Βαρνάβας Ειρήναρχος: «Ό,τι δεν μεγαλώνει πεθαίνει»

Με αρθρογραφία υπό τον τίτλο Business Stars 2019, το InBusinessNews αναδεικνύει-αναλύει τα πρόσωπα, τα business deals και τα γεγονότα που σημάδεψαν το κυπριακό επιχειρείν το 2019.

Αποφεύγει τη δημοσιότητα και προτιμά αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες να διαπρέπει κάθε χρόνο στον επιχειρηματικό στίβο.

Διαβάστε ακόμα:
Τα εστιατόρια που άνοιξαν τις πόρτες τους το 2019

APS: Δέκα διαμερίσματα από €24.400 έως €84.400 (photos)

 
Ο λόγος για το μεγαλομέτοχο και CEO της Logicom Βαρνάβα Ειρήναρχο, ο οποίος είναι μεγαλομέτοχος εκτός από την εταιρεία του στη Δήμητρα Επενδυτική, η οποία με τη σειρά της είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος σήμερα της Ελληνικής Τράπεζας.

Ο Βαρνάβας Ειρήναρχος γεννήθηκε το 1958 στον Αγρό και είναι το μικρότερο παιδί οκταμελούς οικογένειας, Φοίτησε στο Πανεπιστήµιο της Στοκχόλµης και έλαβε δίπλωµα στη Διεύθυνση Επιχειρήσεων. Ακολούθως έκανε το µεταπτυχιακό του στο ίδιο Πανεπιστήµιο στον κλάδο των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Επαγγελματική πορεία
Στον επαγγελµατικό στίβο εισήλθε το 1983 µέσω της εταιρείας Word Processing Centre (WPC). To 1986 ίδρυσε τη Logicom Ltd µαζί µε τον κ. Μιχάλη Μιχαηλίδη. Η Logicom εργοδοτεί σήµερα πέραν των 600 υπαλλήλων, έχοντας παρουσία σε 16 χώρες σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

Ο Όμιλος του οποίου ηγείται διατηρεί παράλληλα υποκατάστημα στη Μάλτα, ενώ δραστηριοποιείται μέσω θυγατρικών εταιρειών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στη Σαουδική Αραβία, στον Λίβανο, στην Ιορδανία, στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στην Τουρκία, στη Ρουμανία, στη Γερμανία, στο Κατάρ, στο Κουβέιτ, στο Ομάν και στο Μπαχρέιν.

Αποτελεί επίσης σημαντικό εταίρο των μεγαλύτερων τεχνολογικών κολοσσών παγκοσμίως, όπως, Cisco, Oracle και Microsoft.

Η στασιμότητα προκαλεί εφησυχασμό
Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις που παραχώρησε σημείωσε ότι η φιλοσοφία τους στη Logicom είναι πώς ό,τι δεν μεγαλώνει πεθαίνει. «Η στασιμότητα προκαλεί εφησυχασμό, ύπνωση και φθορά. Το πάθος μας για ανάπτυξη, πρόοδο και δημιουργία νέων προοπτικών και ευκαιριών είναι η κινητήριος δύναμη που δίνει ώθηση στον όμιλο, ώστε να επεκτείνει συνεχώς την παρουσία του σε καινούργιους τομείς, δραστηριότητες και γεωγραφικές περιοχές», υπογράμμισε.

Σήμερα στο πελατολόγιό της εταιρείας περιλαμβάνονται πέραν των 10.000 πελατών από 30 χώρες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τον Περσικό Κόλπο, τη Βόρειο Αφρική και στην Ασία.

Δειτε Επισης

Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ
Ανοίγει ο δρόμος για απασχόληση ξένων εργαζομένων-Συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι με πρόταση Παναγιώτου
ΕΥ: Το Υπουργικό να εξετάσει ενδεχόμενη αμέλεια καθηκόντων Εφόρου Εσωτερικού Ελέγχου
Προβληματισμοί για άρση ορίων στις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων
Στα ταμεία του κράτους €608 εκ. από ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Τμήμα Φορολογίας
«Πράσινο» Βουλής για αγορά 30 ηλεκτρικών και 5 υβριδικών οχημάτων για αξιωματούχους
Με δύο τρόπους οι προαγωγές στο Δημόσιο το 2024-Καθοριστική η παρέμβαση της Νομικής Υπηρεσίας