Σιακόλας: Aπό τα Mall στο E-mall

Στη μεγάλη και ανερχόμενη αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου μπαίνει επίσημα ο Όμιλος Cyprus Trading Corporation PLc (CTC), ο οποίος μετά την πώληση των δύο εμπορικών του κέντρων στη Λευκωσία, ετοιμάζεται πυρετωδώς για το άνοιγμα του πρώτου ηλεκτρονικού Mall στην Κύπρο. 
 
Όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Ermes Departments Stores Plc την Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου, το E-mall της εταιρείας θα φέρει την ονομασία MILLIOUNI, λέξη με ιταλικές ρίζες, η οποία έχει την έννοια της μεγάλης ποσότητας.
 
Διαβάστε ακόμα: Μ. Σιακόλας: Συνεχίζουμε τις αποεπενδύσεις
 
Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ermes Departments Stores Plc, Νίκο Καρακόιδα, το MILLIOUNI θα αρχίσει να λειτουργεί τον Φεβρουάριο του 2018, ενώ θα ξεκινήσει ως lifestyle marketplace, πουλώντας κυρίως ενδύματα και γυναικεία είδη. Σταδιακά,  το ηλεκτρονικό Mall θα αναπτύσσεται περαιτέρω, με την προσθήκη και άλλων κατηγοριών.
 
Ο ιστότοπος θα προφέρει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ ελληνικής και αγγλικής γλώσσας, ενώ αργότερα θα προστεθούν και τα ρωσικά. 
 
Διαβάστε ακόμα: Cdbbank: Ok από KPMG για κεφάλαια
 
Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη η CTC έχει προχωρήσει στην ίδρυση μιας ακόμα εταιρείας με την ονομασία Vexelco, η οποία θα ηγηθεί του τομέα ηλεκτρονικού εμπορίου το Ομίλου. Στη Vexelco θα υπάγεται το MILLIOUNI. 
 
Αναβαθμίσεις Debenhams και ΖΑΚΟ
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ermes αναφέρθηκε επίσης στις αλλαγές, αναβαθμίσεις και επεκτάσεις που προωθούνται στα καταστήματα της εταιρείας. Έκανε λόγο για σημαντική αναβάθμιση των πολυκαταστημάτων Debenhams καθώς και στο νέο κατάστημα ΖΑΚΟ που άνοιξε στη Λεμεσό, το οποία θα αποτελέσει τον «πιλότο» για ανακαίνιση και των υπολοίπων καταστημάτων της αλυσίδας σε ολόκληρη την Κύπρο.
 
Forever 21 και στη Μάλτα
Σε ότι αφορά το νέο κατάστημα Forever 21 που άνοιξε πρόσφατα στο Mall of Cyprus, o κ. Καρακόιδας ανέφερε ότι η εταιρεία σκοπεύει να επεκτείνει τις δραστηριότητες του με το άνοιγμα και άλλων καταστημάτων. Παράλληλα, πρόσθεσε, η Ermes  διατηρεί τα δικαιώματα του brand και στη Μάλτα, όπου σκοπεύει να επεκταθεί. 
 
Επέκταση Στοάς Λήδρας
Εξάλλου, όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης, στα πλάνα του Ομίλου βρίσκεται και η επέκταση της εμπορικής στοάς στην Λήδρας, ιδιοκτησίας του Συγκροτήματος Woolworth (Cyprus) Properties Plc, που υπάγεται στη CTC.
 

Δειτε Επισης

Ξάνθος Σαρρής: Η επέκταση της ΕΥΡΗΚΑ και η επόμενη γενιά
Αφροδίτη Ψαρά και Γιώργος Ψαράς: Είναι μεγάλη μας τιμή που έχουμε ξεχωρίσει σε αυτόν τον τομέα (vid)
Οι Υπεραγορές Αλφαμέγα ανταμείβουν τους πελάτες τους με πολυτελή πιάτα MasterChef
Σοφία Βορκά: Αποτέλεσμα καθημερινής εργασίας για μια βιώσιμη ζωή στο σπίτι η βράβευση της IKEA (vid)
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)
Το βραβείο Red Dot Design 2024 στο νέο Hyundai Santa Fe
Παρέμβαση από Κομισιόν για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ
Μειώθηκαν στο μισό τα έσοδα από τη Διώρυγα του Σουέζ
Η Κύπρος ως ιδανικός προορισμός για να ζει, να εργάζεται και να δραστηριοποιεί κανείς τις επιχειρήσεις του
ΥΠΕΣ: Τα έργα που προγραμματίζονται-Αναθεώρηση στεγαστικών, «Ιππόδαμος» και «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω»