχώς. 

Σύμφωνα με τη φετινή στατιστική έκθεση της Ένωσης Ζυθοποιών Ευρώπης, για τις τάσεις που επικράτησαν στον τομέα της ζυθοποιίας το 2018, η Κύπρος ανέβασε εκ νέου τα επίπεδα παραγωγής της για άλλη μία χρονιά, την τέταρτη διαδοχικά (2014-2018). Συγκεκριμένα, η παραγωγή μπύρας στην Κύπρο έφτασε τα 398.000 εκατόλιτρα (hl), συγκριτικά με 318.000 hl που ήταν το 2014 και 383.000 hl που ήταν το 2017. 

Η χώρα μας βρίσκεται μια θέση πριν το τέλος στο σχετικό πίνακα.

 
Όσον αφορά την κατανάλωση μπύρας η Κύπρος κατατάσσεται και πάλι στην προτελευταία θέση του πίνακα (524.000 hl), σημειώνοντας αύξηση για τρίτη σερί χρονιά (2015: 457.000 hl, 2016: 468.000 hl και 2017: 515.000 hl).
 
 
Ωστόσο, σε κατά κεφαλήν όρους η θέση της χώρας μας ανεβαίνει αισθητά (16η)- λίγο πιο κάτω από το μέσο του σχετικού πίνακα- αφού οι Κύπριοι καταναλώνουν 59 λίτρα μπύρας τον χρόνο.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι μεγαλύτεροι λάτρεις της μπύρας, κατά σειρά, είναι οι Τσέχοι, οι Αυστριακοί, οι Γερμανοί και οι Πολωνοί. 
 

 

 
Στις εισαγωγές μπύρας, στις οποίες προπορεύονται Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Ιταλία, η Κύπρος είναι τρίτη από το τέλος ενώ στις εξαγωγές, στις οποίες Βέλγιο, Γερμανία και Ολλανδία βρίσκονται στη πρώτη τριάδα μακράν των υπολοίπων, η Κύπρος είναι στην προτελευταία θέση. 
 
 
Tέλος, οι εταιρείες ζυθοποιίας στην Κύπρο αυξήθηκαν στις τέσσερεις κατά το 2018 ενώ και οι μικροζυθοποιίες έγιναν δύο, από μία που ήταν το 2017. 
 
Και στις δύο κατηγορίες πρώτο κατατάσσεται το Ηνωμένο Βασίλειο. 
 
 

 

Δειτε Επισης

Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών
Investors In People Platinum: Η σημαντικότερη διεθνής διάκριση ανθρώπινου δυναμικού για τρίτη φορά στον Όμιλο ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ
Pepsis Asphalt: Στα σκαριά η επαναλειτουργία ανενεργού εργοστασίου στη Βάσα Κελλακίου
Εξαγωγές ύψους €508,39 εκ. προς χώρες της Ε.Ε. και €1,84 δισ. προς τρίτες χώρες από Κύπρο το 2023
Απόφαση-ορόσημο για το χαλλούμι με πενταετή παράταση της δυνατότητας για την ποσόστωση
Πήρε μπρος το νέο εργοστάσιο παραγωγής της Kassatly στον Ύψωνα-Τι δηλώνει ο Nayef Kassatly (videos & pics)