Muskita: Έτσι ενδυναμώνει προσωπικό και προϊόντα

H Muskita Aluminium Industries ιδρύθηκε το 1958 από τον Γιώργο Μουσκή, πρωτοπόρο της ευρωπαϊκής βιομηχανίας αλουμινίου. Από μια μικρή εταιρεία που δημιουργεί κατασκευές αλουμινίου στην Κύπρο, η Muskita έχει εξελιχθεί σε ένα μεγάλο οργανισμό, ο οποίος παράγει πάνω από 22.000 τόνους αλουμινίου ανά έτος και εξάγει σε περισσότερες από 25 χώρες σε όλο τον κόσμο. 
 
Σε τοπικό επίπεδο, η εταιρεία είναι πιο γνωστή για τα συστήματα αλουμινίου της, στα οποία περιλαμβάνονται από συρόμενα ή αρθρωτά συστήματα για παράθυρα και πόρτες μέχρι συστήματα σκίασης και προσαρμοσμένα είδη αλουμινίου, παρέχοντας λύσεις για εξειδικευμένα και συνήθη projects.
 
Διαβάστε ακόμα: Αυτοί είναι οι νικητές των Invest Cyprus International Investment Awards

H Muskita απασχολεί 250 άτομα στην Κύπρο και σύμφωνα με τη Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, Ροδούλα Σάββα, η εταιρεία είναι υπερήφανη για τον μεγάλο αριθμό των μονίμων υπαλλήλων της, οι οποίοι στελεχώνουν της εταιρεία για 20 ή και 30 χρόνια. Η Muskita  στοχεύει στο να διατηρήσει τα υψηλά ποσοστά ικανοποίησης των εργαζομένων της, με νέες μακροπρόθεσμες προσλήψεις, δημιουργώντας μια ζωντανή κουλτούρα, η οποία επιτρέπει στο προσωπικό της να εξελίσσεται αρμονικά στο περιβάλλον της εταιρείας. Η εταιρεία έχει ήδη διαγράψει μια επιτυχημένη ιστορία άνω των 60 ετών, η οποία δεν θα είχε καταστεί επιτυχής χωρίς τη σκληρή δουλειά, την εμπειρία, την εμπειρογνωμοσύνη και την αφοσίωση των ανθρώπων της.
 
Σύμφωνα με την κ. Σάββα, η ειλικρίνεια, η ακεραιότητα, η σκληρή δουλειά και η αίσθηση ευθύνης αποτελούν τις αξίες που καθορίζουν τη Muskita και βοήθησαν την εταιρεία να χτίσει μια ισχυρή φήμη ως εργοδότης επιλογής. «Για τρεις γενιές, είχαμε την τιμή να απασχολούμε και να συνεργαζόμαστε με χιλιάδες ανθρώπους που έχουν μοιραστεί το όραμά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Σάββα.
 
Διαβάστε ακόμα: Η χρυσή δεκαετία των ναυτιλιακών στην Κύπρο

Ο κύριος στόχος της εταιρείας, συμπλήρωσε, είναι η  καλλιέργεια μιας κουλτούρας, στην οποία οι άνθρωποι αισθάνονται ενδυναμωμένοι και ελεύθεροι να εκφράσουν τις απόψεις τους, ανεξαρτήτων θέσης. «Ενώ άλλες βιομηχανίες και εργοστάσια έχουν συνήθως ιεραρχική δομή», παρατηρεί η κ. Σάββα, «η Muskita προσπαθεί να διατηρήσει την ευελιξία μεταξύ των ανθρώπων της και των τμημάτων και την επικοινωνία μεταξύ τους».
 
Η Muskita προσφέρει στους εργαζομένους της ένα πακέτο απασχόλησης, το οποίο περιλαμβάνει 13ο και 14ο μισθό, Ταμείο Προνοίας, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ασφαλιστικές εκπτώσεις. Η εταιρεία παρέχει επίσης εκπτώσεις στα προϊόντα της για τους εργαζομένους, καθώς και διάφορα προγράμματα εκπαίδευσης και ανάπτυξης των δυνατοτήτων τους.

Προχωρώντας, η κ. Σάββα πρόσθεσε ότι η εταιρεία αναπτύσσει συνεχώς νέα προϊόντα, αξιοποιώντας την τελευταία τεχνολογία και τελευταίες μεθόδους διαχείρισης, επενδύοντας σε υπερσύγχρονα μηχανήματα και μαθαίνοντας νέες τεχνικές για να ανταποκρίνεται στη συνεχώς μεταβαλλόμενη αγορά.

*Το ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε στο τεύχος Iουνίου του περιοδικού GOLD

Δειτε Επισης

Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Ανακοινώσεις από αρμόδια Υπουργεία αναμένει η Επ. Εσωτερικών για ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Αυξημένες οι εξαγωγές σοκολάτας από Ε.Ε. σε τρίτες χώρες
Γαλακτοβιομηχανία ΑΛΑΜΠΡΑ και οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας
Δημιουργήστε ένα μικρό παράδεισο με έπιπλα εξωτερικού χώρου από την Andreotti
Η Isuzu αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό Isuzu D-MAX
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Ετήσια αύξηση 7,1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών