Οι λιγοστές υπεραγορές που άνοιξαν το 2017

Στα δάχτυλα μετριούνται τα νέα καταστήματα που άνοιξαν οι υφιστάμενες ή νέες αλυσίδες υπεραγορών το 2017. Ωστόσο, γνωστές εταιρείες είχαν υποδεχθεί στο τέλος του 2016 καινούργια καταστήματα, ενώ αρκετά πρόκειται να είναι τα new entries στις υπεραγορές την επόμενη χρονιά.

LIDL: Σε Μενεού και Μουτταγιάκα
Με δύο νέα καταστήματα επεκτάθηκε το 2017 η Lidl, σε Μενεού και Μουτταγιάκα. Το κατάστημα «νέας γενιάς», με καινούργια φιλοσοφία, ξεκάθαρη και οριοθετημένη παρουσίαση των θεματικών ενοτήτων (μανάβικο, φούρνος, κρεοπωλείο, ιχθυοπωλείο, κάβα και καλλυντικά) λειτούργησε τον Μάρτιο του 2017.

Διαβάστε ακόμα: Έτσι είναι το νέο κατάστημα Lidl στο Μενεού

Λίγους μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο του 2017 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του 17ου καταστήματος της αλυσίδας, στη Μουτταγιάκα της Λεμεσού. Το εν λόγω κατάστημα σχεδιάστηκε για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κατοίκων της Λεμεσού που βρίσκονται στο ανατολικό μέρος της πόλης και όχι μόνο.

Διαβάστε ακόμα: Άνοιξε το 17ο κατάστημα Lidl στη Μουτταγιάκα, στη Λεμεσό

ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ: Κληρονομώντας 18 καταστήματα
Η αλυσίδα υπεραγορών συστήθηκε στον Κύπριο καταναλωτή στο δεύτερο τρίμηνο του 2017, αποκτώντας τις 18 πρώην υπεραγορές Carrefour.


Εντός του 2017 δεν προχώρησε ούτε σε αύξηση ούτε σε μείωση των υφιστάμενων καταστημάτων. Ωστόσο, εισήγαγε σταδιακά ένα νέο μοντέλο τιμολογιακής πολιτικής, αναθεωρώντας προς τα κάτω τις τιμές σε σχέση με την Carrefour, ενώ με παρουσία σε όλες τις μεγάλες πόλεις αποτελεί έναν από τους κυριότερους παίχτες του λιανεμπορίου.

Διαβάστε ακόμα: Ο Σκλαβενίτης «συστήνεται» στον Κύπριο καταναλωτή

Λίγο πριν το 2017
Δύο νέες αφίξεις είχε το τέλος του 2016 στον χώρο του λιανικού εμπορίου. Υπενθυμίζεται ότι η CAC Papantoniou λειτούργησε στα μέσα Δεκεμβρίου του 2016 νέα υπεραγορά στη Γεροσκήπου. Η εταιρεία απαριθμεί πλέον οκτώ υπεραγορές, εκ των οποίων πέντε στην Πάφο και τρεις στη Λεμεσό, ενώ μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο καθόδου στη Λευκωσία. Το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας στην πρωτεύουσα ενδεχομένως να είναι εντός των ορίων του Δήμου Έγκωμης.

Διαβάστε ακόμα: Άνοιξε η νέα υπεραγορά Παπαντωνίου στη Γεροσκήπου

Την ίδια ώρα, στο τέλος Οκτωβρίου του 2016 είχε ανοίξει στα Λατσιά η τέταρτη υπεραγορά ΑλφαΜέγα στη Λευκωσία και η δωδέκατη παγκύπρια, συμπεριλαμβανομένου του convenience store στη Μαρίνα Λεμεσού. Παράλληλα, η εταιρεία ετοιμάζει μία δυναμική επέκταση για το 2018 με το άνοιγμα τριών καταστημάτων σε Λακατάμια, Πάφο και Κίτι.

Διαβάστε ακόμα: Λειτούργησε η νέα υπεραγορά ΑλφαΜέγα στα Λατσιά

Δειτε Επισης

Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση
Υπουργείο Εμπορίου: Εφαρμόζονται κανονισμοί για έλεγχο της μεσιτείας όπλων
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Τα προβλήματα στην εμπορία και προώθηση των κυπριακών κρασιών στην ντόπια και ξένη αγορά
Skybags: Ποιοτική μόδα που στοιχίζει λιγότερα
Κατά παρέκκλιση και στο Υπουργικό τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Το κυκλοφοριακό χάος και οι νέοι κυκλικοί κόμβοι
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών