Α. Πίττας: Στο ξεκίνημα κάποιοι με είπαν τρελό

Όταν ξεκίνησα την Medochemie αρκετοί εταίροι με θεώρησαν τρελό εκφράζοντας αμφισβητήσεις για την παραγωγή κυπριακών φαρμάκων. Αυτό ανέφερε ο Δρ. Ανδρέας Πίττας, Ιδρυτής και Εκτελεστικός Πρόεδρος της Medochemie Ltd κληθείς να σχολιάσει ποιο θεωρεί ως μεγαλύτερο του επίτευγμα στην επιχειρηματική του πορεία.
 
Μιλώντας ενώπιον του 2oυ Business Leaders Summit ο κ. Πίττας υπογράμμισε πως παρά τις αμφισβητήσεις ορισμένων για την ικανότητα της Κύπρου να παράγει φάρμακα, σήμερα η Κύπρος εξάγει περισσότερα φάρμακα από όσα χρειάζεται ολόκληρη η Κύπρος. 
 
Η Medochemie σήμερα διαθέτει 13 υπερσύγχρονες παραγωγικές μονάδες με τις 9 από αυτές να βρίσκονται στην Κύπρο και τις υπόλοιπες τέσσερις στο εξωτερικό. Ο κ. Πίττας ανέφερε πως τα εργοστάσια στην Άπω Ανατολή έχουν σαν στόχο να δώσουν καλύτερες ευκαιρίες στην περιοχή η οποία καταγράφει θεαματική άνοδο αυτή την περίοδο.
 
Σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση, ο κ. Πίττας ανέφερε πως δεν υφίσταται οικονομική κρίση αλλά ορισμένα κατάλοιπα της όπως η υψηλή ανεργία η οποία, εκτίμησε, θα αναχαιτιστεί σε τρία με τέσσερα χρόνια. Πρόσθεσε πως υπάρχει έντονη ανησυχία λόγω της μεγάλης αστάθειας που επικρατεί στον περιβάλλοντα χώρο. Εξέφρασε παράλληλα προβληματισμούς από το γεγονός, όπως υπογράμμισε, ότι στο πηδάλιο της εξουσίας κρατών-κλειδιά στη Δύση βρίσκονται άτομα με λιγότερα προσόντα.
 
Την ίδια ώρα, ο κ. Πίττας προέτρεψε τα επιχειρηματικά στελέχη να αγαπούν τη δουλειά τους, να μην επαναπαύονται και να επιδιώκουν να φθάσουν ακόμη ψηλότερα. «Η δουλειά μας είναι περίπλοκη και απαιτητική και θα πρέπει να επιδεικνύουμε ζήλο, αποφασιστικότητα και όρεξη για δουλειά». 
 
Ερωτηθείς κατά πόσον τον απασχολεί η διαδοχή της διοίκησης της επιχείρησης, ο κ. Πίττας ανέφερε πως και τα τρία του παιδιά δραστηριοποιούνται στην οικογενειακή επιχείρηση, αλλά υπογράμμισε πως δεν υπάρχει βασιλική οδός που οδηγεί στην διαδοχή. Έχει ζητηθεί, είπε, η βοήθεια ειδικών που θα βοηθήσουν αρκετά στη σωστή διαδοχή.
 

Δειτε Επισης

Φιλελεύθερο ανά την Ευρώπη το ωράριο των καταστημάτων-Τι κατέδειξε έρευνα της Βουλής
Κερδίζουν από τους ενοικιαστές τους Mall of Cyprus και Mall of Engomi
«Ανάβει» το παράνομο εμπόριο αντί να σβήνει το τσιγάρο η υψηλή φορολογία(έρευνα)
Μ. Παναγιώτου: Μεγάλη η ψαλίδα μεταξύ παραγωγού και τελικών τιμών στον καταναλωτή
Η Σκλαβενίτης Κύπρου δίπλα στο προσωπικό της με ωφελήματα και παροχές
Τι... βγάζει το «e-κοφίνι»-Οι τιμές των οπωροκηπτευτικών στα σημεία λιανικής πώλησης
Ξεκίνησε το «e-κοφίνι»-Πού μπορείτε να το βρείτε και πώς να το αξιοποιήσετε
Της τελευταίας στιγμής για τα πασχαλινά τους ψώνια οι Κύπριοι-Πότε η κορύφωση της κίνησης στις υπεραγορές
Ζεσταίνεται η αγορά ενόψει Πάσχα-Η μάχη των προσφορών και το αδιαχώρητο στις υπεραγορές
Στοχευμένοι έλεγχοι Προστασίας Καταναλωτή σε καταστήματα πώλησης επίπλων