CTC: Πώλησε και τη Scandia στη Novario

Ακόμη μια επιχειρηματική δραστηριότητα αποξενώνει ο Όμιλος CTC, προχωρώντας στη διάθεση του 50% + μία μετοχή που κατείχε στην εταιρεία Novario Holdings Ltd. Η Novario δημιουργήθηκε πριν από μερικά χρόνια μαζί με την E&G Electricplus Ltd και υπό την ομπρέλα της τέθηκαν οι γνωστές επωνυμίες Scandia και Megaelectric. Σύμφωνα με ανακοίνωση, ιδιοκτήτης του συνόλου των μετοχών της εταιρείας Novario Holding Ltd καθίσταται η E&G Electricplus Ltd, μετά και την απόφαση της εταιρείας IDEEA Distribution of Appliances Ltd, θυγατρικής της Ermes Department Stores Plc, να της μεταβιβάσει το 50% + 1 μετοχές που κατείχε στην εταιρεία Novario. 
 
Από την πώληση των μετοχών αυτών, η IDEEA δημιούργησε κέρδος ύψους €549.000, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.
 
Όπως αναφέρεται, στα πλαίσια της συναλλαγής αυτής συμφωνήθηκαν τα ακόλουθα:
 
Ακυρώθηκε η υποχρέωση της Cyprus Trading Corporation Plc δυνάμει Τραπεζικής Εγγυητικής προς την Ελληνική Τράπεζα, για υποχρεώσεις της εταιρείας Novario Holding Ltd μέχρι ποσού €3.050.000 πλέον τόκοι.
 
Συμφωνήθηκε χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής του οφειλόμενου από τη Novario προς την IDEEA ποσού ύψους €1.200.000. Μέρος αυτού, ύψους €380.408, έχει ήδη αποπληρωθεί. Άρα το οφειλόμενο ποσό μειώθηκε στις €819.592.
 
Με τη μεταβίβαση των μετοχών στον αγοραστή, ο αγοραστής πλήρωσε το τίμημα αγοράς των μετοχών στον πωλητή ύψους €700.000.
 
Σημειώνεται ότι η Novario Holding Ltd από το 2016 εμπορεύεται με τις επωνυμίες SCANDIA και MEGAELECTRIC, στο λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, ειδών για προσωπική φροντίδα και άλλων ειδών για οικιακή χρήση και ψυχαγωγία.
 
Η συναλλαγή έγινε σε καθαρά εμπορική βάση, στα πλαίσια της στρατηγικής του Ομίλου CTC για διάθεση ώριμων δραστηριοτήτων, και του Συγκροτήματος Ermes Department Stores Plc για επικέντρωση στους τομείς μόδας, F&B και DIY, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 

Δειτε Επισης

Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση
Υπουργείο Εμπορίου: Εφαρμόζονται κανονισμοί για έλεγχο της μεσιτείας όπλων
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών