Σκλαβενίτης σε τρεις μήνες

Σε δύο με τρείς μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί ο μετασχηματισμός του δικτύου των υπεραγορών Carrefour Κύπρου και να μετονομαστούν σε «Σκλαβενίτης», στο πλαίσιο υλοποίησης της συμφωνίας στην Ελλάδα που τέθηκε σε ισχύ την 1η Μαρτίου και με βάση την οποία η θυγατρική της Σκλαβενίτης, Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη, θα αποκτήσει το δίκτυο υπεραγορών του ομίλου Μαρινόπουλος του οποίου είναι θυγατρική, η ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία των υπεραγορών Carrefour στην Κύπρο Chris Cash and Carry.

Σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews, η Σκλαβενίτης θεωρεί το δίκτυο υπεραγορών Carrefour Κύπρου ως μία υγιής επιχείρηση, με αρκετά επιτυχημένη τιμολογιακή πολιτική και δεν υπάρχουν σκέψεις για αποξένωση ή πώληση του δικτύου στην Κύπρο, αλλά τουναντίον θα διατηρήσει το δίκτυο και θα προβεί στις δέουσες αλλαγές ώστε να συνάδει με την κουλτούρα των καταστημάτων Σκλαβενίτης στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα, η Σκλαβενίτης φαίνεται να αναγνωρίζει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών της Κύπρου και των ντόπιων προμηθευτών και στοχεύει στην εμβάθυνση της σχέσης αυτής που έχει δημιουργηθεί. 

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στις υπεραγορές Carrefour Κύπρου, θα μετονομαστούν σε «Σκλαβενίτης», ενώ θα αλλάξει η δομή των υπεραγορών και η διαρρύθμιση των χώρων εντός των καταστημάτων, θα δοθεί ιδιαίτερη έμβαση στο προσωπικό με μεταφορά της κουλτούρας της οικογενειακής επιχείρησης και η σχέση με τους καταναλωτές κάτι στο οποίο βασίζεται η επιτυχία των υπεραγορών Σκλαβενίτης στην Ελλάδα.

Όπως μας λέχθηκε, δεν θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην τιμολογιακή πολιτική στην Κύπρο, καθώς αναγνωρίζεται ότι η Chris Cash and Carry είναι αρκετά διάσημη για τις καλές τιμές και προσφορές που διαθέτει προς το καταναλωτικό κοινό, ενώ αυτό που ενδεχομένως να υπολείπεται είναι η κουλτούρα και η φιλοδοξία του προσωπικού από τη μια, να εργαστεί σε ένα περιβάλλον οικογενειακής επιχείρησης και του καταναλωτή από την αλλή, η αγοραστική εμπειρία πέραν του οικονομικού οφέλους. 

Οι εν λόγω αλλαγές, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να ολοκληρωθούν στους επόμενους δύο με τρείς μήνες με στόχο να διατηρηθεί η ανταγωνιστικότητα σε ό,τι αφορά τις τιμές της αλυσίδας, αλλά θα ενισχυθεί πάρα πολύ το θέμα της κουλτούρας του προσωπικού, η σχέση με τους πελάτες και η διαρύθμιση του χώρου. Δηλαδή, όπως μας επισημάνθηκε, θα είναι μια άλλη εμπειρία, αλλά διατηρώντας την ανταγωνιστικότητα των τιμών.

Για τους καταναλωτές, η όλη εμπειρία θα αλλάξει από τη γνώση και τη συναλλαγή με το προσωπικό, από τους κωδικούς και τις επιλογές που έχει, αλλά βεβαίως και από την τιμολογιακή πολιτική κάτι που κάνει ήδη σήμερα, όπως μας λέχθηκε, η Chris Cash & Carry με μεγάλη επιτυχία στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, η μεταφορά της κουλτούρας και τις σχέσεις του προσωπικού με τους πελάτες που υπάρχει στα καταστήματα Σκλαβενίτης στην Ελλάδα, αναμένεται πέραν του οικονομικού όφελους να προσθέσει και αξία στην αγοραστική εμπειρία του καταναλωτή.

Σε ό,τι αφορά τους προμηθευτές δεν πρόκειται να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές καθώς θα διατηρηθεί η υφιστάμενη εφοδιαστική αλλαγή, ενώ η μόνη αλλαγή που ενδέχεται να παρατηρηθεί είναι η πρόσθεσε κι άλλων προμηθευτών και προϊόντων.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Ελλάδα σε εξέλιξη βρίσκονται πυρετώδεις διεργασίες για την μεταφορά των υπεραγορών του ομίλου Μαρινόπουλος στη θυγατρική της Σκλαβενίτης και καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες, όπως μας επισημάνθηκε, ώστε μέχρι τις 20 Μαρτίου να ολοκληρωθεί η διαδικασία μετασχηματισμού των καταστημάτων που θα περάσουν υπό τη νέα διοίκηση, τα καταστήματα που θα πρέπει να κλείσουν, ενώ την περασμένη εβδομάδα οι Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης ενημέρωσαν, με επιστολή τους, τους προμηθευτές για τους κεντρικούς αποθηκευτικούς χώρους στους οποίους θα πραγματοποιούνται οι παραδόσεις εμπορευμάτων

Σημειώνεται, επίσης, πως η Chris Cash and Carry τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε χαιρετίσει την υπογραφή των βασικών όρων της συμφωνίας μεταξύ Σκλαβενίτης και Μαρινόπουλος, επισημαίνοντας πως η Σκλαβενίτης διακρίνεται για το επιχειρηματικό ήθος, τις άριστες εργασιακές σχέσεις και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των προμηθευτών. Επεσήμανε, μάλιστα, πως ευεργετικές θα είναι οι συνέπειες από την εξυγίανση της Μαρινόπουλος και για την Chris Cash and Carry, η οποία, απερίσπαστη, εκτελεί το επιχειρηματικό της πλάνο και τα σχεδιάζει τα επόμενα βήματά της με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

Δειτε Επισης

Tree Hotel: Τι θα περιλαμβάνει το ξενοδοχείο στις Πλάτρες-Οι περιβαλλοντικοί όροι
Γ. Παπαναστασίου στο InBusinessNews: Σαφής η θέση μας για Great Sea Interconnector-«Όσο πιο σύντομα...»
Σοβαροί κίνδυνοι για οικονομία αν κλιμακωθεί η ένταση-Οι ανησυχίες και τι φοβίζει τον επιχειρηματικό κόσμο
FDI screening: Διαφωνίες και δυστοκία συναίνεσης για το πλαίσιο ελέγχου άμεσων ξένων επενδύσεων
Έπιασε τόπο η παρέμβαση Χριστοδουλίδη-Συνεχίζει βάσει των προνοιών του συμβολαίου το έργο η Kition
Συναγερμός και για την οικονομία... Συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη ο Κεραυνός-Καθησυχαστικές οι διαπιστώσεις
Μειώθηκαν οι αγοραπωλησίες ακινήτων το 1ο τρίμηνο-Υποχώρηση στον όγκο και στην αξία των μεταβιβάσεων
Νέος μέτοχος σε Mall of Cyprus και Mall of Engomi η Pareto-Μειώνεται το ποσοστό συμμετοχής της Atterbury Europe
Στο Λονδίνο για προώθηση της Κύπρου ως επιχειρηματικού και επενδυτικού προορισμού ο Χριστοδουλίδης
Ο νέος πολυχώρος εκδηλώσεων που έρχεται στην Λάρνακα-Πού θα βρίσκεται και τι θα περιλαμβάνει