Σήριαλ με την αποκοπή ρεύματος σε φρουταρία στη Λεμεσό

Σε αποκοπή ρεύματος φρουταρίας στη Λεμεσό προχώρησε στις αρχές Αυγούστου η ΑΗΚ, απαιτώντας από τον ιδιοκτήτη την καταβολή ποσού που ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Την ίδια ώρα ο ΠΑΣΥΛΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στη συγκεκριμένη φρουταρία, καλώντας την ΑΗΚ να έλθει σε διάλογο με τον ιδιοκτήτη προκειμένου να εξευρεθεί η χρυσή τομή και να επανέλθει η ηλεκτροδότηση στο υποστατικό.
 
Το ποσό που συσσωρεύθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα από την κατανάλωση ρεύματος της φρουταρίας, η οποία βρίσκεται στη λεωφόρου Νίκου Παττίχη, στη Λεμεσό, φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ξεπερνά τις €56,000.

Διαβάστε ακόμα: Ποιους πλήρωσε πάνω από €5,000 το Προεδρικό Μέγαρο (Λίστα)


Ο χαλασμένος μετρητής
Αιτία της διακοπής ήταν ο προβληματικός μετρητής, ο οποίος κάθε διμηνία και για την περίοδο Φεβρουαρίου 2015 – Σεπτεμβρίου 2017 κατέγραφε εξαιρετικά μειωμένη κατανάλωση ρεύματος, μόλις ορισμένων ευρώ και όχι χιλιάδων ευρώ, για το υποστατικό, κάτι το οποίο είχε διαφύγει της ΑΗΚ για δυόμιση και πλέον χρόνια.

Σε επικοινωνία του InBusinessNews με την ΑΗΚ, μας λέχθηκε ότι τον Σεπτέμβριο του 2017, δηλαδή μόλις η Αρχή αντιλήφθηκε το γεγονός ότι είχαν χαθεί δεκάδες χιλιάδες ευρώ λόγω της λανθασμένης καταγραφής μετρήσεων ρεύματος, κάλεσε τον ιδιοκτήτη να καταβάλει τις οφειλές δυόμιση ετών, που υπολογίστηκαν στις €56,000.

Διαβάστε ακόμα: Οι μισθοί και τα ωφελήματα των Κυπρίων Βουλευτών

Η αποκοπή ρεύματος, η γεννήτρια και η αγωγή
Μάλιστα, η ΑΗΚ πρότεινε μακροχρόνιο σχέδιο αποπληρωμής, το οποίο φαίνεται να μην αποδέχθηκε ο ιδιοκτήτης της φρουταρίας.

Ως αποτέλεσμα, μετά την προειδοποίηση και την αποστολή επιστολών, η ΑΗΚ προχώρησε στις αρχές Αυγούστου στην αποκοπή ρεύματος στο υποστατικό, στο οποίο έχει εγκατασταθεί γεννήτρια.

Επιπρόσθετα, η ΑΗΚ απέστειλε επιστολή στις 2 Αυγούστου 2019, με την οποία ενημέρωσε τόσο την ΡΑΕΚ όσο και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία για την παράνομη λειτουργία της γεννήτριας (απαιτείται άδεια από την ΑΗΚ και έλεγχος από το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών) που φαίνεται να έχει εγκαταστήσει ο ιδιοκτήτης στο πεζοδρόμιο έξω από το υποστατικό του. 

Το όλο θέμα το χειρίζεται ο νομικός σύμβουλος της ΑΗΚ, καθώς στις 7 Αυγούστου 2019 η ΑΗΚ κατέθεσε αγωγή εναντίον της εν λόγω εταιρείας.

Σε διάλογο καλεί την ΑΗΚ ο ΠΑ.ΣΥ.ΛΕ
Στις αλυσιδωτές επιπτώσεις που προέκυψαν στην φρουταρία από την αποκοπή της ηλεκτροδότησης και τους κινδύνους που δημιουργούνται στην εύρυθμη λειτουργία μίας μικρομεσαίας επιχείρησης αναφέρεται ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου.

Σε δηλώσεις του στο InBusinessNews ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΥΛΕ, Μάριος Αντωνίου τόνισε ότι δεν επιδείχθηκε η αναγκαία ευαισθησία από πλευράς της ΑΗΚ, η οποία, όπως είπε, απέκοψε εν μέσω καλοκαιριού το ρεύμα μίας μικρομεσαίας φρουταρίας της Λεμεσού.

«Ο ΠΑΣΥΛΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον επηρεαζόμενο φρουταριούχο και καλεί την ΑΗΚ να επιδείξει την απαιτούμενη ευαισθησία και να προσέλθει σε διάλογο με τον ιδιοκτήτη του υποστατικού, προκειμένου να βρεθεί λύση, να υπάρξει διακανονισμός και να επανέλθει η ηλεκτροδότηση στην επιχείρηση», επεσήμανε σχετικά ο κ. Αντωνίου.

Δειτε Επισης

Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών