Σχέδιο κινήτρων για σημεία φόρτισης ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων σε οικίες

InBusinessNews  27/11/2019 12:34
Σχέδιο κινήτρων για σημεία φόρτισης ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων σε οικίες

Σχέδιο κινήτρων για σημεία φόρτισης ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων σε οικίες

InBusinessNews  27/11/2019 12:34
Σχέδιο που αφορά την παροχή κινήτρων για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, σημείων φόρτισης και έξυπνων μετρητών στις οικίες, για φόρτιση είτε ηλεκτρικών είτε υβριδικών αυτοκινήτων ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Ενέργειας κ. Γιώργος Λακκοτρύπης. 

RELATED ARTICLES


Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Υπουργός είπε ότι «στη σημερινή συνεδρία του το Υπουργικό Συμβούλιο πήρε αποφάσεις για το νέο σχέδιο κινήτρων που συμπληρώνουν τις αποφάσεις της περασμένης βδομάδας σε σχέση με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και την κυβερνητική πολιτική για προώθηση των αυτοκινήτων αυτών καθώς και τα κίνητρα για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, σημείων φόρτισης αλλά και έξυπνων μετρητών στις οικίες, για φόρτιση είτε ηλεκτρικών είτε υβριδικών αυτοκινήτων.

Το σχέδιο αφορά τρεις υποκατηγορίες: 
 
  • Η πρώτη είναι για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, σημείων φόρτισης και έξυπνων μετρητών.
  • Η δεύτερη, για όσους έχουν φωτοβολταϊκά, αφορά την εγκατάσταση έξυπνων μετρητών για και σημείων φόρτισης.
  • Και η τρίτη κατηγορία αφορά όσους έχουν φωτοβολταϊκά και σημεία φόρτισης, για την εγκατάσταση έξυπνου μετρητή.
Η δαπάνη είναι της τάξης του ενός εκατομμυρίου και θα χρηματοδοτηθεί από το ταμείο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εξοικονόμησης ενέργειας». Πρόσθεσε ότι στο στάδιο αυτό το σχέδιο θεωρείται πιλοτικό.
 
Τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στα σχολικά κτήρια

Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στα σχολικά κτήρια, ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Χαμπιαούρης.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Χαμπιαούρης είπε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο «ενέκρινε την προκαταρκτική συμφωνία ανάμεσα στο Υπουργείο και την ΑΗΚ για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων στα δημόσια σχολικά κτήρια».

Επίσης, ενέκρινε φοιτητικό επίδομα ύψους 100 ευρώ για κάθε φοιτητή για κάλυψη μέρους του αεροπορικού εισιτηρίου και αφορά αυτούς που φοιτούν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, νοουμένου ότι θα καλύπτουν τα συγκεκριμένα μόρια που είναι 20».  
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας