Matalan: Κάθοδος στην Κύπρο μέσω Ermes Group

Παρουσία και στην Κύπρο θα έχει το διεθνές retail brand Matalan μέσω του Ermes Group καθώς υπογράφηκε σχετική συμφωνία τον περασμένο Ιούλιο, συμφωνία η οποία επεκτείνεται και στην Ελλάδα. Η διεθνής αλυσίδα Matalan συστάθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1980 και διαθέτει σήμερα περισσότερα από 220 καταστήματα στην Μεγάλη Βρετανία, ενώ επεκτείνεται στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια.
 
Σημειώνεται πως το Matalan δραστηριοποιείται έντονα στο κομμάτι του value fashion, στο φθηνό δηλαδή τιμολογιακό κομμάτι της μόδας και απευθύνεται κυρίως σε καταναλωτές price sensitive που αναζητούν τις ευκαιρίες και το φθηνό ρούχο. Υπογραμμίζεται πως το εν λόγω brand έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον στο εξωτερικό διότι εν μέσω κρίσης καταγράφει πολύ καλά αποτελέσματα τη στιγμή που το λιανικό εμπόριο γενικότερα περνάει δύσκολα, ενώ το μερίδιο αγοράς του στο value fashion στην Βρετανία προσεγγίζει το 24%.
 
Διαβάστε ακόμα: Στα σκαριά τρένο στην περιοχή Σολιάς
 

Σε δηλώσεις του στο InBusinessNews o διευθύνων σύμβουλος του Ermes Group, Νικόλας Καρακόϊδας επισήμανε πως μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο Όμιλος βρίσκεται τώρα στο στάδιο της ανεύρεσης κατάλληλων ακινήτων (1.000 – 1.500 τ.μ.) όπου θα στεγάσουν την λειτουργία του διεθνούς brand, υπογραμμίζοντας πως το ιδανικό για τον Όμιλο είναι να υπάρχει μία παρουσία σε κάθε μεγάλη πόλη της Κύπρου.
 
Πρόσθεσε πως στόχος είναι να λειτουργήσουν 3-4 καταστήματα, αναλόγως και από το μέγεθος τους. Πρόκειται για πολυσυλλεκτικά σημεία και δεν είναι απαραίτητη η λειτουργία των νέων καταστημάτων να ενταχθούν σε εμπορικά κέντρα. Δηλαδή, τα Matalan αποτελούν destination points από μόνα τους και η διαφορά στην τιμή είναι αρκετά αισθητή για να προσελκύσει το κοινό να προσέλθουν στα καταστήματα.
 
Διαβάστε ακόμα: Στα €2,45 δις ο τζίρος από τις πωλήσεις ακινήτων
 

Αξίζει να σημειωθεί πως πέραν των ειδών ένδυσης και υπόδησης, στα Matalan θα διατίθεται και οικιακός εξοπλισμός κάτι το οποίο είναι και ένα από τα πολύ δυνατά κομμάτια του Matalan, καθώς διαθέτει εξαιρετική σειρά. Παράλληλα, θα υπάρχουν παιχνίδια και mass market καλλυντικά.
 
Πέραν της Κύπρου η συμφωνία επεκτείνεται και στην Ελλάδα κάτι το οποίο ο κ. Καρακόϊδας χαρακτήρισε ως μεγάλης σημασίας διότι το κοινό είναι μεγαλύτερο, αγοραστικά είναι πιο ταλαιπωρημένο το κοινό, κοιτάει περισσότερο την ευκαιρία και γενικότερα το κοινό της Ελλάδας είναι πιο price sensitive αυτή τη στιγμή.
 
Η συμφωνία στην Ελλάδα τώρα αρχίζει να υλοποιείται και υπάρχει μια στάση αναμονής από πλευράς Ομίλου μέχρι να υπάρξει περισσότερη σταθερότητας στην αγορά. ​

Δειτε Επισης

«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
Columbia Technology και Sita δημιουργούν την SmartSea-Θα παρέχει λύσεις ναυτιλιακής τεχνολογίας
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις