Τέσσερις υπεραγορές ενώνουν δυνάμεις

Ένας νέος όμιλος κάνει την εμφάνισή του στο λιανικό εμπόριο στις αρχές Νοεμβρίου. Πρόκειται για τον Όμιλο Συνεργασίας Κυπριακών Υπεραγορών (ΟΣΚΥ).

Η εταιρεία έχει ήδη συσταθεί, όπως μας είπε ο γραμματέας του ομίλου Γιώργος Λοΐζου, ιδιοκτήτης και διευθυντής της Υπεραγοράς Λυσιώτης στην Επισκοπή. Την 1η Νοεμβρίου μάλιστα, θα σταλεί και η επίσημη επιστολή ενημέρωσης για την ύπαρξή του στους προμηθευτές, οι οποίοι βέβαια, ανεπίσημα είναι ενήμεροι.

Πρόκειται για έναν παγκύπριο όμιλο κι οι πρωτεργάτες του είναι τέσσερις υπεραγορές: Η Υπεραγορά Φίλιππος στην Πέγεια, η Υπεραγορά Λυσιώτης στην Επισκοπή, η Υπεραγορά Κόκκινος στο Παραλίμνι και η Υπεραγορά Κκολιάς στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με τον κ. Λοΐζου, επικρατεί μια ανομοιομορφία στην επικρατούσα κατάσταση. «Υπάρχουν μικρά καταστήματα με χαμηλό τζίρο, λίγα τετραγωνικά μέτρα, τα οποία δεν έχουν ούτε τους ίδιους προβληματισμούς ούτε τις ίδιες επιδιώξεις με τις μεγάλες υπεραγορές», ανέφερε. Σημείωσε ότι οι μικρές υπεραγορές θα υπολειτουργούσαν χωρίς τη βοήθεια των ομίλων που τους αντιπροσωπεύουν και δεν θα μπορούσαν να είναι ανταγωνίσιμοι στην αγορά. Και πρόσθεσε: «Όμως, η αντιμετώπιση, τα προβλήματα και τα θέματα, είναι διαφορετικά όταν μιλάμε για τις μεσαίου μεγέθους υπεραγορές. Κι αυτός ο σύνδεσμος έρχεται ακριβώς να καλύψει αυτό το κενό».

Τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι υπεραγορές για να ενταχθούν στον ΟΣΚΥ είναι να κάνουν έναν αξιόλογο κύκλο εργασιών, να είναι ολοκληρωμένη υπεραγορά, να χαίρει εμπιστοσύνης στην αγορά και να είναι αξιόπιστη.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε όταν οι τέσσερις ιδιοκτήτες των υπεραγορών αισθάνθηκαν την ανάγκη να οργανωθούν και να διεκδικήσουν περισσότερα στο παζάρι, καθότι το σκηνικό αλλάζει κι οι αλυσίδες των υπεραγορών γίνονται πιο δυνατές. «Αυτό θέλουμε κι εμείς, να γίνουμε μια αλυσίδα με αυτόνομες υπεραγορές», υπογράμμισε.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το καταστατικό του ΟΣΚΥ, υπάρχουν τέσσερις διευθυντές και ένας γραμματέας, ενώ ήδη έχει προσληφθεί από την 1η Οκτωβρίου ο γενικός διευθυντής που θα αντιπροσωπεύει όλες τις υπεραγορές που θα ενταχθούν στον όμιλο,  ο Παναγιώτης Ντινίδης.
 

Δειτε Επισης

Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά