Πόλυς Πολυκάρπου: Ποιες είναι οι τάσεις στα αλκοολούχα ποτά

InBusinessNews  21/05/2019 07:40
Πόλυς Πολυκάρπου: Ποιες είναι οι τάσεις στα αλκοολούχα ποτά

Πόλυς Πολυκάρπου: Ποιες είναι οι τάσεις στα αλκοολούχα ποτά

InBusinessNews  21/05/2019 07:40
Η μεγαλύτερη κατηγορία στα οινοπνευματώδη ποτά είναι το whiskey, ακολουθεί η vodka ενώ το gin, που παρουσιάζει τεράστια αύξηση τα τελευταία δύο με τρία χρόνια, βρίσκεται τρίτο στις προτιμήσεις των καταναλωτών, μπροστά από το ρούμι και την τεκίλα. 

RELATED ARTICLES

 
 
Ο Commercial Manager της Laiko Cosmos Trading Ltd για το Hendrick's Gin, Πόλυς Πολυκάρπου, μιλώντας στην κάμερα του InBusinessNews αναφέρθηκε στην απότομη πτώση που σημειώθηκε στην κατανάλωση των οινοπνευματωδών ποτών το 2012 - με το σύνολο των κατηγοριών να καταγράφει πτώση στις πωλήσεις κατά 20-30%- και εξήγησε ότι, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία μετατόπιση του καταναλωτικού κοινού προς τα premium προϊόντα (premium ή super premium).
 
Αλλαγή στη δομή της αγοράς
Το γεγονός αυτό προκάλεσε τη διαφοροποίηση των εισαγωγέων και των πωλητών οινοπνευματωδών ποτών, με αποτέλεσμα να αλλάξει η δομή της αγοράς.

Μεγάλες υπεραγορές και αλυσίδες επένδυσαν αρκετά στο χώρο της κάβας, εργοδοτώντας ικανά άτομα με γνώσεις και χρησιμοποιώντας το Category management, θέλησαν να πετύχουν μία ορθολογιστική διάταξη του ραφιού τους.
 
Παράλληλα, όπως σημειώνει ο κ. Πολυκάρπου, έχουν αναπτυχθεί πολλά μπαράκια σε όλες τις πόλεις, σε κεντρικές ή παραθαλάσσιες τοποθεσίες, στα οποία σερβίρονται ποιοτικά κοκτέιλς, φτιαγμένα, ως επί το πλείστων, από premium και super premium προϊόντα.
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας