Άνοιξε τις πύλες του το πρώτο μουσείο παγωτού στην Κύπρο

Μαρία Καραΐσκου  25/06/2019 15:33
Άνοιξε τις πύλες του το πρώτο μουσείο παγωτού στην Κύπρο

Άνοιξε τις πύλες του το πρώτο μουσείο παγωτού στην Κύπρο

Μαρία Καραΐσκου  25/06/2019 15:33
Γιορτή για το αγαπημένο μας επιδόρπιο αφού την Πέμπτη 20 Ιουνίου εγκαινιάστηκε το 1ο μουσείο παγωτού στην Κύπρο. Το μουσείο βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Παπαφιλιππου στην Κοκκινοτριμιθιά και είναι μια προσφορά από τον Παναγιώτη Παπαφιλίππου. Στην εκδήλωση ήταν παρόν ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Λακκοτρύπης όπως και ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης. 

RELATED ARTICLESΜέσα από μια ιστορική αναδρομή, ο επισκέπτης μπορεί να μάθει για τον τρόπο παρασκευής του παγωτού από το 1850 μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα, υπάρχουν ιστορικά μηχανήματα από τον τότε καιρό, παλαιές συσκευασίες αλλά και τα παλαιά μέσα διανομής τα οποία ήταν αμαξάκια και ποδήλατα. Επιπρόσθετα, παρέχεται ενημέρωση για την παγκόσμια ιστορία του παγωτού. Όσον αφορά την Κύπρο, το παγωτό πρωτοεμφανίζεται το 1922 από πρόσφυγες της Μικρά Ασίας.

Ο δημιουργός και εμπνευστής του PAPAFiLiPOU Ice Cream Museum, Παναγιώτης Παπαφιλίππου, δήλωσε στην κάμερα του InBusiness News, πως το μουσείο αποτελεί ένα δώρο προς το κοινό αφού για τόσα χρόνια αγαπά και στηρίζει τα παγωτά Παπαφιλίππου.

Το Μουσείο παγωτού είναι ανοιχτό σε οργανωμένες επισκέψεις σχολείων και άλλα οργανωμένα σύνολα.
 

 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας