Ν. Ασπιώτης: Κάθε πρόκληση αποτελεί ευκαιρία ανάπτυξης

Με ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα το ανθρώπινο της δυναμικό, η Φώτος Φωτιάδης Διανομείς συνεχίζει να μετεξελίσσεται και να προσαρμόζεται με επιτυχία σε κάθε αλλαγή, ενώ το εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο με κορυφαία brands της επιτρέπουν να ξεχωρίζει και να αναπτύσσεται δυναμικά.

Διαβάστε ακόμα:  Ξανά στον πάγο η Μαρίνα Πάφου
 
Σε συνέντευξη του στο InBusinessNews, o νέος γενικός διευθυντής της Φώτος Φωτιάδης Διανομείς παραθέτει τις διαχρονικές αρχές και αξίες στις οποίες στηρίχθηκε η επιτυχία της εταιρείας τόσα χρόνια, τις νέες προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη, τους στόχος, καθώς επίσης και το επενδυτικό πλάνο για την επόμενη τριετία, ενώ δεν αποκλείει περαιτέρω επέκταση της εταιρείας είτε σε νέες αγορές είτε σε νέες κατηγορίες προϊόντων.
 
Πώς διατηρείται μια εταιρεία στη θέση του πρωταγωνιστή για τόσα πολλά χρόνια; Ποιο το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Φώτος Φωτιάδης Διανομείς;
Είμαστε ένας αμιγώς κυπριακός οργανισμός, ο οποίος κατορθώνει να μετεξελίσσεται και να προσαρμόζεται με επιτυχία σε κάθε αλλαγή. Ξεκινώντας από την Κύπρο το 1998, σταδιακά επεκταθήκαμε εκτός συνόρων, στη Ρουμανία, Κροατία και Σλοβενία, διεκδικώντας με επιτυχία μια θέση ανάμεσα στις καλύτερες εταιρείες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης στον τομέα μας. Το γεγονός ότι η Φώτος Φωτιάδης Διανομείς ξεχωρίζει και αναπτύσσεται δυναμικά εδώ και δύο δεκαετίες, οφείλεται στο ευρύ και εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο της, το οποίο διαθέτει κορυφαίες μάρκες που καλύπτουν ποικίλες ανάγκες των καταναλωτών, καθώς επίσης και στη συνεχή προσπάθεια να διαφοροποιείται μέσω της εφαρμογής ενός μεθοδικού επενδυτικού πλάνου, το οποίο εστιάζει στην καινοτομία και την εμπορική αριστεία. Ωστόσο, πιστεύω ότι το πιο ισχυρό ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα είναι το ανθρώπινο δυναμικό μας. Ένας οργανισμός μπορεί να κατακτήσει την κορυφή και να καθοδηγεί τις εξελίξεις, μόνο μέσω ενός άρτια καταρτισμένου προσωπικού, το οποίο λειτουργεί με μια κουλτούρα υψηλής απόδοσης και με επαγγελματισμό.
 

Ποιες οι αρχές και αξίες στις οποίες στηρίχθηκε η πορεία και η επιτυχία της εταιρείας όλα αυτά τα χρόνια; Κοιτώντας στο μέλλον, ποιες είναι οι νέες προκλήσεις και ποιοι οι στόχοι σας;
Η δίψα για ανάπτυξη, η προτεραιότητα στον άνθρωπο και η αυτοπεποίθηση με επίγνωση είναι οι αξίες, οι οποίες έχουν διαδραματίσει και συνεχίζουν να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία της εταιρείας και του Ομίλου μας. Οι αξίες αυτές διέπουν όχι μόνο τις καθημερινές μας διεργασίες, αλλά και τη διαδικασία λήψης όλων των σημαντικών αποφάσεων μας.  

Η αγορά αλλάζει συνεχώς, ενώ ταυτόχρονα σημειώνεται μια ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας. Οι καταναλωτές αλλάζουν συνήθειες, γίνονται πιο απαιτητικοί για τα προϊόντα που αγοράζουν, αλλά και για τις εταιρείες που βρίσκονται πίσω από αυτά. Με τη γνώση και την εμπειρία που διαθέτουμε στο χώρο και ως καινοτόμος οργανισμός, αντιμετωπίζουμε κάθε πρόκληση ως ευκαιρία ανάπτυξης. Πρόσφατα γιορτάσαμε τα 20 χρόνια δυναμικής πορείας και επιχειρηματικής δημιουργίας μας, βάζοντας υψηλότερους στόχους για το μέλλον. Επιδίωξη μας, είναι να γίνουμε ολοένα και πιο σημαντικοί για την οικονομία της χώρας και τους καταναλωτές. Όσον αφορά τον τρόπο που λειτουργούμε, προσβλέπουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε ολοένα και περισσότερους νέους Κύπριους επιστήμονες να στελεχώσουν την εταιρεία και την ομάδα μας και να δημιουργήσουμε μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία στην τοπική αγορά, κερδίζοντας την καταξίωση όχι μόνο για τα αποτελέσματα μας, αλλά και για τη γενικότερη συνεισφορά μας στην ίδια την κοινωνία.

Ποιο το επενδυτικό σας πλάνο για την επόμενη τριετία; Σχεδιάζονται νέες επενδύσεις και αν ναι σε ποιους τομείς;
Πιστοί στη δέσμευση του Ομίλου μας και της εταιρείας για συνεχή βελτίωση, το επενδυτικό μας πλάνο για την επόμενη τριετία θα επικεντρωθεί στην αποτελεσματική διαχείριση των big data, στη βελτιστοποίηση λειτουργιών, τον εκσυγχρονισμό της οργανωτικής κουλτούρας και στην στρατηγική ανθρώπινου δυναμικού. Πέρα από τον σχεδιασμό άρτιων εμπορικών πλάνων, στόχος μας είναι να βελτιώνουμε συνεχώς τις ικανότητες μας για καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας, να αξιολογούμε την απόδοση μας και το επίπεδο ικανοποίησης των καταναλωτών και σε συνδυασμό με τις επενδύσεις στις μονάδες παραγωγής του Ομίλου, να συνεχίσουμε να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας προϊόντα. Στηριζόμενος σε αυτή την φιλοσοφία, ο Όμιλος δημιούργησε το πλέον υπερσύγχρονο ζυθοποιείο της Κύπρου, στο οποίο η παραγωγή μπύρας γίνεται με βάση τις αυστηρότερες προδιαγραφές διεθνώς, παρέχοντας με συνέπεια στον καταναλωτή προϊόντα με πραγματικά ξεχωριστή γεύση και υψηλή ποιότητα. Παράλληλα, η διαρκής εκπαίδευση και ενδυνάμωση του προσωπικού, πιστεύουμε ότι θα δώσουν νέα ώθηση στην εταιρεία μας για να καθορίσει τις εξελίξεις στην αγορά, αλλά και στη δημιουργία καινούργιων θέσεων εργασίας που θα προσελκύσουν νέα μέλη με πάθος και όραμα στην ομάδα μας.   

Διαβάστε ακόμα: Σήκωσαν μανίκια οι πρώτοι ερευνητές του RISE Nicosia (RISE-N)
 

Ποιες πιστεύετε είναι οι σημαντικότερες τάσεις που χαρακτηρίζουν την αγορά σήμερα και πως τις αξιοποιείτε;
Είναι από όλους πλέον αποδεκτό ότι οι σημερινοί καταναλωτές είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί και πολύ καλά ενημερωμένοι, διαδραστικοί και βρίσκονται πάντοτε online. Ενδιαφέρον επίσης, παρουσιάζει η στροφή του σύγχρονου καταναλωτή προς στα premium και super premium προϊόντα, καθώς επίσης και σε προϊόντα υψηλής ποιότητας πρώτων υλών και προέλευσης. Δεδομένου της διάθεσης ενός χαρτοφυλακίου με τα πλέον αναγνωρισμένα brands παγκοσμίου φήμης και τη συνεργασία με διεθνείς οίκους που δημιουργούν τάσεις και καθοδηγούν τις εξελίξεις στην αγορά όπως η Diageo, Gruppo Campari, Carlsberg, Moet Hennessy, Jose Cuervo, Osotspa και British American Tobacco, και παράλληλα με τη συνεχή αναβάθμιση, είμαστε σε θέση να ικανοποιούμε κάθε αγοραστική συνήθεια, διαγράφοντας ακόμα πιο δυναμική παρουσία και πορεία. Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα επίσης να τονίσω, ότι ο Όμιλος πάντοτε είχε ως προτεραιότητα του την προσήλωση στην ποιότητα. Αυτό επιβεβαιώνεται άλλωστε από τις πολλαπλές βραβεύσεις και διακρίσεις του στην ποιότητα, αλλά και από το γεγονός ότι ο Όμιλος εδώ και 50 χρόνια στο ζυθοποιείο του παράγει τη μοναδική 100% all malt μπύρα, την κυπριακή συνταγή Carlsberg.

Η εξωστρέφεια είναι βασικό χαρακτηριστικό της Φώτος Φωτιάδης Διανομείς. Ποια τα επόμενα βήματα ανάπτυξης και επέκτασης της εταιρείας;
Νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την ισχυρή αναπτυξιακή μας πορεία τα τελευταία 20 χρόνια, καθώς όχι μόνο έχουμε ξεπεράσει τα γεωγραφικά όρια της Κύπρου, αλλά κατορθώσαμε να ξεχωρίσουμε στις χώρες που δραστηριοποιούμαστε με την PPD Romania να κατέχει ηγετική θέση στην αγορά των premium οινοπνευματωδών ποτών στην τοπική αγορά και την PPD Croatia και PPD Slovenia να βρίσκονται ανάμεσα στις καλύτερες εταιρείες του τομέα στις αντίστοιχες χώρες. Η καταξίωση αυτή μας οδηγεί να  βάζουμε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά και να αξιολογούμε κάθε ευκαιρία εξέλιξης και ανάπτυξης. Στο πλαίσιο του στρατηγικού μας σχεδιασμού, συνεχίζουμε να διερευνούμε τις προοπτικές επέκτασης μας, ενώ ταυτόχρονα επενδύουμε σημαντικά στις αγορές όπου δραστηριοποιούμαστε. Παράλληλα μελετούμε νέες κατηγορίες προϊόντων, που θα μας διασφαλίσουν μια βιώσιμη ανάπτυξη.  

Δειτε Επισης

Φιλελεύθερο ανά την Ευρώπη το ωράριο των καταστημάτων-Τι κατέδειξε έρευνα της Βουλής
Κερδίζουν από τους ενοικιαστές τους Mall of Cyprus και Mall of Engomi
«Ανάβει» το παράνομο εμπόριο αντί να σβήνει το τσιγάρο η υψηλή φορολογία(έρευνα)
Μ. Παναγιώτου: Μεγάλη η ψαλίδα μεταξύ παραγωγού και τελικών τιμών στον καταναλωτή
Η Σκλαβενίτης Κύπρου δίπλα στο προσωπικό της με ωφελήματα και παροχές
Τι... βγάζει το «e-κοφίνι»-Οι τιμές των οπωροκηπτευτικών στα σημεία λιανικής πώλησης
Ξεκίνησε το «e-κοφίνι»-Πού μπορείτε να το βρείτε και πώς να το αξιοποιήσετε
Της τελευταίας στιγμής για τα πασχαλινά τους ψώνια οι Κύπριοι-Πότε η κορύφωση της κίνησης στις υπεραγορές
Ζεσταίνεται η αγορά ενόψει Πάσχα-Η μάχη των προσφορών και το αδιαχώρητο στις υπεραγορές
Στοχευμένοι έλεγχοι Προστασίας Καταναλωτή σε καταστήματα πώλησης επίπλων