Συνεχίστηκαν για άλλο ένα μήνα οι αποπληθωριστικές πιέσεις

Στο -0,1% διαμορφώθηκε ο ετήσιος ρυθμός του πληθωρισμού τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους συνεχίζοντας τις αποπληθωριστικές πιέσεις για πέμπτο συνεχόμενο μήνα.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) τον Οκτώβριο 2019 αυξήθηκε κατά 0,40 μονάδες και έφτασε στις 101,29 μονάδες σε σύγκριση με 100,89 μονάδες τον Σεπτέμβριο 2019.

Σε ετήσια βάση (σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2018) ο ΔΤΚ μειώθηκε κατά 1%.
 
Ο μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Νοεμβρίου 2018 – Οκτωβρίου 2019 σε σύγκριση προς τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Νοεμβρίου 2017 - Οκτωβρίου 2018 παρουσίασε αύξηση 0,6% ενώ κατά το αντίστοιχο προηγούμενο δωδεκάμηνο είχε αυξηθεί κατά 1%.  
 
Σύμφωνα με την Cystat, τη μεγαλύτερη επίδραση στη μεταβολή του ΔΤΚ του Οκτωβρίου 2019 σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2018 είχε η κατηγορία Μεταφορές που υποχώρησαν κατά -0,79 μονάδες.
 
Τη μεγαλύτερη θετική επίπτωση στη μεταβολή του ΔΤΚ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα είχε η κατηγορία Ένδυση και Υπόδηση 0,42 μονάδες, ενώ τη μεγαλύτερη αρνητική επίδραση είχε η κατηγορία Τρόφιμα και μη Αλκοολούχα Ποτά -0,32.
 
Τη μεγαλύτερη επίπτωση στη μεταβολή του ΔΤΚ του Οκτωβρίου 2019 σε σύγκριση με το δείκτη του Οκτωβρίου 2018 είχαν τα πετρελαιοειδή -0,92 μονάδες.
 
Τέλος, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, η ένδυση με 0,27 είχε την μεγαλύτερη θετική επίδραση σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη του προηγούμενου μήνα, ενώ τη μεγαλύτερη αρνητική επίδραση είχαν τα φρέσκα φρούτα με -0,16 μονάδες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών
Investors In People Platinum: Η σημαντικότερη διεθνής διάκριση ανθρώπινου δυναμικού για τρίτη φορά στον Όμιλο ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ