Ανδρέας Νεοκλέους: O CEO που έφερε νέο αέρα στη Cyta

Με αρθρογραφία υπό τον τίτλο Business Stars 2019, το InBusinessNews αναδεικνύει-αναλύει τα πρόσωπα, τα business deals και τα γεγονότα που σημάδεψαν το κυπριακό επιχειρείν το 2019.

Διαβάστε ακόμα:
Nicosia City Centre: Αποκλειστικές φωτογραφίες από κατασκευαστικές εργασίες
BidX1: Τα 5 σπίτια του δεύτερου e-πλειστηριασμού (pics)
 
O Ανδρέας Νεοκλέους ανέλαβε επίσημα καθήκοντα στις 7 Ιανουαρίου του 2019. Γεννήθηκε στις 9 Νοεμβρίου του 1972. Αποφοίτησε από το Λύκειο Κύκκου στην Πάφο και είναι κάτοχος πτυχίου Master of Engineering in Electrical and Electronic Engineering από το Imperial College, University of London ενώ κατέχει διδακτορικό PhD στις τηλεπικοινωνίες & επεξεργασία ψηφιακού σήματος, επίσης από το Imperial College, University of London.

Επαγγελματική σταδιοδρομία
Η επαγγελματική του καριέρα άρχισε το 2000 από την Goldman Sachs, την οποία υπηρέτησε ως Ανώτερος Τεχνικός Αναλυτής, ενώ στη συνέχεια μεταπήδησε σε εταιρεία στην Ελλάδα ως Σύμβουλος Πωλήσεων.
 
Το 2004 μετακινήθηκε στην εταιρεία Ericsson, ενώ θήτευσε και στην ΜΤΝ από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι τον Νοέμβριο του 2016 από τις θέσεις του Διευθυντή της ΜΤΝ Business, του Διευθυντή του Customer Experience και του Γενικού Διευθυντή της θυγατρικής εταιρείας πληροφορικής IBSCY Ltd μέχρι τον Νοέμβριο του 2016.  
 
Στη συνέχεια ίδρυσε την εταιρεία Xperology της οποίας ήταν Διευθύνων Σύμβουλος, ενώ την 1η Σεπτεμβρίου του 2018 εντάχθηκε στην Demstar Business Solutions αναλαμβάνοντας τη θέση του Director of Business Services.
Πρόκειται για μια προσωπικότητα σύμφωνα με όλους όσοι εργάζονται μαζί του που έφερε νέο αέρα στη Cyta.

Αντιμετώπιση προκλήσεων
Υπό την καθοδήγηση του η CYTA κατάφερε να αντιμετωπίσει επιτυχώς τις προκλήσεις που είχε να αντιμετωπίσει πετυχαίνοντας σε μία πολύ δύσκολη και ανταγωνιστική αγορά να σταθεροποιήσει για πρώτη φορά τα μερίδια αγοράς της Cyta το οποία είχαν πτωτική πορεία.
Σε πρόσφατες του δηλώσεις στο InBusinessNews o κ. Νεοκλέους υπογράμμισε πως ο πήχης μπήκε ακόμη ψηλότερα για την επόμενη χρονιά στην οποία στοχεύουν αύξηση τόσο των μεριδίων αγοράς όσο και της κερδοφορίας του Οργανισμού.
 
Επιτεύγματα
Η φετινή χρονιά έκλεισε για τη Cyta και τον ίδιο με την παρουσίαση των της προγραμμάτων Freedom τα οποία είναι τα πρώτα προγράμματα στην Κύπρο κινητής τηλεφωνίας τα οποία προσφέρουν απεριόριστη επικοινωνία από €47 το μήνα.
 
Στον ίδιο πιστώνεται και η συμφωνία που ανακοινώθηκε πριν το τέλος της χρονιάς με τα καταστήματα Public, αλλά και η έμφαση που δόθηκε από τον Οργανισμό στην επιχειρηματική αγορά.

Δειτε Επισης

«Απαραίτητη η ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου και της τριμερούς συνεργασίας»
Μαρία Παναγιώτου: Η Κύπρος υλοποίησε πολιτικές για πιο βιώσιμη αγροτική οικονομία
Γιάννης Παναγιώτου: Εργαζόμαστε για καλύτερη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων
Νίκος Χριστοδουλίδης: Διαχρονικά υψηλό το αίσθημα ευθύνης των κοινωνικών εταίρων
Ο ΚΟΑΠ στηρίζει την εκστρατεία «Υιοθετήστε μια οικογένεια το Πάσχα»
Στο 7% μέχρι Μάρτιο η υλοποίηση των αναπτυξιακών δαπανών
Νέα μείωση τιμών στη βιομηχανία τον Μάρτιο
Στο 66% του ΑΕΠ το χρέος των νοικοκυριών, στο 133% των εταιρειών
Εκτός ύφεσης η Ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο, σταθερός στο 2,4% ο πληθωρισμός
Νέο αίμα στην αγορά εργασίας με διεύρυνση της πρόσβασης φοιτητών από τρίτες χώρες