Σε τυνησιακά χέρια το πλειοψηφικό πακέτο της GO

Την τυνησιακή εταιρεία τηλεπικοινωνιών Tunisie Telecom, επέλεξε η μαλτέζικη GO ως τον τελικό προτιμητέο προσφοροδότη για την πώληση του συνόλου των μετοχών της εταιρείας.

Η GO, η οποία κατέχει το 51% του μετοχικού κεφαλαίου της Cablenet, θα δεχτεί εθελοντική προσφορά από την Tunisie Telecom για το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας στην τιμή των 2,87 ευρώ ανά μετοχή. 

Πέραν του ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη αναμένεται να επιφέρει αλλαγές και στο ΔΣ της Cablenet, ταυτόχρονα αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στη δραστηριοποίηση του τηλεπικοινωνιακού παρόχου στην κυπριακή αγορά.

Ας σημειωθεί ότι το μετοχικό κεφάλαιο της GO ανέρχεται στα 58,997,453.51 ευρώ, που διαιρείται σε 103.310.488 συνήθεις μετοχές. Το 60% των μετοχών, στο οποίο στοχεύει η Tunisie Telecom, ανήκει σε όμιλο του Ντουμπάι, την Emirates International Telecommunications.

Προοπτικές σε Μάλτα και Κύπρο
Η εθελοντική προσφορά , η οποία θα συμπεριλαμβάνει όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις αναμένεται να εκδοθεί από τον τυνησιακό τηλεπικοινωνιακό πάροχο εντός του επόμενου εικοσαημέρου, ενώ θα προϋποθέτει αποδοχή τουλάχιστον του 60% των μετοχών της εταιρείας. 

Σχολιάζοντας την εθελοντική προσφορά, ο πρόεδρος και CEO της Tunisie Telecom, Nizar Bouguila εξέφρασε ενθουσιασμό για το ότι η εταιρεία επελέγη ως ο τελικός προτιμητέος πλειοδότης για την απόκτηση του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της GO. «Δεσμευόμαστε να αποτελέσουμε μακροπρόθεσμο εταίρο της GO, υποστηρίζοντας τη συνέχιση των επενδύσεων στον ICT τομέα τόσο της Μάλτας όσο και της Κύπρου μέσω της Cablenet». Εξάλλου, σημείωσε ότι η GO είναι ο κορυφαίος πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στη Μάλτα με μια σταθερή λειτουργική και χρηματοοικονομική απόδοση. 

«Πιστεύουμε ακράδαντα στην ισχυρή στρατηγική σχέση μεταξύ των δύο εταιρειών», επισήμανε ο κ. Bouguila, διαβλέποντας προοπτικές επιτάχυνσης της ανάπτυξης του δικτύου οπτικών ινών, αλλά και της ανάπτυξης του δικτύου 4G, καθώς και της επέκτασης του κέντρου δεδομένων και των cloud υπηρεσιών», τόνισε μεταξύ άλλων ο CEO της Tunisie Telecom.

Το προφίλ Tunisie Telecom και GO
Με ιστορία 165 ετών, θεωρείται ο πλήρως ανεπτυγμένος τηλεπικοινωνιακός πάροχος στην Τυνησία, με ηγετική παρουσία στην αγορά, 7 εκατ. πελάτες και 7.500 υπαλλήλους. Η Tunisie Telecom προσφέρει τη μεγαλύτερη κάλυψη κινητής τηλεφωνίας στην Τυνησία, ενώ διαθέτει ένα εθνικό σταθερό και δίκτυο οπτικών ινών. Μεταξύ άλλων, παρέχει 4G κινητές ευρυζωνικές υπηρεσίες, όπως επίσης υπηρεσίες Fiber to the home και cloud. Τα έσοδά της στο τέλος του 2015 ανήλθαν στα 550 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στην GO, είναι ο πρώτος πάροχος 4play στη Μάλτα και θεωρείται ο κορυφαίος τηλεπικοινωνιακός πάροχος της χώρας. Η μαλτέζική εταιρεία εξυπηρετεί πάνω από 500.000 συνδέσεις, ενώ δραστηριοποιείται στον τομέα της επικοινωνίας τα τελευταία 30 χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι από τον Ιανουάριο η GO κατέχει το 51% στο μετοχικό κεφάλαιο Cablenet.

Δειτε Επισης

Kiabi: Ετοιμάζει κάθοδο στη Λευκωσία και μεγάλο άνοιγμα στο Mall of Engomi
Μειωμένες οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών-Μικρή άνοδος στην αμόλυβδη βενζίνη
Ξάνθος Σαρρής: Η επέκταση της ΕΥΡΗΚΑ και η επόμενη γενιά
Οι Υπεραγορές Αλφαμέγα ανταμείβουν τους πελάτες τους με πολυτελή πιάτα MasterChef
Το βραβείο Red Dot Design 2024 στο νέο Hyundai Santa Fe
Μειώθηκαν στο μισό τα έσοδα από τη Διώρυγα του Σουέζ
Τα υβριδικά ψαλιδίζουν τα μερίδια αγοράς των βενζινοκίνητων-Οι κορυφαίες μάρκες του τριμήνου
Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση
Υπουργείο Εμπορίου: Εφαρμόζονται κανονισμοί για έλεγχο της μεσιτείας όπλων
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν