CTC: Απομόχλευση κτηματικής περιουσίας €110 εκατ.

Τη διάθεση κτηματικής περιουσίας περίπου για ποσό €110 εκατ. ανακοίνωσαν η Cyprus Trading Corporation (CTC), Woolworth Cyprus Properties, Ermes Departments Stores και Cyprus Limni Resorts & Golfcourse, εταιρείες του ομίλου CTC, οι οποίες είχαν συνάψει από τις 11 Δεκεμβρίου του 2018 συμφωνία με την Τράπεζα Κύπρου για διάθεση κτηματικής περιουσίας συνολικής αξίας €228 εκατ. περίπου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των εταιρειών στο ΧΑΚ, σκοπός αυτών των συναλλαγών, στα πλαίσια του στρατηγικού σχεδιασμού του ομίλου CTC, είναι η μειωση των τραπεζικών διευκολύνσεων και άλλων υποχρεώσεων των εταιρειών του ομίλου, ώστε οι εταιρείες να ανταποκρίνονται στη διαχείριση αυτών χωρίς δυσκολίες και κινδύνους.

Τμηματικά η συμφωνία
Προστίθεται ακόμα ότι η ολοκλήρωση της συμφωνίας συμπληρώνεται τμηματικά δυνάμει όρων που εκπληρώνονται σταδιακά λόγω των σχετικών ειδικών διαδικασιών που προωθούνται σε διάφορα κυβερνητικά τμήματα για την έκδοση εγκρίσεων που απαιτούνται από διάφορες νομοθεσίες (π.χ Τμήμα Φορολογίας, Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, Τμήμα Εφόρου Εταιρειών, Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως).

Όπως σημειώνεται ακόμα, «το συνολικό αποτέλεσμα της συμφωνίας σε σχέση με την κτηματική περιουσία δεν μπορεί, σύμφωνα με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα να αναγνωρισθεί πριν την ολοκλήρωση όλων των εκκρεμουσών διαδικασιών και την πλήρη υλοποίηση της πώλησης της κτηματικής περιουσίας που καθορίστηκε».

Μετά τις συναλλαγές τα αποτελέσματα
Ενόψει των πιο πάνω δεδομένων για την προστασία του επενδυτικού κοινού και των μετόχων του ομίλου CTC, αλλά και για την ορθή πληροφόρηση των χρηστών των οικονομικών καταστάσεων, ο όμιλος CTC ανακοινώνει ότι κρίνει ορθό να προχωρήσει με τη δημοσιοποίηση των ελεγμένων οικονομικών καταστάσεων αμέσως μετά την ολοκλήρωση όλων των εκκρεμουσών συναλλαγών με βάση την εν λόγω συμφωνία. Όπως αναφέρεται ακόμα, ο όμιλος CTC προβαίνει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η οποία αναμένεται εντός των επόμενων τριών μηνών.

Υπενθυμίζεται ακόμα ότι η εν λόγω συμφωνία εμπίπτει στον στρατηγικό σχεδιασμό του ομίλου ως έχει παρουσιαστεί και στις Ετήσιες Γενικές Συνελεύσεις και τις εκθέσεις του ομίλου για τη σημαντική απομόχλευση των εταιρειών του ομίλου από το 2013.

Δειτε Επισης

Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση
Υπουργείο Εμπορίου: Εφαρμόζονται κανονισμοί για έλεγχο της μεσιτείας όπλων
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών