Nicosia Mall: Πρεμιέρα με αξιώσεις (Video)

Ένα χρόνο μετά την επανέναρξη των εργασιών του ημιτελούς τότε και πολλά υποσχόμενου εμπορικού κέντρου στην Ανθούπολη, το Nicosia Mall ανοίγει τις πύλες του προς το κοινό, τηρώντας τα χρονοδιαγράμματα που είχαν τεθεί από την Τράπεζα Κύπρου. 
 
Tο InBusinessNews ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του νέου mall και σας παρουσιάζει τις πρώτες εικόνες.
 
Καταστήματα, εστιατόρια και  καφετέριες βρίσκονται σε πυρετό προετοιμασιών, έτσι ώστε το πρωί της Τετάρτης να είναι έτοιμοι να υποδεχθούν το κοινό.
 
Υπενθυμίζεται ότι Nicosia Mall διαθέτει συνολικά 150 καταστήματα, 70 στο ισόγειο, 60 στον πρώτο όροφο και 20 στο food court,  αριθμός κιόσκι και άλλων μικρών καταστημάτων λειτουργούν και στο υπόγειο.   Το νέο εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας περιλαμβάνει γνωστά και διεθνούς φήμης brands, κάποια εκ των οποίων λειτουργούν για πρώτη φορά στη Κύπρο ως αυτόνομα καταστήματα. 
 
 

 
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πρώτο στάδιο θα λειτουργήσει το 92% των καταστημάτων, ενώ το υπόλοιπο 8% θα ανοίξει προς το κοινό μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.
 

Σε ότι αφορά την πολυαναμενόμενη υπεραγορά Αθηαινίτης, θα ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ κάποια από τα τμήματα θα διατίθενται προς το κοινό σταδιακά. Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του  Nicosia Mall, Yoram Kedem, της ερχόμενη εβδομάδα θα λειτουργήσουν όλα τα ράφια της υπεραγοράς, ενώ σταδιακά θα ανοίξουν το αρτοποιείο και το κρεοπωλείο.  
 
 
Ο κ. Kedem αναφέρθηκε στο υπερσύγχρονο Cinema Rio, το οποίο θα ανοίξει στις 14 Φεβρουαρίου, 2019.  Εξάλλου, την 1η Απριλίου αναμένεται το άνοιγμα ενός ακόμα καταστήματος έκπληξη. Πρόκειται, σύμφωνα με τον κ. Kedem  για ένα διεθνές brand  που έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο και το  οποίο διαθέτει περισσότερα από 2800 καταστήματα παγκοσμίως. Δεν θέλησε ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες.
Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του, ο κ.  Kedem  αναφέρθηκε στο μεγάλο ενδιαφέρον που υπήρξε από καταστήματα, προκειμένου να περιληφθούν στο νέο εμπορικό κέντρο της Λευκωσίας. Έκανε μάλιστα λόγο για μεγάλη λίστα αναμονής, προσθέτοντας, χαριτολογώντας, πως πρέπει να αρχίσουν οι σκέψεις για την επέκταση του Nicosia Mall.
 
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Nicosia Mall Holdings Μάριος Καλοχωρίτης έκανε λόγο για  ένα καινούριο χώρο «κόσμημα» για τη Λευκωσία, δηλώνοντας ικανοποίηση για το τελικό αποτέλεσμα.
 
Σημείωσε, τέλος, ότι το κέντρο άνοιξε, λίγες μόλις μέρες πριν το black Friday, ημέρα κατά την οποία αναμένεται αυξημένο εμπορική κίνηση.
 
 
Το Nicosia Mall έχει έκταση των 82.000τ.μ., ενώ διαθέτει χώρο στάθμευσης χωρητικότητας 1.700 αυτοκινήτων.
 
Υπενθυμίζεται ότι η ανέγερση του εν λόγω εμπορικού κέντρου είχε ξεκινήσει προ κρίσης από την εταιρεία Athienitis Contractors, ωστόσο στην μετά το 2013 εποχή οι εργασίες κατασκευής διακόπηκαν, λόγω έλλειψης κεφαλαίων από πλευράς των επενδυτών. Για χρόνια το ημιτελές εμπορικό κέντρο παρέμενε σε αχρησία, μέχρι το 2017, οπότε και επετεύχθη συμφωνίας αναδιάρθρωσης του Ομίλου Αθηαινίτης με την Τράπεζα Κύπρου.
 
Μετά την απόκτηση μεριδίου της Athienitis Contractors στο mall, η τράπεζα, αποφάσισε να προχωρήσει την αποπεράτωση του έργου, χρηματοδοτώντας το με τα €35 εκατ που υπολείπονταν, ενώ παράλληλα ήλθε σε συμφωνία και με το Ταμείο Συντάξεων της CYTA, το οποίο είχε αρχικά  δανειοδοτήσει την επένδυση με €30 εκατομμύρια, με τη μορφή υποθήκης.

Σημειώνεται ότι η Athienitis Contractors κατέχει το 36% του μετοχικού κεφαλαίου του εμπορικού κέντρου, με στόχο να αυξήσει το ποσοστό της στο 43%, μέσω συμφωνίας μετόχων.
 
Η Τράπεζα Κύπρου κατέχει το υπόλοιπο μερίδιο στο μετοχικό κεφάλαιο του Nicosia Mall. 
 

Δειτε Επισης

Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Το restart του τραπεζικού τομέα της χώρας μας και το παράδειγμα της Τράπεζας Κύπρου
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν