Σειρά TOP GUN: Το πρώτο ρολόι Pilot της IWC κατασκευασμένο από Ceratanium®

Δελτίο Τύπου  09/10/2019 13:30
Σειρά TOP GUN: Το πρώτο ρολόι Pilot της IWC κατασκευασμένο από Ceratanium®

Σειρά TOP GUN: Το πρώτο ρολόι Pilot της IWC κατασκευασμένο από Ceratanium®

Δελτίο Τύπου  09/10/2019 13:30
Τα ρολόγια  TOP GUN που η IWC άρχισε να κατασκευάζει το 2017, πήραν το όνομά τους από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Strike Fighter Tactics Instructor του Αμερικανικού ναυτικού. Το πρόγραμμα αυτό παρέχει στους καλύτερους πιλότους του Ναυτικού εκπαίδευση αεροπλοΐας και τακτικής. Η ναυτική αεροπλοΐα απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την διάρκεια ελιγμών σε κλειστές στροφές, που τόσο οι πιλότοι όσο και το αεροσκάφος δέχονται μέγιστες δυνάμεις επιτάχυνσης. Το μεγάλο χρονικό διάστημα διαμονής σε αεροπλανοφόρα έχει επίσης επιπτώσεις τόσο στο προσωπικό όσο και στα υλικά.
3

 
Τα ρολόγια TOP GUN διαθέτουν ειδική σχεδίαση με ανθεκτικά υλικά, όπως το κεραμικό και το τιτάνιο, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις υψηλές απαιτήσεις των επίλεκτων πιλότων. Για παράδειγμα, η κάσα από μαύρο-ματ κεραμικό εξασφαλίζει την έλλειψη αντιπερισπασμών, καθώς δεν επιτρέπει την αντανάκλαση των ακτινών του ηλίου στην επιφάνεια του ρολογιού καθ’όλη τη διάρκεια της πτήσης. Το σκληρό και ανθεκτικό σε εκδορές κεραμικό είναι ιδανικό για καθημερινή χρήση στο περιορισμένο  cockpit του αεροσκάφους και μπορεί να αντέξει μεγάλες δυνάμεις G. Το κεραμικό και το τιτάνιο είναι επίσης ανθεκτικά σε διαβρώσεις και μπορούν να αντέξουν την υγρασία και το αλάτι στον αέρα της θάλασσας.

 

4
5


Η IWC χρησιμοποιεί το καινούργιο καινοτόμο υλικό Ceratanium® για πρώτη φορά σε ρολόι Pilot, με τη νέα σειρά TOP GUN, ενώ με το Pilot’s Watch Double Chronograph TOP GUN Ceratanium (ref.IW371815), η εταιρεία λανσάρει το πρώτο ολόμαυρο ρολόι Pilot.

 

 

6

 
Το υλικό Ceratanium® που έχει κατασκευαστεί από την IWC, είναι ένα υλικό που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα του τιτάνιου και του κεραμικού, με μοναδική δεξιοτεχνία. Το πατενταρισμένο υλικό είναι τόσο ελαφρύ και άθραυστο όσο είναι το τιτάνιο, ενώ ταυτόχρονα είναι ανθεκτικό στις εκδορές όσο το κεραμικό. Επίσης, είναι άριστα συμβατό στην επαφή με το ανθρώπινο  δέρμα και ιδιαίτερα ανθεκτικό σε διαβρώσεις, ενώ ο σχεδιασμός του ολοκληρώνεται με το χαρακτηριστικό μαύρο χρώμα ματ. Έτσι, με το υλικό Ceratanium® καταφέραμε να δημιουργήσουμε το πρώτο μας ρόλοι σε μαύρο χρώμα, χωρίς επιπλέον επίχρισμα, συμπεριλαμβανομένων και όλων των εξαρτημάτων όπως τα κουμπιά και τα μεταλλικά κουμπώματα. (Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε ξεχωριστό δημοσίευμα).
7


Ο διπλός χρονογράφος διαθέτει ενσωματωμένο μηχανισμό για τη μέτρηση των δευτερολέπτων, έτσι ώστε να είναι δυνατή η μέτρηση μικρών χρονικών διαστημάτων. Τροφοδοτείται από τον μηχανισμό 79230 με αυτόματο κούρδισμα και απόθεμα ενέργειας 44 ωρών. Το ρολόι, με το μαύρο καντράν και τους μαύρους δείκτες διαθέτει λαστιχένιο λουράκι με υφασμάτινη επένδυση.

 

8

 

9


Το Ceratanium® αποτελεί σήμα κατατεθέν της IWC Schaffhausen σε αρκετές χώρες του κόσμου.

 

 

10

 

11

 

 

 

 

 

 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας